Διαφημίσεις

Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε.

Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη….διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων ΑγροτικώνΣυνεταιρισµών-ΠΑΣΕΓΕΣ (Αύγουστος 2012).

Σύµφωνα µε συγκεκριµένη µελέτη, η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας ανέρχεται στο 91,5% σε 41 βασικά αγροτικά – διατροφικά προϊόντα και «παραµένει σταθερή» το 2011 µε µια ελαφρά µείωση σε σχέση µε το 2010. Αυτό σηµαίνει επί της ουσίας ότι σήµερα, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται δύο χρόνια και πλέον υπό το βραχνά του µνηµονίου, είναι σε θέση να θρέψει τον πληθυσµό της κατά 91%.

«Πρέπει να σταµατήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τροµοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουµε να φάµε.Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα», έλεγε χαρακτηριστικά πέρυσι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ ΣΕ περισσοτερα ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑΤα στοιχεία που παρουσίασε η Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνουν ότι σε πέντε τουλάχιστον βασικά είδη η Ελλάδα καλύπτει το 100% της κατανάλωσης: µήλα, κρασί, φρέσκες ντοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, πεπόνια και βρώµη.

Παράλληλα, σε δεκαεπτά είδη την υπερκαλύπτει ξεπερνώντας το 250% της κατανάλωσης: γιαούρτι, φέτα, ρύζι, ελαιόλαδο, σιτάρι σκληρό, αγγούρια, σταφύλια, καρπούζια, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια, ψάρια, σταφίδα και φυσικά ελιές, (στις τελευταίες η αυτάρκεια πλησιάζει το 1.000%).Σε πολύ υψηλά επίπεδα (80% και άνω) ανέρχεται η επάρκεια σε επτά είδη: αυγά, µέλι, γραβιέρα και κασέρι, αραβόσιτο, κρέαςπουλερικών, αχλάδια και πατάτες.

Η επάρκεια σε κεφαλοτύρι, κριθάρι, λεµόνια, αγελαδινό γάλα, και φασόλια καταγράφεται άνω του 50%, ενώ χαµηλότερη είναι σε είδη όπως ρεβίθια, χοιρινό και βόειο κρέας, µαλακό σιτάρι, φακές και ζάχαρη.

πηγη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “Aποκάλυψη! H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων”
  1. ΓΙΑΤΙ ΩΡΕ ΜΟΥΣΚΑΡΟΒΛΑΧΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑς ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΜΑ ΠΩς ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΒΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΤΑΙς ΤΥς ΜΥΚΟΝΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΣΣΤΑΙ 1 ΤΡΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

  2. Αυτάρκεια έχουμε και με τους φόρους που πληρώνουμε τα λεφτά αυτά αρκούν για όλες τις υποχρεώσεις του κράτους. Το χρέος είναι φτιαχτό για να μας υποδουλώσουν στον αιώνα τον άπαντα βάζοντάς μας να πληρώνουμε τόκους στους τοκογλύφους ενώ το δήθεν χρέος όχι μόνο να μην κατεβαίνει αλλά να ανεβαίνει. Πως αλλοιώς θα μας πάρουν τους θησαυρούς που έχουμε; Με το να μας σκλαβώσουν και με να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.
    Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δέχεται πλύση εγκεφάλου μέσω της τηλεόρασης
    που μόνο σκοπό έχει να σπείρει φόβο.
    Η πρώτη αντίσταση μας να πετάξουμε τις τηλεοράσεις. Κόψτε τα εκατομύρια που βγάζουν τα παπαγαλάκια για να σας εκφοβίζουν.

  3. ναι αλλα πρεπει το κρατος να απαγορευσει τις εξαγωγες προιοντων για να φαμε εμεις εδω στην ελλαδα. αλλιως ο ξενος θα ερχετε και θα δινει στον γεωργο 10 πλασια λεφτα απο τον ελληνα και θα παιρνει αυτος την παραγωγη.

  4. Μάλιστα. Απίθανη έρευνα και εμείς καθόμαστε και κλαίμε την μοίρα μας. Μόνο την Ολυμπιακή φλόγα μαζί με τους Ολυμπιακούς κύκλους να νοικιάσουμε, φτάνει και περισσεύει να τους ξεπληρωσουμε.

  5. ναι αλλα τα χβραφια δεν παραγουν ολα και οσα παραγουν το κανουν αυτο για πολυεθνικες εταιριες που τα προηοντα.τους καταληγουν οπουδηποτε αλλου εκτος απο τημ χωρα μας.εκτος και ξαναεισαχθουνν.επεξεργασμενα και πανακριβα οπως το,λαδι της ελιας . οσο προστατευοταν η τιμη του με την απαγορευση εισαγωγων μεχρι να αποροφηθει ολο το δικο μας πρωτα ηταν καλα και για τους παραγωγους γιατι επαιρναν ικανοποιητικες τιμες και για τους καταναλωτες οι οποιοι αγοραζαν δικο μας καλης ποιοτητας λαδι. τωρα που επιτρεπονται ελευθερα.οι εισαγωγες λογω παγκοσμιοποιησης ειναι τα ιδια και χειροροτερα αφου το λαδι δεν φτηνηνε στο ραφι και η ποιοτητα του δεν.εχει καμια σχεση με το λαδι το γνησιο το ελληνικο και βλεπεις μονο φτηνα λαδια.στο.ραφι που γραφουν απ εξω εξευγενισμενα λαδια και εχει και ωραιο χρωμα αλλα…..

  6. Τα στοιχεία είναι πέρα για πέρα αληθινά, ακόμα και ο Καζάκης είχε παρουσιάσει την έκθεση του 2010 πρίν από 2 χρόνια που έλεγε περίπου τα ίδια πράγματα.

    Ξυπνάτε ωρα Έλληνες, μας μεγάλωσαν προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ζούμε στην ψωροκώσταινα, στην φτωχή Ελλαδίτσα για να μας τα πάρουν όλα. Οι σύμμαχοι και εταίροι. Αυτό το ερώτημα μας ταλανίζει από την επανάσταση. Με ποιές μεγάλες δυνάμεις να προσεταιριστούμε. Να διαλέξουμε κηδεμόνα. Τα κόμματα δεν άλλαξαν εδώ και 200 χρόνια. Φιλορωσσικό, φιλοαγγλικό, φιλογαλλικό, μας ξανάρθαν και οι βαυαροί. 200 χρόνια μας ξεπουλάνε. Ελάτε να τους στείλουμε στο διαολοπατέρα τους.

    Έξω από Ε.Ε και Ο.Ν.Ε

    Εθνική ανεξαρτησία λαΪκή κυριαρχία

    Δείτε και αυτό.

    Ποιά ευρώπη ρε….

    http://youtu.be/CcY_BRaeCjc

  7. Και επανέρχομαι, έξω από την ληστοσυμμορία των βρυξελών γιατί θα μας καταντήσουν Νέα Μέκκα.

    Αυτή είναι η ανάπτυξη, να περιμένουμε τα γρόσια των μογγόλων.

    Τούρκοι θα γιορτάσουν το Ραμαζάνι σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

    http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=106585:tourkoi-tha-giortasoun-to-ramazani-se-thessalonikh-kai-xalkidiki&catid=74:sites&Itemid=54

  8. Εντάξει υπάρχει επάρκεια για το 95% των Ελλήνων. Τα πέντε εκατομύρια αλλοδαπων που εχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα ποιός θα τους θρέψει;
    Ο Σόρος ή οι Βρυξέλλες:

  9. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΓΚΕΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek