Διαφημίσεις

Τα κλειδιά των σπιτιών των Ελλήνων ζητάει και επισήμως η κυβέρνηση μέσω των εφοριών προκειμένου να μην τους βάλει στη φυλακή για οφειλές προς το Δημόσιο. Το κράτος εξελίσσει πλέον τακτικές χειρότερες και από αυτές των τοκογλύφων και τις περνάει με νόμους από τη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση, που θα καταθέσει στο νομοσχέδιο για την φορολογία των ακινήτων, σύμφωνα με την οποία θα καλούνται οι πολίτες να πουλήσουν τα ακίνητα τους για να εξοφλήσουν τα πάσης φύσεως χρέη τους προς το Δημόσιο. Και βέβαια δεν πρόκειται για πώληση, αλλά για κατάσχεση, αφού υπάρχει η απειλή της φυλάκισης σε περίπτωση μη εξόφλησης χρεών.

Θα γίνεται συμψηφισμός οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται βέβαια με τιμές του 2013, όπου η αγορά ακινήτων είναι ανύπαρκτη και οι τιμές στα… τάρταρα. Θα παίρνει δηλαδή το κράτος τα σπίτια των Ελλήνων για ένα κομμάτι ψωμί, υπό την απειλή των ποινικών διώξεων και της φυλάκισης.

Επειδή ο κ. Στουρνάρας και η παρέα του στο υπουργείο Οικονομικών είναι όμως καλά παιδιά, δίνουν και δεύτερη επιλογή στους οφειλέτες του Δημοσίου. Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο.

Έξυπνο το κόλπο. Αφενός να πάρουν να πετάξουν στο δρόμο τον οφειλέτη και αφετέρου να δεσμεύουν και τον επόμενο για να εισπράττουν τα χαράτσια.

Α, και μία λεπτομέρεια που την υποβαθμίζει κάπως στην νομοθετική διάταξη που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών. Αν η αξία του ακινήτου το οποίο θα δεσμευθεί από την Εφορία για την εξόφληση οφειλής είναι μεγαλύτερη από το ποσό των χρεοστούμενων το Δημόσιο δεν επιστρέφει ούτε ευρώ.

Το κράτος-τοκογλύφος, όπως το έχει καταντήσει η κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου για να έχει το κεφάλι του ήσυχο καθιστά συνυπεύθυνους για τη μεταβίβαση των ακινήτων τους συμβολαιογράφους, τους φύλακες μεταγραφών και τους προισταμένους κτηματολογικών γραφείων σε περίπτωση που προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίων μεταβίβαση ακινήτων, μεταγράψουν τίτλους και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων 2014. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπονται ποινές και πρόστιμα 5.000 ευρώ.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει το ελληνικό Δημόσιο τα σπίτια που θα έναντι είσπραξης οφειλών; Θα τα πουλήσει σε ξένα Funds, στα διεθνή αρπακτικά, τα οποία θα τα πουλήσουν αργότερα πάλι στους Έλληνες σε πολύ υψηλότερη τιμή απ’ ότι τα πήραν ή, σε ξένους που θέλουν να έχουν σπίτι σε ένα από τα ομορφότερα οικόπεδα του κόσμου που λέγεται Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Αυτό που κάνουν οι τράπεζες πουλώντας τα «κόκκινα δάνεια» και τα σπίτια για να εκβιάζουν και να κερδοσκοπούν στις πλάτες των Ελλήνων που λιμοκτονούν. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Θέλει εξαθλιωμένους πολίτες, στη δούλεψη των ξένων funds και των πολυεθνικών.

defencenet



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Έτοιμη να παραδώσει τα σπίτια των Ελλήνων στους ξένους τοκογλύφους η κυβέρνηση”
  1. στα χαρτια ακουγεται καλο
    αντε να το κανουνε και στην πραξη ομως
    εκει θα δουνε ποσα απιδια βανει ο σακος!

  2. ρε παιδια ας εξηγησετε επιτελους τι σημαινει το ΑΡΘΡΟ 120
    να μαθουμε και εμεις γιατι να πολεμησουμε…

  3. ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΙΚΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΝΤΙΒΟΡΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ jiannhs kozani

  4. 2 Οκτωβρίου 2013 – 10:53 μ.μ.

    εεεεεε ΟΧΙ ΡΕ Π…..Η !!!!!!!!!!!!!!!!

    Τέτοια ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ!!!!

    ΑΝΟΙΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΠΟΤΕ !!! ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΑΝΑΙΣΘΗΤΕ

    ΠΑΤΑ ΣΤΟ GOOGLE ΒΟΔΙ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕ……………….. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120

  5. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία
    Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek