Διαφημίσεις

Μετάθεση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα πήρε η ψηφοφορία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την επίθεση στη Συρία, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει το σχέδιο της Μόσχας.

Στη διάρκεια συνέντευξης σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι είναι έτοιμος να «εξετάσει» το ρωσικό σχέδιο, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η «στρατιωτική πίεση» στο καθεστώς Ασαντ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα απευθύνει απόψε (ώρα ΗΠΑ) το προγραμματισμένο διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, και τόνισε ότι «αν μπορούμε να λύσουμε αυτή την ιστορία με διπλωματικό τρόπο» είναι σαφώς προτιμότερο, όπως γράφει το tanea.gr.

Είπε πάντως ότι η ρωσική πρόταση θα έχει αρκετές δυσκολίες για να υλοποιηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πώς μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η Δαμασκός έχει παραδώσει στον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας όλο της το χημικό οπλοστάσιο;»

Πολιτικοί παρατηρητές, πάντως, σημειώνουν ότι η απόφαση για αναβολή της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο, αντανακλά τη σύγχυση που επικρατεί στην Ουάσινγκτον σχετικά με τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση της Συρίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι Μόσχα και Δαμασκός συνεργάζονται για την κατάρτιση «αποτελεσματικού, συγκεκριμένου σχεδίου» ώστε να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Παράλληλα, η Γαλλία θα φέρει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Λαβρόφ σημείωσε την Τρίτη ότι η πρωτοβουλία για τον έλεγχο των χημικών όπλων από τη διεθνή κοινότητα δεν είναι εξ ολοκλήρου ρωσική, αλλά «προέκυψε μετά από επαφές με τις ΗΠΑ».

Όπως ανέφερε, το σχέδιο που συζητείται με τη Συρία «θα παρουσιαστεί σύντομα στις υπόλοιπες χώρες». Ο Λαβρόφ είχε συνομιλήσει τη Δευτέρα με τον Κέρι μετά την «κατά λάθος» πρόταση του αμερικανού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, Κίνα και Ιράν είχαν καλωσορίσει την πρόταση.

Την ίδια στιγμή, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς ανέφερε στο Παρίσι ότι η γαλλική διπλωματία σκοπεύει να φέρει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας που θα θέτει όρους για να τεθεί σε διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο.

Το ψήφισμα θα μιλά επίσης για διάλυση του συριακού χημικού οπλοστασίου. Το προτεινόμενο ψήφισμα θα εδράζεται στο άρθρο 7 της χάρτας του ΟΗΕ, το οποίο προβλέπει και δυνατότητα χρήσης στρατιωτικής βίας εάν παραβιαστούν οι όροι που θα τεθούν.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Μετατίθεται η ψηφοφορία στο Κογκρέσο-Ο Ομπάμα μελετά το σχέδιο της Μόσχας”
  1. ΑΜΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΜΕΚΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ 20% ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΕΠΕΙΔΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.
    ein chaliphate -ein chaliph -ein islam
    Δ.Α.Α

  2. Αν το συμβουλιο αναβαλει την αποφαση τοτε εχουμε καιρο.
    Αν ειναι παιχνιδακι για να κερδισει πλσιοψηφια με χαλαρο τροπο για να χτυπησει τοτε απλα η ολη φαση παει πισω για 4-5 μερες.

    Δεν σε πιστευω φιλε.

    Εντυπωση δε μου κανει οτι παραμονες της επιθεσης .συμμαχων..η πρωτη αποπειρα επιθεσης ανταρτων ειχε δυναμικη 3000 ατομων. Αρα ηδη μιλαμε για οργανωμενα πραγματα
    .
    Δεν σε πιστευω….

    Πρακτωρ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *