Διαφημίσεις

Του Κωστή Πλάντζου
Καμία πληρωμή δεν θα μπορεί να γίνεται πια με μετρητά στις εφορίες, όσο μικρής αξίας και αν αυτή είναι.

Ακόμα και για 10 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, είτε να έχουν επιταγή.

Το παραδοσιακό «διπλότυπο είσπραξης» (το οποίο εξέδιδαν οι εφορίες όταν κατέθετες μετρητά) θα εκδίδεται για λίγο καιρό ακόμα στις ΔΟΥ μόνον όταν, για τεχνικούς λόγους, η είσπραξη εσόδων δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ.

Και τότε όμως, η είσπραξη αυτή θα διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με την χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.
Αυτό ορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΓΓ Εσόδων κ.Χάρης Θεοχάρης, χάριν «εξυπηρέτησης των φορολογουμένων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής αυτών σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ. και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης όλων των πληρωμών σε αυτά».

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι αν η πληρωμή γίνει με επιταγές, αυτές οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Οι πληρωμές με κάρτες διενεργούνται, «εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους Δήμους και εφόσον η Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με την Δ.Ο.Υ. της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία».

newmoney.gr
πηγη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “Τέλος οι πληρωμές με μετρητά στις εφορίες – Δεκτές μόνο κάρτες και επιταγές ακόμα και για… 10 ευρώ. Το σχέδιο της ΝΤΠ προχωρά”
  1. παρακολουθω τον επικοινωνιακο χειρισμο της υποθεσης ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ χθες βραδυ!

    ποσο διαβρωμενοι ειναι οι δημοσιογραφισκοι απο την επι χρονια προστασια τους απο το συστημα ωστε να συμπεριφερονται με τετοια "επαρση" και να νομιζουν οτι με το να παρουσιασουν την αποψη των αντι-χρυασαυγιτων θα δικαιωθουν και θα καταδικασουν τους χρυσαυγητες!!!

    τοσο ηλιθιοι και διαποτισμενοι απο τους χειρισμους του συστηματος ειναι που απο το δικο τους το βολεμα τους δεν εχουν αντιληφθει οτι

    ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ υποφερει απο τις αδικειες του συστηματος και προσδενεται σε οποιους δειχνουν να μπαινουν μπροστα με δυναμισμο,ορμη και συνεχη διαθεση συγκρουσης με το συστημα και οχι να τους πουλανε για την αλλαγη εξουσιας…οπως οι συριζοπουλες του αλεξη του νεοπασοκου!!!

    και τελικα ο μεγαλυτερος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ και ο μεγιστος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ απο αυτον τον αντωνη τον δυναστη που μας καταδυναστευει με τις απατεωνιες του και τα ψεματα του και που

    παει να συμμαχισει και να συνεχισει να καταχρατε την ανοχη μας με τον αλεξη τον νεοπασοκο βεβαιως με την συνυπαρξη τους και με τον αρχομανη βαγγελη

    ετσι θα εχουμε ΤΡΕΙΣ στην συσκευασια του ενος και θα τους τελειωσουμε μια και καλη με ολο το σαπιο διαβρωμενο παρελθον του παροντος συστηματος

  2. επισης οι εισπραξεις τους επιασαν πατο..να λεμε και τα ευχαριστα,χε χε
    ελπιζω να δημοσιευτει το ειρωνικο μου σχολιο,χε χε

  3. ….Οτι θέλει γράφει το money.gr……Οτι να' ναι……..

    Η ανακοίνωση λέει :
    "Είσπραξη εσόδων, με την έκδοση διπλοτύπου παραστατικού είσπραξης τύπου Α΄, ΜΟΝΟ για τα έσοδα των οποίων η είσπραξη δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ.
    Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ είσπραξη διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με την χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών."

    ΔΕΝ μιλάει η ανακοίνωση για ΟΛΕΣ τις πληρωμές. ΜΟΝΟ για τις συγκεκριμένες.
    Στην αρχή τουλάχιστον…..

  4. Ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος.
    Ειτε με μετρητα ειτε με καρτα τ@@@@@@ μας θα παρετε

  5. ρεει παπαροζουμια δεν το πηρατε ακομη χαμπαρρ
    πια σχεδια και πια νεα ταξη ρεεεεει
    ΤΕΛΟς ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕς ΓΕΝΙΚΑ ΡΕΕΙ
    ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΑΙ

  6. πρωτα θα χασουν οι ελληνεs τη δουλεια τουs μετα το χρημα ευλογα και τελοs οτι ακινητη περιουσια εχουν σπιτια κλπ και επειτα εξαθλειωμενοΙ θα δεχτΟΥΝ το ηλεκτρονικο συστημα διακυβερνησηs που ταχα προσφερει ασφαλεια και σιγουρια jiannhs kozani

  7. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ

    ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΚΟΣΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ
    *********************** *******************************

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΜΝΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ" ΜΑΣ
    ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

  8. τα 500ευρα δεν τα βλεπω καλα…
    ειπανε οτι ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ θα τα καταργησουνε, για ψαχτε το
    Ξερουνε οτι οι θυριδες ειναι τιγκα στα μαβια 500τουβλακια…
    Ακομα ενα κουρεμα !!!

    οπιοος "αποκοπτεται" απο την πλειονοτητα, και ανηκει σε μικρη ομαδα,
    του κουρευουνε

    1. τα εκανες ομολογα ? Αρα ανηκεις σε μικρη ομαδα ομολογιουχων ? κουρεμα !
    2. τα πηγες στη Κυπρο για τον τοκο ? Αρα ανηκεις σε μικρη ομαδα Κυπρο-καταθετων? κουρεμα !
    2. τα εβαλες στη θυριδα σε 500ευρα ? κουρεμα !

    σειρα εχουνε :

    3. Τα ποσα σε οφσορ
    4. Τα ποσα στο εξωτερικο σαν καταθεση π.χ. δολλαρα
    5. Καταθεσεις στην Ελλαδα οι λιγοι που εχουνε
    6. Χαρτονομισμα θαμενο στο χωμα ….

    Ελπιζω να βγω ψευτης !

  9. Εγω που περιμένω την διατροφη παιδιων μου που ειναι μέσο το ταμεια της εφοριας. Εχουν δώσει την εντολη πληρωμης στην Τραπεζα της Ελλαδος την 11 Νοεμβριου , Σήμερα που είναι 27 ακόμα δεν έχει κατατεθει΄γιατί???? δικά μου λεφτα είναι. Αν είναι να μου τα πάρουν το έχουν κανει μέσα σε μια μέρα. Εδώ μιλάμε για δικά μου λεφτα, να δώ μέχρι πόσες μέρες έχουν τα θρασος να το κρατ'ανε. Στην τηλεοραση πρεπει να βρω μαλλον για να βρω το δικιο μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *