Διαφημίσεις

Η αμερικανική NSA φέρεται να είχε υπερβεί τις νόμιμες αρμοδιότητές της ή είχε παραβιάσει αρκετές φορές τις διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με έγγραφο εσωτερικού ελέγχου, γνώση του οποίου επικαλείται η Washington Post.

Ανάμεσα στις φερόμενες παραβιάσεις ήταν η παρακολούθηση της επικοινωνίας αμερικανικών και ξένων υπηκόων αλλά και η ελλιπής ενημέρωση της δικαστικής αρχής που επέβλεπε τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Το έγγραφο αποτελεί πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της NSA και φέρεται να διαπιστώνει παραβιάσεις, εσκεμμένες ή ακόμη και λόγω λαθών, με ημερομηνία Μαΐου του 2012 και αντικείμενο το δωδεκάμηνο που είχε προηγηθεί. Η εφημερίδα αναφέρει ότι απέκτησε πρόσβαση στο έγγραφο μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ως μία από τις παραβιάσεις, η εφημερίδα αναφέρει ενδεικτικά την λανθασμένη «ανάγνωση» του τηλεφωνικού κωδικού +20 για την Αίγυπτο ως τον εσωτερικό κωδικό κλήσης 202 για την Ουάσινγκτον -κι έτσι παρακολουθούσαν στοιχεία των επικοινωνιών στην αμερικανική πρωτεύουσα χωρίς έγκριση.

Σε μία άλλη περίπτωση, το δικαστήριο που επιτηρεί την NSA, το FISA, δεν έλαβε γνώση για νέα μέθοδο παρακολούθησης παρά μόνο αφού αυτή είχε τεθεί για αρκετούς μήνες σε εφαρμογή.

Σε ερώτηση του Associated Press, ο υπεύθυνος της NSA για νομική συμμόρφωση ανέφερε ότι η υπηρεσία «θέλει να δέχεται αναφορές από τους πολίτες εάν γίνεται κάποιο λάθος ή εάν κάποιος θεωρεί ότι η δραστηριότητά της δεν συνάδει με τους κανονισμούς».

Διαβεβαιώνοντας πως η απλή αναφορά δεν θα επισύρει συνέπειες, ο υπεύθυνος ανέφερε ότι η υπηρεσία «έχει τηλεφωνική γραμμή για υποβολή αναφορών, τις οποίες λαμβάνουμε πολύ σοβαρά» και σημείωσε πως ενημερώνει τις αρχές που την εποπτεύουν «για άμεσες και για περιοδικές αναφορές σφαλμάτων».

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Η NSA «παραβίαζε εκτεταμένα» τις διατάξεις για προστασία προσωπικών δεδομένων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *