Διαφημίσεις

Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό. Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.

Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.

Στα ψιλά πέρασε το ότι η τρόικα ανέτρεψε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την ύφεση και την πήγε από το 3,8% που ήθελε το οικονομικό επιτελείο στο 4% για το 2013, όπως και το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Η κυβέρνηση έλεγε πώς θα φτάσει στα τέλη του έτους στα 2-2,5 δις ευρώ, αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν εντελώς άλλη άποψη.

Το πολύ να φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,3%, που ισούται με 300-500 εκατ. ευρώ.

Η μη αποδοχή των θέσεων της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο συνιστά αποτέλεσμα «μαγειρέματος» στοιχείων αφού έβγαλαν έξω τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ, είναι αυτό που οδηγεί σε «άνοιγμα» του ασφαλιστικού και νέα μέτρα από την τρόικα. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέες μειώσεις σε συντάξεις -επικουρικές και κύριες-, εφάπαξ και κοινωνικές παροχές.

Οι δανειστές ζητούν μετ’ επιτάσεως να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016 βάζοντας στην ατζέντα τη «μαύρη τρύπα» 1 δις ευρώ που υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία. «Φέρτε μας λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρετε», λένε.

Η αξίωση των δανειστών προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση, η οποία συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και επι τέσσερις ώρες Σαμαράς, Στουρνάρας και Βρούτσης επιχειρούσαν να χαράξουν «γραμμή άμυνας», εν’ όψει της συνάντησης αύριο του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Κυβερνητικές πηγές πάντως λένε ότι η τρόικα κάνει ότι μπορεί για να «δεσμεύει» την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων και δεν χαμπαριάζει από κοινωνικές αναταραχές ως αποτέλεσμα της φτώχιας και της ανεργίας.

Η σημερινή συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με τον υπουργό Εργασίας και στόχευε σε αυτή ο κ. Βρούτσης να τους αναπτύξει τα επιχειρήματα του για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων από το «σαφάρι» της αδήλωτης εργασίας, ακυρώθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας του κ. Τόμσεν.

Προφανώς δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα και δίνουν περιθώριο δύο εβδομάδων στην κυβέρνηση. Όταν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, στα μέσα Οκτωβρίου, θα πρέπει να δούν τη λίστα με τα νέα μέτρα, αλλιώς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει τη δόση του 1 δις ευρώ του Οκτωβρίου.

Η δόση αυτή έχει και άλλα προαπαιτούμενα. Όπως, το λουκέτο των αμυντικών βιομηχανιών στο οποίο επιμένουν οι δανειστές.

Η αλλαγή της ατζέντας στην επικαιρότητα με τη μονοπώληση του θέματος της Χρυσής Αυγής και των «παρανομιών» που έχει διαπράξει είναι οφθαλμοφανές πώς αποτελεί ένα πρώτης τάξεως προκάλυμμα για να περάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα.
defencenet



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

16 σχόλια στο “Κατάλαβες τώρα γιατί όλη μέρα τα κανάλια παιζουν χρυσή αυγή ; Βόμβα τρόικας: “Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα””
  1. και καλά κάνει και παίζει την χρυσή αυγή για να καταλάβει αυτό το 1 εκατομυριο που τους ψήφισε τι κακό κάνανε στην χώρα μας.

  2. 28 Σεπτεμβρίου 2013 – 3:38 μ.μ.

    Ειρωνευτηκε ρε ο 3.06 αλλα εισαι βλημα που δεν το καταλαβες.Εκτος και αν οντως ειναι τοσο βλημα με αυτο το σχολιο γιατι μου φαινεται πολυ χαζο και ηλιθιο, Να παρεμβει και να παρει θεση το πως το ειπε ο 3.06

  3. ΠΡΟΒΑΤΟ 3.06 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ.

  4. 4:13
    απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι ο 3:06 ειρωνευεται?Μαλλον κι εσυ το ιδιο στοκος εισαι

  5. εγκω που ειμαι πακιστανο τωρα ειμαι καρουμενο ηρτε η ντικαιωση τωρα ντεν φοβαμαι τιποτα θα λεω οτι αυτο με εντειρε και θα με πιστευουν τα τζωα χα χα

  6. ητανε πολυ ωραιο για να ειναι αληθηνο !τελειωσε και αυτοο!στημενο το παιχνιδι απο την αρχη αλλα…πιος το καταλαβε,μαλον κανεις ουτε και τωρα
    τους αφησανε ανδρωθηκανε πηρανε τα πανω τους γινανε απροσεκτοι και αλλαζονες,μευησαν απο την δυναμη ου δημοσια απεκτησαν ξαφνικα!!
    ενω ητανε παντα στο παρασκηνιο,γιατι προυπηρχανε,παντα στο σκοταδι και με κουκουλες,ξαφνικα βγηκανε μπροστα ,στα φωτα και τους προβολεις και χασανε το μπουσουλα!!!!
    και οταν οι πρωδοτες που τους κινουσαν τα νηματα,ειδαν τα σκουρα,τους καψανεεε!!! ετσει εχουμε με ενα σμπαρο 2 τρυγοοονιαα!!!
    ξεφτυλισανε τη χρυση αυλη το δημιουργημα τους,ασχολητε ο κοσμος και ο ντουνιας με αυτο,ξεχναμε την πεινα μας την κακομοιρια μας,τα νεα μετρα που ερχονται τις κατασχεσεις,τις αυτοκτονιες,την πεθαμενη και κηδευμενη παιδεια και υγεια και το κρατος προνοιας,και και και μας κουνανε και το δακτυλο τωρα οι στουρναρες!!!!!!!!!!!!
    προσεχτε μας λενε προσεχτε καλα στις επομενες εκλογες οποτε και αν γινουν,να μην ερθει εμφυλιος και πολεμος και και και και ……..πτωχευση και και και και

    προχωρα σταυλακι ντορηη,ειναι μακρυς ο δρομος μεχρι να σβησει ο ηλιος

  7. Σωστό κι αυτό όμως ποιος μου λέει
    εμένα ότι και τα χρυσαύγουλα δεν τα
    έκαναν ακριβώς για τον ίδιο λόγο….(για
    να αποπροσανατολισουν τον κόσμο) και
    βέβαια το ότι περνάνε μ' αυτόν τον
    τρόπο μέτρα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ν' αφήσουν τους ναζί ελεύθερους

  8. ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ!!!!!Ο Σαμαρας πληρωσε τον Ρουπακια να σκοτωσει τον Φυσσα και να παραδεχτει οτι ειναι χρυσαυγιτης…. Εβγαλε φωτογραφιες με φωτοσοπ να αγκαλιαζεται με αλλους χρυσαυγητες και επισης τον βαλανε να φαινεται και σε κατι βιντεο συγκεντρωσεων… Μετα ο Ρουπακιας αφου πληρωθηκε ειπε οτι ειναι μελος της χρυσης αυγης (το επαιξε λιγο δυσκολος στην αρχη ) αλλα μετα το παραδεχτηκε οτι οντως ειναι φανατικος χρυσαυγιτης… Ετσι λοιπον τωρα που ολος ο κοσμος ειναι φανατισμενος με αυτην την δολοφονια…. (ντροπη τους να καθονται να ασχολουνται τωρα με ενα παιδι δολοφονημενο) εχει ερθει η τροικα που βαζει νεους ορους…. Βεβαια θα μου πειτε ολο αυτο επρεπε να γινει… διοτι την προηγουμενη φορα που ειχε ερθει Η τροικα και δεν ειχε γινει κατι αλλο σημαντικο παραλληλα ωστε να ασχοληθει ο ελληνας…Ορμησαμε ολοι στην τροικα και ετσι απεσυρε ολους τους ορους και τις συμφωνιες που ηθελαν να θεσουν… Καταλαβες τωρα ανοητε Ελληνα για πιο λογο εσυ ασχολεισε με την χρυση αυγη ενω απο πισω σου παιζουν χιλιαδες καχυποπτα σεναρια… αλλα τα πραγματικα θυματα ειναι οι Χ.Α οι καημενοι… ειναι μεσα στην φυλακη για καθαρη δολοπλοκια του Σαμαρα…. (αη να χαθει) Τα παιδια αυτα ηταν τοσο καλα και αγια… ουτε ναζιστες ειναι , ουτε ρατσιστες, (προχθες παιζανε τα μηλα στην παιδικη χαρα με κατι πακιστανους) ουτε οπλοφορουν παρανομα, ουτε γκλομπς εχουν και κανουν βολτες σε ολες τις περιοχες της αθηνας.. που ετσι και ξεχαστεις λιγο παραπανω στο σολαριουμ … παει την εβαψες!! τουλουμι στο ξυλο θα σε κανουν κακομοιρη μου… ουτε συμβολαια θανατου εκαναν τα παιδια, ουτε εκβιασμους, ουτε προστασιες μαγαζιων… ουτε νταβαντζιλικια, ουτε τιποτα,,,,, δεν πειραζει ομως… ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΟΞΑΖΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟς ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ!!!! ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ….!! ΑΦΟΥ ΑΡΑΞΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΩΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΚΟΚΤΕΙΛΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΦΥΝΑΚΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ!!! ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΥΠΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ… ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΠΙΣΩ…..

  9. μετά τα χρυσά αυγά…σειρά έχει ο αντωνάκης και ο τζεφρι… άντε να δούμε επιτέλους …

  10. συγνωμη ρε παιδια του Μαξιμου

    οταν ο Γιωργος Σουρλας σας τα εχωσε για τα ταμεια σας (αν θυμαμαι καλα) για ξεπλυμα μαυρου χρηματος και αλλα χονδρα νομιζω σας τα ειπε

    δεν θυμαμαι ομως κανεναν εισαγγελεα να στελνει στο αυτοφωρο

    ουτε τον Καραμανλη ουτε τον Παπανδρεου ουτε τον Σαμαρα ουτε τον Βενιτζελο

    η δημοκρατια σας εχει δυο μετρα και δυο σταθμα

    και σκεφτομαι οταν ξεπλυθει τωρα δικαστικα και ο Μιχαλολιακος και ο Κασιδιαρης

    αληθεια τι σκεφτεστε να κανετε μετα….εεεε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *