Διαφημίσεις

Σε σχέδιο συμφωνίας, το οποίο δίνει το «πράσινο φως» στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά της Συρίας, κατέληξαν οι ηγέτες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το εν λόγω σχέδιο θέτει όριο 60 ημερών για στρατιωτική δράση στη Συρία, με δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης μόνο για 30 ημέρες υπό προϋποθέσεις. Περιλαμβάνει ακόμη μια διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. Η Μόσχα «έχει τα σχεδιά της» αν υπάρξει μονομερές χτύπημα από ΗΠΑ, προειδοποιεί ο Πούτιν. Άφησε πάντως ανοιχτό παράθυρο για ‘ναι’ της Ρωσίας σε ενδεχόμενη επέμβαση – εφόσον δώσει έγκριση ο ΟΗΕ και αποδειχτεί «πέραν πάσης αμφιβολίας», ότι η Δαμασκός χρησιμοποίησε χημικά.

Το σχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την επιτροπή εντός της ημέρας. Εάν εγκριθεί, θα πρέπει να αποσταλεί στην Γερουσία για ψηφοφορία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι τόνισε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ζητεί από την Αμερική να πάει σε πόλεμο αλλά να του δοθεί η έγκριση να αποτρέψει τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία. Διαβεβαίωσε ακόμη πως δεν θα σταλούν χερσαίες δυνάμεις.

«Δεν είναι η ώρα τώρα να απομονωθούμε. Δεν είναι η στιγμή για να είμαστε θεατές μιας σφαγής» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ούτε η χώρα μας, ούτε η συνείδησή μας, μπορούν να μας επιτρέψουν να πληρώσουμε το τίμημα της σιωπής».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε, ωστόσο, το Κογκρέσο να μην περιορίσει την στρατιωτική δράση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Συρίας, «σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή», καθώς ο αμερικανικός στρατός θα πρέπει να έχει επιλογές δράσεις, σε περίπτωση που ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, κάνει χρήση χημικών όπλων στο μέλλον.

«Δεν θέλω να αποκλείσω μια επιλογή που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας όμως ότι ο Ομπάμα «δεν έχει την πρόθεση» να αναπτύξει στρατεύματα στο συριακό έδαφος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, υποστήριξε πως αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτύχουν να αναλάβουν δράση κατά της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, τότε αυτό θα έβλαπτε την αξιοπιστία της χώρας όσον αφορά άλλες υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης του Ομπάμα να αποτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. «Ο λόγος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να σημαίνει κάτι», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, οι στόχοι μιας στρατιωτικής επέμβασης θα ήταν να περιοριστεί η δυνατότητα του συριακού καθεστώτος να διαπράξει και άλλες επιθέσεις με χημικά. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε αυτό το στόχο μέσω μιας περιορισμένης στρατιωτικής επιχείρησης» δήλωσε.

Κατά την ομιλία του στην ίδια Επιτροπή ο επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεΐ, δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να παράσχει βοήθεια στη Συρία σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινήσουν στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ- Ασαντ. Υποστήριξε ωστόσο ότι αυτός δεν είναι λόγος να διστάσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην απόφαση για στρατιωτική δράση.

Στη γαλλική Βουλή το θέμα

Στο μεταξύ, το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία θα συζητηθεί σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν-Μαρκ Ερό αναμένεται να επιβεβαιώσει ενώπιον των βουλευτών, τη γαλλική διπλωματική γραμμή: δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού για να τιμωρηθεί ο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και δεν θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία.

Η κοινή γνώμη πάντως στη Γαλλία είναι διστακτική. Περίπου 74% των Γάλλων θέλουν να υπάρξει ψηφοφορία πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας.

Διαφωνούν οι Αμερικανοί πολίτες

Εναντίον μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία φέρονται να είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι Αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου ένας στους δυο (ποσοστό 48%) δήλωσε ότι διαφωνεί με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία. Το 29% συμφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ το 23% δεν εξέφρασε άποψη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Pew.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις (ποσοστό 74%) από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση του Pew πιστεύουν ότι ένα πλήγμα εναντίον της Συρίας θα επέφερε αντίποινα στις ΗΠΑ και στους συμμάχους της στην περιοχή ενώ έξι στους δέκα (61%) θεωρούν ότι η εμπλοκή της χώρας τους σε μια τέτοια επιχείρηση θα είναι μακροχρόνια. Μόλις το 33% θεωρεί ότι με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης θα εμποδιζόταν μια ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων στο μέλλον.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό όσων είπαν ότι διαφωνούν στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ABC και της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ καθώς το 59% των ερωτηθέντων διαφωνεί, το 36% συμφωνεί και το 5% δεν έχει άποψη για το θέμα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ακόμη και αν συμμετείχαν σε μια τέτοια επιχείρηση άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Βρετανία, το 51% των Αμερικανών θα συνέχιζε να διαφωνεί. Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως το ποσοστό όσων συμφωνούν αυξάνεται σημαντικά, φτάνοντας το 46%. Επτά στους δέκα απορρίπτουν επίσης την ιδέα να εξοπλίσουν οι ΗΠΑ τους Σύρους αντάρτες.

tvxs.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “ΗΠΑ: Σχέδιο συμφωνίας για επέμβαση στη Συρία από τη Γερουσία!!!!”
  1. …φονιαδες των λαων αμερικανοι…Η Ρωσσικη
    Αρκουδα μαλλον εχει παρει L.S.D…δεν εξηγητε
    διαφορετικα.

  2. υπαρχουν σοβαρες πληροφοριες ποια οτι αμερικανοι θα φερουν πληγμα με πυραυλους και στο ιραν"διαβασα σε ξεν σαιτ οτι το ιραν απο σημερα το βραδυ ειναι σε κατασταση πολεμου"κατι ετοιμαζουν και θα ειναι ξαφνικο"ισως υπαρχει μια τακτικη φνιδιασμου

  3. Οι 3 μέρες έγιναν 60…. Γιατί κατεβάζει ξαφνικά και τον μισό του στόλο στην Α. Μεσόγειο ο Ρώσος? Μέχρι προχθές το έπαιζε βαρύ πεπόνι και υπεράνω όλων. Και να μην ξεχνάμε πως έχει από καιρό θωρακίσει τα σύνορα του στον Καύκασο. Κάτι φυσικά ήξερε πολύ καλά και φρόντισε να κλειδώσει παν ενδεχόμενο. Τώρα ας μείνουμε να δούμε τί κάνουμε εμείς οι έρημοι Έλληνες εδώ στην κατεχόμενη χώρα χωρίς στρατό, χωρίς πολεμοφόδια, χωρίς χρήματα και κυρίως με ελάχιστο έμψυχο υλικό….

  4. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΟΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΓΗ ΣΥΩΝΟΛΑΤΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΣΡΑΙΛΙΝΑΚΙΑ ΙΛΟΥΜΟΝΣΑΤΟΙ

  5. "Ειν' τα σημάδια φανερά γι'αυτό που μέλλει να'ρθει "

    Σαν να εγίνηκε ο καιρός, αυτός που καρτερούμε
    την μέρα της αντίδρασης, της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ να έρθει
    μα να φιλιώσουμε γιατί, θα'ρθουν δύσκολες μέρες
    και ο καθείς ότι ποθεί κι ότι έκαμε θα λάβει .

    Έρχεται χειμώνας δύσκολος, που όμοιος δεν υπάρχει
    γιατί το τέρας θα βογκά, σαν η ψυχή θα βγαίνει
    η πείνα θ'αγριέψει, πολλοί θα πιάσουν τα χωριά
    και με γέλιο θα θωρούν, μόνο οι ανδρειωμένοι .

    Της πόλης ο αναστεναγμός, θα σκίζει ωσάν μαχαίρι
    σαν τον ντελάλη που διαλαλεί, μέσα στο μεσημέρι
    και οι φωνές των λιγοστών, που θα'χουνε ξεμείνει
    θα σβήνουν μπρος στα ξέπνοα και ξεραμένα χείλη.

    Όσοι έχουνε θα χάσουνε κι όλοι θα γίνουν ένα
    αυτό ήθελαν αυτοί που χτύπαγαν, το κάθε ιερό
    μα θα θεριέψει ο Έλληνας, όπως έκαμε πάντα
    και των εχθρών μας το τέλος τους, είναι πλέον γραπτό.

    Ειν' τα σημάδια φανερά, γι'αυτό που μέλλει να'ρθει
    κάντε κουράγιο, υπομονή και μην τους προσκυνάτε,
    γιατί θα ξεκουβαριαστεί, των Εφιαλτών τ' αδράχτι
    κάντε ότι πρέπει με λογική, εκείνους να πονάτε .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  6. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 2013 ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ… ΜΟΥ ΕΞΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014… ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ… ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΜΕΡΙΑ… ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΙΣΑ ΒΑΡΚΑ, ΙΣΑ ΓΙΑΛΟ… ΑΝΤΕ ΑΝΤΩΝΗ…. ΟΤΑΝ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ… ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ… ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

  7. ο θεος διδαξε αγαπη να εχουν οι ανθρωποι αναμεταξυ τους και οχι να γινοντε πολεμοι..γιατι ο ιησους χριστος οταν ηρθε στη γη ως θεανθρωπος διδαξε αγαπη προς ολους ενω εκεινον τον πολεμησαν αδικως με διαφορους τροπους.. πως το ταγκαλακι εχει θολωσει το μυαλο των ανθρωπων και ζητανε πολεμους..ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ και ζητηστε το ελεος του θεου οσο ακομα ειναι νωρις γιατι οταν θα ενεργησει το θελημα του θεου κατα αυτων που προωθουν πολεμους τοτε οι πολεμοχαρεις θα καταλαβουν οτι βαδιζαν στο δρομο του πονηρου και εκαναν το θελημα του αφου θα εχουν χαθει ζωες..οταν η ανθρωποτητα ξεφευγει απο τον δρομο του θεου και δεν βαδιζει με ταπεινωση και αγαπη προς τον θεο και στον συνανθωπο τοτε αυτοκαταστεφομαστε γιατι κανουμε το θελημα του πονηρου.ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΥΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ καποιος γεροντας ελεγε απο των βαθμο μετανοιας των ελληνων θα εξαρτηθει αν η ελλαδα περασει λιγα βασανα η πολλα.οσοι περισσοτεροι μετανοησουν τοσο ο ελληνισμος θα περασει λιγοτερα.

  8. o arhigos ton enoplon dinameon ton ypa
    eine enadion tou polemou
    ke dilose oti oi enoples dimameis den eine etimes
    gia genikefmeno polemo stin mesi anstoli
    pou iparhi pithanotita na adimetopisoun to iran ke eidika tin rosia
    den esthanode asfaleis me tis vaseis tous stin giro periohi
    ke to allo,esto ke mia mikri epithesi kostizei disekatomiria
    mia emploki stin siria tha kratisi poli kero
    oi oikonomia eine pou eine katastrameni
    eisos o skopos tous eine na katastrepsoun oles tis oikonomies tou kosmou
    ke na ksekinisoun apo tin arhi me pagosmio nomisma
    oi arhitektones ton polemon ehoune katafihia akoma ke gia pirinikous polemous
    den tous niazei an gini pagosmios polemos

  9. 11:56
    pali me tous gerodes ?

    ota ekfrazeis tin dikia sou gnomi eine arketo
    epidi milas gia agapi,i apadisi mou eine
    se ena mandri pou iparhi agapi prepi na valis frahti na to profilaksis
    se ena kratos me agapoi prepi na ehoume sinora
    an den ehis sinora
    mpenoune oi likoi ke ekmetalevode ti agapi ton allon
    sheti agapi den voithai se tipota, prepi sto ena heri na kratas klono elias ke sto allo kerafnous
    ke ta matia sou dekatesera
    oi idia i kivernisi doulevi enadion sou
    iparhoun ke oi lathrei metanastes
    pou tous taizoun me agapi kapioi skiloi me mavra foustania ke kapia mera tha thelisoun na mas fane
    oi metanastes eine to teras
    molis megalosi tha fai to ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *