ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΛΥΣΣΑ!!!ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ 100% ΣΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!!!!

· Κατοχικά Νέα

Κακιά λύσσα: μετά από 26 χρόνια ”χτυπά” πάλι!
Ξεχασμένα νοσήματα όπως αυτό της λύσσας σε ζώα επανεμφανίσθηκαν στην χώρα μας θέτοντας σε κόκκινο συναγερμό τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Έτσι ενώ από το 1987 θεωρούνταν ότι έχει εκριζωθεί βρέθηκε στο προσκήνιο εξαιτίας κρουσμάτων της νόσου σε γειτονικές χώρες.

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη παγκοσμίως κατά της λύσσας μια νόσου με θνητότητα σχεδόν 100% τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα αφού δεν υπάρχει συνήθως αποτελεσματική θεραπεία μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου υγείας από πέρυσι τον Οκτώβριο εμφανίστηκαν εκ νέου κρούσματα λύσσας σε ζώα στην Ελλάδα γεγονός αναμενόμενο επιδημιολογικά, εφόσον προϋπήρχαν κρούσματα σε γειτονικές χώρες.

Βάσει των ίδιων στοιχείων μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, 28 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα λύσσας σε ζώα, κυρίως σε κόκκινες αλεπούδες , σε σκύλους και σε μία γάτα ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα λύσσας σε άνθρωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τη λύσσα είναι η πρόληψη, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :
την αποφυγή της έκθεσης στα δαγκώματα των ζώων (αποφυγή επαφής με τα αδέσποτα ζώα) τον εμβολιασμό ζώων συντροφιάς,την άμεση και σωστή φροντίδα του τραύματος καθώς και την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, για ενδεχόμενη προφυλακτική αγωγή.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της Ελληνικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ”ο ιός της λύσσας προκαλεί σοβαρή νευρική νόσο, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί είναι 100% θανατηφόρος μετά την έναρξη των κλινικών συμπτωμάτων. Αντίθετα, είναι 100% ιάσιμη εφόσον ο ασθενής ξεκινήσει άμεσα αντιλυσσική αγωγή. Η αντιλυσσική αγωγή περιλαμβάνει εμβολιασμό σε τρεις δόσεις εντός ενός μήνα και κατά περίπτωση, τη χορήγηση αντιλυσσικού ορού».

Σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με ύποπτα άγρια η οικόσιτα ζώα, σε περιοχές όπου η λύσσα είναι συχνή, όπως κτηνιάτρους και κυνηγούς, οι ειδικοί συνιστούν προληπτικό εμβολιασμό.
Το πρόβλημα εντοπίζεται συχνότερα σε αδέσποτα ζώα και σε αγροτικές ή ημιαστικές περιοχές όπου τα οικόσιτα ζώα είναι πιθανότερο να έρθουν σε επαφή με άγρια σαρκοφάγα.

πρόληψη και συμπτώματα

«Μοναδικό αποτελεσματικό μέσο πρόληψης της λύσσας αποτελεί ο εμβολιασμός των οικόσιτων, αλλά και των αδέσποτων ζώων»

Το προσβεβλημένο οικόσιτο ζώο μπορεί να αναγνωριστεί σχετικά εύκολα διότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aλλάζει συμπεριφορά καθώς αποφεύγει τον άνθρωπο

Κρύβεται σε σκοτεινά μέρη

Γαυγίζει χωρίς λόγο

Ερεθίζεται εύκολα από το φως ή το θόρυβο

Δεν έχει όρεξη για φαγητό

Παρουσιάζει αστάθεια και επιτίθεται συχνά χωρίς να υπάρχει λόγος

Η όψη του είναι σχετικά άγρια ενώ παρουσιάζει ασυνήθη σιελόρροια

Αν ένας άνθρωπος δαγκωθεί από σκύλο ή γάτα ύποπτο για λύσσα συνίσταται η σύλληψη του ζώου και η παρακολούθηση του για διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών.

Εάν το ζώο δεν εκδηλώσει νόσο δεν υπάρχει λόγος έναρξης αντιλυσσικής θεραπείας στον άνθρωπο. Ζώα που έχουν εμβολιαστεί κατά της λύσσας έχουν ελάχιστες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό.

Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική καταγράφονται κρούσματα κυρίως σε ζώα και πολύ σπάνια σε ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 50.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από λύσσα, κυρίως στην Ινδία και την Αφρική. Στην Ευρώπη, κάθε χρόνο καταγράφονται και επιβεβαιώνονται εργαστηριακά περίπου 6.000 κρούσματα σε ζώα (κυρίως άγρια σαρκοφάγα), ενώ 8 με 10 άνθρωποι πεθαίνουν από λύσσα. Όλα τα περιστατικά που αναφέρονται σε ανθρώπους διαπιστώθηκαν σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τέλος, περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν αντιλυσσική αγωγή μετά από την έκθεσή τους σε ζώο ύποπτο για λύσσα.
Πηγή ➤ newsit.gr

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυροσβέστες επιχειρούν στη μεγάλη πυρκαγιά της Σαλαμίνας τον Αύγουστο 2026ΚΑΤΟΧΙΚΑ

RED CODE για αύριο: Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησος σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Φώτα περιπολικού - φωτογραφία αρχείουΚΑΤΟΧΙΚΑ

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου σε 45χρονη – Την πυροβόλησε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Δομή φιλοξενίας στο Κλειδί Σιντικής ΣερρώνΚΑΤΟΧΙΚΑ

Σέρρες: Έκοψαν την περίφραξη και διέφυγαν 41 άτομα από τη δομή Σιντικής – 17 συλλήψεις, 5 τραυματίες

6 απαντήσεις στο “ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΛΥΣΣΑ!!!ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ 100% ΣΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!!!!”

  1. ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΛΥΣΣΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΟΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΟΚΟΛΟ 19

  2. Πριν 10 χρόνια με δάγκωσε ένα αδέσποτο σκυλί.
    Για να κάνω τα εμβόλια πήγα στο υπουργείο υγείας και υπέγραψα υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνω την ευθύνη να μου κάνουν αυτά τα εμβόλια. Ήταν 5 σύνολο και απίστευτη μαστούρα, δεν ήξερα που πάταγα μετά.
    Η πλάκα ήταν ότι προσπαθούσαν να με πείσουν ότι δεν έχουμε κρούσματα τα τελευταία 30 χρόνια και δεν είναι ανάγκη να κάνω τα εμβόλια….

  3. Η τρομολαγνεία που καλλιεργείται σκόπιμα από μια μερίδα ΜΜΠΕ γύρω άπ' αυτή την ασθένεια εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα, πολύ περισσότερο όταν ο ιός της λύσσας είναι εργαστηριακός καί εισαγόμενος όπως όλες οι κατασκευασμένες από τους σαυρήτες αρρώστιες (H1N1, σπογγώδης εγκεφαλίτιδα, H5N1, νόσος του Δυτικού Νείλου, AIDS, MERS, SARS κ.ά.).

    Το μικρόβιο που προκαλεί τη λύσσα αναπτύχθηκε στα εργαστήρια-γιάφκες της CIA, τα νοσηρά μυαλά που κρύβονται πίσω από το ξεκλήρισμα ολόκληρων εθνών έκαναν επικίνδυνα πειράματα πάνω σε ανθρώπους και ζώα για την ανάπτυξη της νόσου. Τυχαίο;

    Άλλη μια φτηνή δικαιολογία για τη μαζική εξόντωση των αφυπνισμένων μαζών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά