Διαφημίσεις

Είναι οριστικό : Ο διαστημικός βολιστήρας της NASA Voyager 1 έγινε από σήμερα το πρώτο ανθρώπινο αντικείμενο το οποίο εγκαταλείπει το ηλιακό σύστημα κατευθυνόμενο τώρα πια προς το άγνωστο.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα η NASA με ανακοίνωσή της σήμερα και 36 χρόνια μετά την εκτόξευση του Voyager 1 ο βολίστήρας απέχει από τον ‘Ήλιο σχεδόν 17 δισ. χλμ. Κάνοντας το πιο μακρινό αντικείμενο του ανθρώπινου πολιτισμού στο διάστημα. Τώρα το Voyager ταξιδεύει στο διαστρικό κενό το παγωμένο αυτό και σκοτεινό χώρο που βρίσκεται μεταξύ των άστρων στον γαλαξία μας με ταχύτητα σχετική με τον Ήλιο 17χμλ./δευτ.

Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τη NASA ο βολιστήρας έχει εγκαταλείψει το ηλιακό σύστημα εδώ και ένα χρόνο αλλά επειδή δεν υπάρχει κάποιου είδους… πινακίδα που να λέει ότι τώρα εγκαταλείπετε την ηλιόσφαιρα δεν είναι πάνω από ένα μήνα που μια ειδική ομάδα που παρακολουθεί την πορεία του Voyager κατέληξε οριστικά και αμετάκλητα ότι αυτός έχει περάσει την ηλιόπαυση.

Αν και κάποιοι επιστήμονες ακόμη παραμένουν σκεπτικοί με το αν όντως ο Voyager κινείται τώρα στο διαστρικό κενό στη NASA πανηγυρίζουν για την επιτυχία της αποστολής:

«Είναι ένα ορόσημο και η αρχή ενός νέου ταξιδιού», λέει ο επικεφαλής του προγράμματος Ed Stone στην έδρα του JPL στην Πασαντένα.

Το Voyager τώρα θα συνεχίσει εξετάζοντας εξωτικά σωματίδια και άλλα φαινόμενα του εξώτερου διαστήματος μεταδίδοντας τα δεδομένα του πίσω στη ΓΗ καθώς ο πυρηνικός αντιδραστήρας που φέρει πλουτωνίου εξακολουθεί να λειτουργεί, μέχρι όμως περίπου το 2025 όταν θα σταματήσει κάθε εκπομπή. Ο Voyager είχε εκτοξευθεί στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

defencenet



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “ΝΑSA: «Το Voyager 1 εγκατέλειψε το ηλιακό σύστημα»”
  1. Πριν μία βδομάδα μας δήλωναν ότι εδώ και τρία χρόνια παραμένει μπλοκαρισμένο στα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος και δεν μπορεί να προχωρήσει και τώρα μας δηλώνουν ότι πάει πάνω απο ένα έτος που έχει ήδη εξέλθει. Ποιό να πιστέψεις; Μήπως προσπαθούν να μας πούν κάτι άλλο ή μήπως προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μετά απο τα φιάσκα του Ομπάμιες;
    Α.

  2. εφαγε ενα μικρο σπρωξιμο. αυτο ηθελε για να ξεφυγει απο το σημειο αναφορας του, ητοι ηλιος

  3. Ιστορίες καθημερινής τρέλλας από την NASA. Προσωπική εκτίμηση είναι: Κλείστε τ΄αυτιά σας…. Όταν κάποιος τρομοκρατείται επιδίδεται σε διάφορα τεχνάσματα για να επιβιώσει… π.χ. παραπληροφόρηση.

  4. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ Η ΤΟ VOYAGER ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΧΑΘΗΚΕ.. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!!

  5. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΜΗΡΟΣ-ΝΑΣΑ 1-0 ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ Η ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΝΑΣΑ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ ΤΟΥΣ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *