Διαφημίσεις

Ο ίδιος ο Κύριος απέκρυψε τον χρόνο της συντελείας, αρνούμενος κατηγορηματικά να δώσει τον ακριβή χρόνο της. « Οὐχ ἡμῶν ἐστιν γνῶναι χρόνους ἤ καιροὺς οὕς ὁ Πατὴρ ἔθετο ἐν τῇ ἰδίᾳ ἐξουσίᾳ », είπε στους μαθητές του λίγο πριν την Ανάληψή Του. Το ίδιο αναφέρεται και σε άλλα χωρία της Αγίας Γραφής. Είναι στην εξουσία του Κυρίου, πότε θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Οι Πατέρες, αποφεύγοντας τον σκόπελο της προσπάθειας υπολογισμού του χρόνου της συντελείας, συνήθως, χρησιμοποιούν εκφράσεις, όπως « ὅταν ὁ σύμπας χρόνος πληρωθῇ », « κατὰ τὸν προσήκοντα ἔσται καιρόν », « ὅταν ἐπιστῇ ὁ ὡρισμένος αὐτῷ καιρός ».

Η προσπάθεια ακριβούς εντοπισμού του χρόνου της Β΄ Παρουσίας έρχεται σε τέλεια αντίθεση προς το θέλημα του Κυρίου. Και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο ο Κύριος δεν ήθελε να είναι γνωστή στους ανθρώπους η ακριβής ημέρα της Β΄ Παρουσίας. Το επισημαίνει ο ίδιος, το επαναλαμβάνουν και οι Πατέρες. Για να γρηγορούμε. Για να μεριμνούμε και να προσδοκάμε καθημερινά τον επουράνιο Νυμφίο. Αν γνωρίζαμε ότι θα αργήσει να έρθει, θα αμελούσαμε, θα « νυστάζαμε » και θα στερούμασταν την αιώνια ζωή. Ο Άγιος Ιππόλυτος γράφει χαρακτηριστικά: « Ἀλλ’ ἐρεῖ τις, καὶ πότε ταῦτα ἔσται;… Ἐπεζήτησαν ταῦτα μαθεῖν παρὰ τοῦ Κυρίου ὁμοίως καὶ οἱ μαθηταί, ἀλλ’ ἀπέκρυψεν ἀπ’ αὐτῶν τὴν ἡμέραν, ἵνα ἐγρηγόρους αὐτοὺς τε καὶ πάντας πρὸς τὰ μέλλοντα καταστήσῃ, ἀεὶ μεριμνῶντας καὶ προσδοκῶντας τὸ καθ’ ἡμέραν τὸν ἐπουράνιον νυμφίον, μὴ ποτε διὰ τὴν μακροημερίαν ἀμελήσαντες τῶν ὑπ’ αὐτοῦ προστεταγμένων, χρονίζοντος αὐτοῦ, ἀπονυστάξαντες οἱ ἄνθρωποι ἐκπέσωσιν τῆς ἐπουρανίου ζωῆς· γρηγορεῖτε γὰρ λέγει… ».

Ο Χριστός χρησιμοποίησε τέσσερις παραβολές, για να καταστήσει σαφές αυτό ακριβώς, ότι ο χρόνος της συντελείας δεν γνωστοποιήθηκε, ώστε οι άνθρωποι να γρηγορούν. Την παραβολή του κλέφτη που έρχεται μες στη νύχτα, την παραβολή του επιστάτη δούλου που οφείλει να είναι έτοιμος για την ξαφνική επιστροφή του κυρίου του, την παραβολή των δέκα παρθένων που δεν ξέρουν, πότε θα έρθει ο νυμφίος, και την παραβολή των ταλάντων. Χρησιμοποίησε, επίσης, δύο εικόνες. Δύο παρομοιώσεις απ’ την καθημερινή ζωή που είναι πολύ χαρακτηριστικές και περιγράφουν, τέλεια, το αιφνίδιον της Β΄ Παρουσίας. Η Συντέλεια θα έρθει ξαφνικά σαν αστραπή και σαν παγίδα. Όπως το ζώο, ξαφνικά, σε μια μόνο στιγμή πιάνεται στην παγίδα του κυνηγού και, όπως η αστραπή, ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση φαίνεται, έτσι και η Β΄ Παρουσία θα συμβεί ξαφνικά, και ούτε οι άγγελοι θα το γνωρίζουν αλλά μόνο Εκείνος. Και χρησιμοποίησε, τέλος, και δύο ιστορικά προηγούμενα. Τον κατακλυσμό του Νώε και την καταστροφή των Σοδόμων.

Όπως την εποχή του Νώε οι άνθρωποι ζούσαν με άνεση, μέχρι την ώρα που μπήκε ο Νώε στην κιβωτό και πάλι δεν κατάλαβαν τίποτε μέχρι την ώρα που ήρθε ο κατακλυσμός, έτσι θα συμβεί και με την Β΄ Παρουσία. Ο Απόστολος Παύλος χρησιμοποιεί και άλλη μια παραβολή. Η Β΄ Παρουσία θα έρθει σε στιγμή που δεν θα την περιμένουν, όπως έρχονται οι ωδίνες στην έγκυο.

« Γρηγορεῖτε οὖν, ὅτι οὐκ οἴδατε ποίᾳ ὥρᾳ ὁ Κύριος ὑμῶν ἔρχεται ». Σ’ αυτή τη φράση ο Κύριος φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο γιατί δεν δηλώνει τον χρόνο της Β΄ Παρουσίας. Διότι θέλει να κρατά τους ανθρώπους σε διαρκή ετοιμότητα, σε διαρκή αρετή. Όπως, χαρακτηριστικά, γράφει ο Άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας, « ἡ γὰρ ἄγνοια διεγηγερμένους ἡμᾶς ποιεῖ ».

Για τον ίδιο λόγο ο Κύριος δεν γνωστοποιεί στους ανθρώπους και τον χρόνο του θανάτου τους. Διότι, αν τον γνώριζαν, οπωσδήποτε θα έδειχναν προθυμία και φροντίδα μόνο εκείνη την ώρα. Για να μην προσέχουν λοιπόν μόνο εκείνη τήν ώρα αλλά κάθε ώρα, καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους, γι’ αυτό δεν γνωστοποιεί ούτε τον χρόνο του τέλους του κόσμου, ούτε τον χρόνο του τέλους του κάθε ανθρώπου, διότι θέλει να τον περιμένουν πάντα, για να δείχνουν επιμέλεια πάντα.

Γι’ αυτό και ο Χριστός θα έρθει ξαφνικά και απροσδόκητα. Την στιγμή που κανείς δεν θα το περιμένει. Κατά τον Άγιο Νεόφυτο τον έγκλειστο, ακόμη και ο Προφήτης Ηλίας, όταν θα έρθει να κηρύττει, δεν θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο της συντελείας. Η προτροπή του Κυρίου για εγρήγορση απευθύνεται μέσω των μαθητών σε όλους τους πιστούς: « Ὅ δὲ ὑμῖν λέγω, πᾶσιν λέγω, γρηγορεῖτε ».

Βέβαια, οι Χριστιανοί θα έχουν κάποια σχετική γνώση του χρόνου της συντελείας. Η παραβολή της συκής το δείχνει αυτό πολύ χαρακτηριστικά: « Ἀπὸ δὲ τῆς συκῆς μάθετε τὴν παραβολήν. Ὅταν ἤδη ὁ κλάδος αὐτῆς γένηται ἁπαλὸς καὶ τὰ φύλλα ἐκφύη, γινώσκετε ὅτι ἐγγὺς τὸ θέρος. Οὕτω καὶ ὑμεῖς, ὅταν ἴδητε ταῦτα πάντα, γινώσκετε ὅτι ἐγγὺς ἐστὶν ἐπὶ θύραις », αναφέρεται πως είπε ο Χριστός στους μαθητές Του. Γράφει ο Άγιος Ιερώνυμος: « Ο Χριστός με το παράδειγμα του δένδρου δίδαξε την έλευση της συντελείας. Όπως, ακριβώς, όταν οι μίσχοι στο δένδρο της συκιάς γίνονται απαλοί και τα μπουμπούκια γίνονται λουλούδια, καταλαβαίνεις την έλευση του θέρους και την έναρξη του δυτικού άνεμου και της άνοιξης, έτσι και όταν δεις όλα τα πράγματα που είναι γραμμένα, μη νομίσεις πως η συντέλεια του κόσμου είναι ήδη παρούσα. Αντίθετα, συγκεκριμένα προοίμια και προάγγελοι έρχονται για να δείξουν πως είναι κοντά, “ επί θύραις ” ». Όπως σημειώνεται στο Λκ. 21,28, οι πιστοί, όταν δουν να συμβαίνουν τα σημεία του τέλους, θα καταλάβουν πως η συντέλεια πλησιάζει. « Ἀρχομένων δὲ τούτων γίνεσθαι ἀνακύψατε καὶ ἐπάρατε τὰς κεφαλὰς ὑμῶν, διότι ἐγγίζει ἡ ἀπολύτρωσις ὑμῶν… », είπε ο Κύριος στον εσχατολογικό του λόγο. Αλλά και ο Απόστολος Παύλος στην Α΄ Θεσσαλονικείς αναφέρεται στη γνώση που θα έχουν οι Χριστιανοί λόγω της εγρήγορσης. Θα πρόκειται, όμως, για σχετική γνώση. Κατά τον ιερό Χρυσόστομο, όπως η έγκυος γνωρίζει ότι θα γεννήσει σε εννέα μήνες από τη σύλληψη, αλλά, κάποτε, τυχαίνει να γεννήσει και νωρίτερα, σε επτά μήνες, έτσι και οι Χριστιανοί θα γνωρίζουν μεν απ’ την έλευση του Αντιχρίστου πως το τέλος πλησιάζει, δεν θα γνωρίζουν, όμως, πότε, ακριβώς, αυτό θα έρθει.

Πόσο κοντά είμαστε στην Έλευση του Αντιχρίστου;

Ο Απόστολος Παύλος αντιπαραβάλλει όσους ζουν με εγρήγορση προς αυτούς που ζουν στο σκότος της αμαρτίας. Όσοι ζουν με εγρήγορση, δεν θα ζημιωθούν σε τίποτε απ’ την Δευτέρα Παρουσία. Αντίθετα, όσοι κοιμούνται τον ύπνο της αμαρτίας θα πέσουν θύματα της ραθυμίας τους. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, σχολιάζοντας την εικόνα του κλέπτη μέσα στη νύχτα, σημειώνει χαρακτηριστικά: « Ἐπὶ μὲν γὰρ τῶν ἐγρηγορότων καὶ ἐν φωτὶ ὄντων, κἄν γένηταί τις εἴσοδος ληστοῦ, οὐδὲν λυμήνασθαι δυνήσεται. Οὕτω καὶ ἐπὶ τῶν ὀρθῶς ζώντων. Ἀλλ’ ἐκείνους τοὺς καθεύδοντας πάντων γυμνώσας ἄπεισι, τοὺς ἐνδάδε θαρροῦντας ».

Στη σύγχρονη βιβλιογραφία ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του π. Σεραφείμ Rose, ο οποίος, τονίζοντας την ανάγκη για πνευματική εγρήγορση, γράφει: « Όλοι οι πρώτοι Απόστολοι έγραφαν στις επιστολές τους για την αναγκαιότητα του να σκεπτόμαστε ότι ο Χριστός είναι κοντά, για να προετοιμαζόμαστε, όντες, πρώτα απ’ όλα, πνευματικά έτοιμοι. Αν είμαστε σ’ αυτή την κατάσταση της προσμονής του να έρθει ο Χριστός σε μας με μια πνευματική έννοια, είτε στις ψυχές μας μέσω της χάρης είτε στον καιρό του θανάτου μας, τότε το ερώτημα πότε πρόκειται να έρθει σωματικά σ’ αυτή τη γη στο τέλος του κόσμου, δεν θα μας αναστατώνει σε τέτοια έκταση ώστε να προσχωρούμε σε κάποια νέα αίρεση που πηγαίνει στην κορυφή ενός βουνού και περιμένει να έρθει η ημέρα της κρίσεως. Δεν γνωρίζουμε την ημέρα και την ώρα. Η κύρια προτεραιότητα είναι η πνευματική προετοιμασία ».

( Απόσπασμα – χωρίς τις υποσημειώσεις – από το βιβλίο του Βασιλείου Ταμιωλάκη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

25 σχόλια στο “ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”
  1. Επιτελους και μια σωστη αναρτηση αναμεσα στο πληθος των Αντιχριστοπληγεντων.
    Λενε οι Πατερες "Λογος χωρις Βιο σιωπα" ενω "Βιος χωρις λογια Βοα" εννοωντας οτι η πραξεις του καθενος πιστου καθοριζουν το κατα ποσο ειναι Χριστιανος και απο αυτες θα κριθει.
    Ο Ιερος Χρυσοστομος συμπληρωνει "εαν ολοι οι Χριστιανοι φερονταν Χριστιανικα τοτε δεν θα υπηρχαν ειδωλολατρες" θελοντας να πει οτι ο Χριστιανος πρεπει να αποτελει κοσμημα της κοινωνιας και παραδειγμα προς μιμηση για ολους.
    Ο Γκαντι ειπε για την Καινη Διαθηκη οτι ειναι το ωραιοτερο βιβλιο του κοσμου,αλλα οταν τον ρωτησαν γιατι δεν ειναι Χριστιανος απαντησε οτι δεν ειναι επειδη ετυχε να γνωρισει Χριστιανους.
    Οι περισοτεροι Χριστιανοι σημερα ασχολουντε με οτιδηποτε αλλο εκτος απο το καδρονι που υπαρχει μεσα στο ματι τους και αυθαιρετα αναλαμβανουν και ρολους πνευματικου καθοδηγητη και ερμηνευτη προφητειων ξεχνοντας οτι ετσι τρεφουν την υπερηφανεια τους η οποια αποτελει και το χειροτερο αμαρτημα.
    Ο διαβολος θα σε βοηθησει να κανεις τα παντα λεει ενας Γεροντας.Να κανεις Φιλανθρωπιες,να κτισεις εκκλησιες,να Θεολογισεις,να τα κανεις ολα εκτος απο ενα,να ταπεινωθεις ενωπιον του θεου να εξομογηθεις και να κοινωνησεις.
    Αυτο το κανει γιατι ξερει οτι αν σε πιασει στην Υπερηφανεια εχει κερδισει την ψυχη σου.
    ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΙΚΩΝΑ.

  2. αντί να γράφουν "κύριος" μπορούμε να χρησιμοποιούμε όνομα? Εάν ήταν ο χριστός ο "κύριος" τότε σίγουρα θα έγραφε Ιησούς Χριστός… Όμως η ορολογία "Κύριος" σκέτο, συνεπάγει στον βρομιάρη γιεχωβά.. Όπως και να έχει, τα τριάρια στην ορθοδοξία συνεπάγουν στον γιεχωβά και σελίνι γενικότερα, καθώς και στους στόλους που είχαν πριν εισβάλουν στο ηλιακό μας σύστημα "σθένος, Ευρυάλη και μέδουσα". Όλα είναι διαστρεβλωμένα, έτσι ώστε να οδηγούνται όλοι στον γιεχωβά.
    Πχ. Αγία τριάδα, τρεις φορές τον σταυρό μας, κτλ, κτλ κτλ… συνεπάγει στα τρία πρόσωπα της Σελήνης και είναι ο εβραϊκός αριθμός.. Ο Ελληνικός αριθμός είναι το 13 ο οποίος είναι και συμπαντικός, δηλαδή δεν υπάρχει ηλιακό σύστημα σε ολόκληρο το σύμπαν με άνω τους 13 πλανήτες! Δεν είναι τυχαίο που τα φίδια, μετέτρεψαν το 13 ως κακό και χυδαίο.. Ταυτόχρονα σε αυτόν οφείλετε και ο κατακλυσμός, όταν εισέβαλε στο ηλιακό μας σύστημα, καταστράφηκαν 2 πλανήτες και στην συνέχεια κατά την εισβολή και πόλεμο με αθηναίους, δημιούργησε μαγνητικών ανωμαλίες στην γεώσφαιρα, έσπασε ο φλοιός της γης, βυθίστηκε η μέση γη (μεσόγειος), κτλ κτλ…
    Ως αποτέλεσμα, εάν ο "κύριος" και όποιος "κερί και λιβάνι" σχετίζετε με τον βρομιάρη εγκληματία γιεχωβα, να πα να " κάνει τούμπες"… Ζήτω ο Ζευς, άντε να επιστρέψουν και να φέρουν το φως. Να αφανίσουν όλα τα κολοφιδα και τους συνεργάτες τους, να ηρεμίσουμε.

    1. " Ακουσατε που ειπαν να αγαπατε την μανα σας και τον πατερα σας ,εγω σας λεω προσευχεστε για τους εχθρους σας " Ιησους Χριστος .-

  3. 2 λόγια ειναι αρκετά.

    1. Δυο πραγματα δεν μας αφησε να γνωρίζουμε ο Θεός.
    Την ημερομηνία έναρξης και τέλους της ζωής. Ολα τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε.
    Οι λόγοι άγνωστοι, δεν μας ενδιαφέρει.

    2. η Δευτέρα Παρουσία του καθενος, ειναι η στιγμή του θανάτου μας.
    Μην ψαχνουμε για αντίχριστους πολύ μακρυά.

    3. Εχει νόημα το να γνωρίζουμε πότε θα έρθει το τελος?
    Πρεπει να ειμαστε "έτοιμοι" ανα πάσα στιγμή !!!!

    4. Για όποιον επιμένει, οταν τελειώσουν τα ιστορικά γεγονότα που ζούμε
    (πολέμος, πεινα κλπ) μετα απο 30-40 χρόνια αντιχριστος, και Δευτέρα Παρουσία.
    Χρονολογικά, περίπου 2060- 2070 Εαν γινόταν τώρα, ζητημα να σωζόταν κανένας….

    Ο Θεός μαζί μας.

  4. Ποιός κύριος και ποιοί πατέρες ρε παπάρες αρθρογράφοι και εβραιολάγνοι σχολιαστές, όλοι ΔΟΥΛΟΙ του μογγόλου θεού σας; Από κάτι τέτοια μουν@πανα σαν κι εσάς και τους κωλόγερους πατέρες σας πνίγηκε στο αίμα η Ελλάδα κάποτε. Τόσο γελοίοι είστε που θέλετε να πάρετε και την Πόλη, μαλάκες και να κυνηγήσετε τους Τούρκους μέχρι τα βάθη της Ασίας κατ' εντολήν των μέντιουμ (μέσω channeling) κωλόγερων του αγρίου όρους. Αηδία………
    I34

    1. ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟ!!!!
      ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΩΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ….ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  5. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΣΩΣΤΑ;
    ΣΩΣΤΑ.
    ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ.
    ΣΩΣΤΑ;
    ΣΩΣΤΑ.

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ;

    (ΑΠΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ)

  6. Γιατί ο κύριος δεν φροντίζει να μη γίνη η συντέλεια? Ασε που αν δεν υπήρχαν οι χριστιανοί ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

  7. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!!! ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΦΘΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ!
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!

  8. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 5.22 ΘΑ ΣΥΣΤΗΣΩ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΟΟΣ,ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ.
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ 5.26 ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ 5.58 ΣΥΣΤΗΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΟΝ 5.22 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ 6.09 ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΠΙΣΤΕΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΩΣ ΥΙΟΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.ΣΑΝ ΥΙΟΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ.
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ 7.11 ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΩΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΗΣ.
    ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ 5.22,5.58,6.09,7.11,ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ,ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΥΠΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
    5-8-2013 10.29μμ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ.

  9. Ανώνυμος 5 Αυγούστου 2013 – 6:09 μ.μ.μπορω να σου απαντησω εγω και ελπιζω να καταλαβεις(δεν το λεω ειρωνικα απλα δεν ξερω αν καταλαβεις τις σκεψεις μου).Αν υπηρχε το καλο,μονο το καλο θα υπηρχε και μια αξια στο να ειναι καποιος καλος ή οχι?Αν υπηρχε κακο,μονο κακο θα υπηρχε καμια αξια ειναι ενας ανθρωπος ειναι κακος ή οχι?ΟΧΙ.Και στις 2 περιπτωσεις δεν θα ειχε καμια αξια η ζωη.Οπως υπαρχει η δραση υπαρχει και αντιδραση για να υπαρχει μια κοντρα ή ενα αντιβαρο στην ζωη για να κυλανε τα παντα αρμονικα.Θες να το παμε και διαφορετικα?Αν δεν υπηρχε ο διαολος πως ο θεος θα το "επαιζε" καλος?Δηλ αν δεν υπηρχε το κακο πως θα λεγαμε οτι υπαρχει και το καλο?

    Ειναι λιγο μπερδεμενο αυτο που λεω αλλα ελπιζω να το καταλαβεις….

    Παρακαλν να περασει και συγνωμη για τυχων ορθογραφικα.

  10. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΡΙΖΟΥΝ Κ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ!

  11. Πω πω δικηγόρους που έχει ο χριστός, ούτε ο Τσαχατζό τόση νομική εκρποσώπηση!Λοιπόν καλά τα λέει ο zeysotheos @2.38, οι ψευτοπροφήτες ρασοφόροι μαφιόζοι θα έιχαν ξεμείνει από πελάτες.Η τρομολαγνεία και η πώληση της πιάνει στα πρόβατα, Χριστιανισμός χωρίς τον φόβο της ψευτοκόλασης προβατάκια μου δεν υπάρχει, και για τον φαντασιόπληκτο παραπάνω τον 10.30 που νομίζει ότι είναι σε θέση να δίνει και συμβουλές προς εμάς ''αμαρτωλούς''του προτείνω να πάει στο Όρος να κλειστεί μέσα!Ξύπνατε ρε από τον ύπνο τον βαθύ που σας έχουν κοιμήσει..

  12. kai omos an kapoios exei mono ligo myalo kai diavasei tin apokalypsi, tha katalavei oti i apokalypsi grafei gia tin pagosmiopoiisi,grafei gia tin enosi olon ton kraton se ena me enan planitarxi pou tha einai o antixristos kai tha epivallei tin diki tou rheiskeia. Prota omos prepei na erthei i apostasia, diladi o atheismos. Afto idi exei ginei. Seira exoun oi ilektronikes taftotites,oi opoies exoun idi epivlithei sxedon se oles tis xores tou kosmou. Triton i nomothesia , diladi oi nomoi se polles xores tis asias einai oi idioi nomoi opos tis E.E. kai tis amerikis kai tis afstralias. Ypirxan kai yparxoun mono merikes xores pou antidroun me apotelesma oi kyverniseis afton ton xoron na apokalountai diktatorikes kai sto telos na peftoun thymata polemou, opos egine me to irak, tin aigipto ti giougoslavia ktl. Afta ola einai simadia tou telous tou kosmou, ta opoia vlepoume kathimerina. Tetarton, i oikonomia. Oloi pleon plironoun forous gia tin proti katoikia, pou simenei oti opoios den akolputhei to systima tou antixristou tha xasei to spiti tou kai to xorafi tou. I propaganda pou ginetai gia na epivlithei to systima kai gia na tin apodextoun oi anthropoi efkola einai i forodiafygi. Milontas synexeia gia forodiafygi , kanoun ton kosmo na misei tous forofygades me apotelesma na dextei o kosmos me efxaristisi tin forologia gia tin proti katoikia tou pou simainei oti an kapoios gia kapoion logo den ta mporei na vrei xrimata na plirosei tous forous, tha tou paroun to spiti. Afto pou den exei epivlithei akoma einai to tsiparisma sto deksi xeri kai sto metopo, an kai akougontai psithyroi oti polloi plousioi tou planiti exoun lavei to mikrotsip ethelontika sto xeri kai alloi sto metopo. Afto tha einai to markarisma tou antixristou kai i epivoli tis neas thriskeias. Meta apo afto tha emfanistei o Xristos. Ton akrivi xrono den ton kserei kaneis, alla oi profiteies tis apokalypsis tou Ioanni vgainoun alithines stis imeres mas, Den xreiazontai perissoteres apodeikseis gia na katalavei kaneis oyi o Xristos ontos einai o Yios tou alithunou Theou kai talogia tou einai alithina kai pragmatopoiountai ena ena.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *