Διαφημίσεις

Μια φορά κι ένα καιρό, ένας άνεμος της αλλαγής έσπειρε υποσχέσεις στα κεφάλια όλων των μεθυσμένων κατοίκων αυτής της χώρας. Ενας άνεμος που θα σάρωνε τα πάντα και που τελικά θα αποδεικνυόταν πως δεν ήταν αλλαγής αλλά η κάθοδος της λαίλαπας. Μια λαίλαπα που είτε σαν ανεμο την μεταφράσουμε, είτε σαν μυθολογικό τέρας, η ουσία είναι η ίδια. Πείναγε. Πείναγε πολύ.

Αυτό που έχουμε κληθεί να σεβαστούμε, δεν είναι η διάσωση μιας χώρας αλλά η καταβρόχθιση της. Κι είμαστε ακόμα εδώ. Να το συζητάμε. Ετσι απλά να το συζητάμε. Κόπηκαν μισθοί, συντάξεις, ερήμωσαν τα ταμεία, μπήκαν απίστευτοι και παρανοικοί φοροι, καταλήξαμε να ζούμε μόνο με υποχρεώσεις με το οποιοδήποτε δικαίωμα διαγραμμένο, φτάσαμε στο σημείο να κοιτάμε σύνταγμα, νόμους, Κοινοβούλιο, δικαιοσύνη να μετατρέπονται σε άβουλα όργανα του θηρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ρίχτηκαν σαν μεζές στο στόμα του, γεμίσαμε άστεγους, συσσίτια κι αυτοκτονημένους, κι είμαστε ακόμα εδώ, θεατ’ες ακούνητοι, αμίλητοι κι αγέλαστοι κάποιας φάρσας, πολύ πικρής.

Περιμένουμε κάτι. Αυτό το κάτι είναι τόσο συγκεκριμένο μέσα στο μυαλό μας όσο μπορεί να είναι ένα θαύμα… Ενα κάτι που δεν ξέρουμε από που θα έρθει, πότε, πως, απλά μπορεί και να συμβεί. Οπως ένας τερματικός ασθενής που ο γιατρός του είπε λυπάμαι δεν υπάρχει τίποτα να κάνω πλέον, και τελευταία ελπίδα του είναι το θαύμα.

Σε κώμα βαθύ. Η χώρα σε κώμα. Πολιτικό, οικονομικό, πνευματικό. Το μηχάνημα λειτουργεί αυτόματα. Οι πρώτες σοβαρές πληγές από τη κατάκλυση μόλις έγιναν εμφανείς. Η πρώτη βρώμα μόλις άρχισε να διαχέεται στο θάλαμο.Μας κλείνουν όλες τις πόρτες για να μην κυκλοφορούν μικρόβια. Λες κι αυτή η μπόχα μπορεί να συγκρατηθεί από το κλείσιμο μιας πόρτας.

Η μπόχα είμαστε εμείς. Τη κουβαλάμε πλέον παντού μαζί μας. Στη μιζέρια της καθημερινότητας. Βρωμάει το σπίτι μας γιατί έχουμε πάρει ένα πατσαβούρι ο καθένας και προσπαθούμε σε ένα σπίτι που έχει γίνει ερείπιο να βάλουμε μπαλώματα. Λίγα στο παράθυρο, λίγα σ’εκείνο το σοβά που έπιασε υγρασία, λίγο πιο εκεί που τρέχουν οι σωλήνες. Τη λάμπα που κάηκε. Το πόμολο που έσπασε. Το πατζούρι που δεν κλείνει..

Κάποιος μας έχει φυτέψει στο μυαλό πως αυτό το ερείπιο είναι που μας αξίζει. Αυτό το ερείπιο είναι αυτό που μας αναλογεί. ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ να ζούμε μέσα σ’αυτό το σάπιο κελί, λες και εκτίουμε μια ποινή για κάποιο έγκλημα που διαπράξαμε. Μεταξύ του τι να κάνω ο φουκαριάρης και του τι θα απογίνω, κυλάνε περήφανα οι μέρες μας.

Τότε στο μεγάλο μεθύσι, το πλήθος ακόνιζε τα νύχια για το μεγάλο γεύμα. Ενα πλήθος γεμάτο αυτοπεποίθηση, που πανηγύριζε με τα σημαιάκια του, υμνώντας τους σωτήρες του. Τώρα μια μάζα από σκυμμένα ανθρωπάκια που τρέμουν ποιο σκυλί θα τα φάει. Πότε η λαίλαπα θα κ@τουρήσει στη μούρη τους…

Ξεκίνησε κάπως έτσι.. στη συνέχεια…

Φτάσαμε στο σημείο μηδέν όπου η μόνη επιτρεπτή σκέψη θα είναι, θα είμαι υπάκουος, και θα το συνηθίσουμε κι αυτό. Γιατί όχι.. Η απόσταση μεταξύ φόβου και δουλείας είναι μια ανάσα. Η μετάβαση τελικά από τη αέρα στα πανιά μας δημοκρατία στο σκοτεινό οργουελικό καθεστώς δεν έγινε όπως έλεγε το Χολυγουντ. Ούτε κάποιος πόλεμος που τα ερήμωσε όλα, ούτε στρατεύματα μιλίσιας που ντύθηκαν στα μαυροκόκκινα, ούτε καπνοί και γκρεμισμένα σπίτια. Εγινε ήσυχα.

Η λαίλαπα πέρασε και απλά τα σάρωσε όλα. Σε μια νύχτα. Με τους κατοίκους να κοιμούνται ύπνο βαθύ, με ένα εθισμό να είναι κολλημένοι στην εξαπάτηση, απλά ξυπνήσαμε στον εφιάλτη. Με το μισθό να λείπει, το σπίτι να κατάσχεται, τους μπράβους να απειλούν, τα χαράτσια να κόβουν σάρκες, τη χώρα να ξεπουλιέται χωρίς καμμία τσίπα, τους αρρώστους μας να χάνονται, τα παιδιά να πεινάνε, και την οποιαδήποτε μορφή ελευθερίας σκέψης, πράξης ή αντίδρασης να θεωρείται έγκλημα. Ξεκίνησε με μια εγκληματική οργάνωση, συνέχισε με άλλες κατηγορίες να θεωρούνται εγκληματίκές, κατέληξε στο να είναι εγκληματικό να διαβάζεις ένα βιβλίο, ν’ακούς μουσική ή να πίνεις κφέ…

Σιγά σιγά οι άνρωποι έμαθαν να ζουν μόνο για να δουλεύουν για να πληρώνουν φόρους, έμαθαν να κατοικούν σε ερείπια, έμαθαν να έχουν ανοιχτή τη τηλεόραση όλη μέρα, έμαθαν να προσέχουν να μη γεννάνε παιδιά, να μη δημιουργούν καταστάσεις που είναι ασύμφορες για το σύστημα, έμαθαν να δίνουν αναφορά για το πότε κ@τουράνε και το πότε χ@ζουν, έμαθαν να τρώνε με το δελτίο, να δίνουν καθημερινή αναφορά για το τι εκαναν την ημέρα τους. Εμαθαν να καταδίδουν τους ανυπάκουους και να πέρνουν έξτρα δελτίο στο φαί, έμαθαν να μη μιλάνε, να μην ανασαίνουν, παρά μόνο όταν δοθεί το σύνθημα στο δεκάλεπτο που τους αναλογεί, σε προκαθορισμένη ώρα και φυσικά υπό παρακολούθηση.

Ετσι απλά ένα πρωί ξύπνησαν κι ανακάλυψαν πως η ζωή τους είχε τοποθετηθεί σ’ενα ταμείο συλλογής χρημάτων για κάποιου είδους διεθνές τζογάρισμα που κάπου παιζόταν. Ανακάλυψαν πως η ζωή τους τιμή δεν έχει, παρά μόνο σε συνάρτηση με όποιον τα έχει ι. Και σώπασαν για πάντα.

Κι όσοι αντέδρασαν? Χάθηκαν. Σ’ενα στρατόπεδο φτιαγμένο για όλα τα κατάλοιπα της κοινωίας. Οπου η έννοια κατάλοιπο έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Δεν είναι ο φονιάς, ο κλέφτης, ο βιαστής, ο παιδεραστής, ή ο κατά συρροή απατεώνας, είναι και κάποιος που αρνήθηκε να πληρώσει ένα φόρο, κάποιος άλλος που κατέβηκε σε μια πορεία, κάποιος τρίτος που διάβασε ένα περίεργο βιβλίο ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΛΟΓΚ…Κάποιος που έσπειρε υπονοούμενα για την ορθότητα του συστήματος.

Υπάρχουν πλέον μέρη που φιλοξενούν μια συγκεκριμμένη μερίδα πολιτών οι οποίοι δικάζονται και καταδικάζονται μέσα σε μια – δυο ώρες διαδικασία με τη κατηγορία της ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Βρισκόμαστε κάπου στο 2040 σε ένα κράτος που λέγεται no name που βρίσκεται σε ζώνη γενικευμένης καραντίνας στα μυαλά και το σώμα των ανθρώπων. Οι παλιότεροι θυμούνταιπως όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε σ’ενα μικρό νησάκι . Το κωδικοποιημένο όνομα της πυροδότητησης της χρηματοπιστωτικής λαίλαπας ήταν ,,,,

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

(οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική. Το παραπάνω κείμενο είναι ένα σενάριο φαντασίας, εμπνευσμένο από μια συρραφή γεγονότων εντελώς άσχετων μεταξύ τους, σε συνάρτηση με τη μόδα καταστροφολογίας, και ο συγγραφέας του κειμένου αποσκοπεί μόνο στη ψυχαγωγία των αναγνωστών και τίποτα περισσότερο)



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.”
  1. ρε παιδες και κορες χρωσταω …
    χρωσταω και ποναω ρε παιδες και κορες …

    διοτι δεν φταιω ΕΓΩ ρε παιδες και κορες για τα χρεη που με φορτωσανε
    χρεη που ποτε δεν εκανα στα 60 χρονια μου ρε παιδες και κορες

    και δεν μπορω να τους ακουω να μου την λενε κιολας ρε παιδες και κορες
    οτι δηθεν ρε παιδες και κορες πρεπει να πληρωσω για να σωθει το κρατος (τους)
    για να συνεχισουν αυτοι να μας εξουσιαζουν και να απολαβανουν τους παχυλους μισθους τους ρε παιδες και κορες
    θα πρεπει εγω και συ ρε παιδα και συ ρε κορη να τους πληρωσουμε τα κλεμμενα που ηταν και ειναι .ΔΙΚΑΜΟΥ .ΔΙΚΑΣΟΥ .ΔΙΚΑΤΗΣ
    και τα κακο διαχειριστηκαν αυτοι που μας εξουσιαζουν αυτοι που μας χρεωσανε αυτοι που απολαμβανουν και τωρα τους μισθους των καλοβολεμενων

    ΕΓΩ ομως πρεπει να εξαθλιωθω να καταστραφω να φυλακιστω
    και να με βριζουν οι εισπρακτικες τους και να με σερνουν στις φυλακες και να με ταλαιπωρουν
    για να ειναι υπουργοι οι γυιοι και κορεςκαι ανηψιοι πατεραδων υπουργων

    Ζητω η ελλαδα
    Ζητω ο κοινοβουλευτισμος της
    Ζητω η δημοκρατια μας
    Ζητω η ηλιθιωτητα μας που δεν αντιλαμβανεται οτι ειμαστε οι πιο πολλοι

  2. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ [ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ] ΤΟΤΕ = ΘΑΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ,,,,,,, ΓΙΑΥΤΟ ,,,,,,,, ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΝΝΝΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ……..
    ΑΠΟ ΛΩΛΟ ΠΡΟ ΒΑΤΩ
    ΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 16,ΟΟ

  3. συμφωνω μαζι σου το θεμα ειναι οτι πρεπει να ξεσηκωθουμε και πιστευω οτι πολλοι συμφωνουν επισης με αυτο αυτο που δεν καταλαβαινω και το ψαχνω εδω και 2 χρονια που αρχισα να βλεπω τα πραγματα με αλλο ματι ειναι γιατι ολοι εννω συμφωνουμε στο να ξεσηκωθουμε δεν γινετε τιποτα μονο θεωρια και την εννοια ξεσηκονομαι δεν την εννοω περνω οπλα πετρες και τρεχω και οποιον παρει ο χαρος αλλα βρε αδερφε δεν πληρωνουε ολοι το χαρατσι μεσω της ΔΕΗ ΟΛΟΙ ομως δεν πληρωνουμε ολοιν τους φορους και παει λεγοντας αντ`αυτου κλεγομαστε που δεν εχουμε να τα πληρωσουμε και αφου βρησκουμε και πληρωνουμε μας βαζουν και αλλα και αλλα……………………..;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; πραγματικα εχω προβληματιστη και δεν μπορω να βρω λυση σε πολλα

  4. Στο άρθρο μας, θα αναφερθούμε στο ενδεχόμενο το νησί μας να βαφτίστηκε από επίθετο της θεάς Αφροδίτης, το «Κυπρίς» ή «Κύπρα», αλλά και στο ενδεχόμενο να πήρε το όνομά της από το γιο ή την κόρη του μυθικού Κινύρα.
    Με την ονομασία Κύπρος γνώριζαν το νησί οι αρχαίοι Έλληνες -αλλά και άλλοι λαοί- από τα Ομηρικά έπη. Ο ίδιος ο επικός ποιητής αναφέρει στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια το νησί Κύπρον και τη θεά του νησιού, Αφροδίτη, την ονομάζει πάρα πολλές φορές Κύπριδα (Κυπριώτισσα): «Μούσα μοι έννεπε έργα πολυχρύσου Αφροδίτης Κύπριδος» (Μούσα ψάλε μου τα έργα της χρυσοστόλιστης Αφροδίτης της Κύπριας). Έτσι, με τον ελληνικό αποικισμό, επιβλήθηκε και η ονομασία με την οποία το νησί ήταν γνωστό στους Αχαιούς και Μυκηναίους. Μολονότι τα επίθετα που αποδόθηκαν στη θεά του Έρωτα, η θεά ταυτίστηκε περισσότερο με την Πάφο και τον Έρωτα· όπως είναι γνωστό, ιερά της Αφροδίτης υπήρχαν σε όλη την Κύπρο, με κέντρο λατρείας την Παλαίπαφο, κατά τον Ησύχιο τον «ομφαλό της γης».
    Ιδιαίτερα ο Ζωναράς και ο Νόννος πρεσβεύουν πως το νησί χρωστάει το όνομά του στη θεά Κύπριδα, αλλά – όπως εύστοχα παρατηρεί ο Ιάκωβος Ραγκαβής – μάλλον το επίθετο αποδόθηκε στην όμορφη θεά λόγω της λατρείας της στην Κύπρο, όχι το αντίθετο. Πρόσφατα, ο γλωσσολόγος Μενέλαος Χριστοδούλου κατάθεσε μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση για την προέλευση του ονόματος του νησιού μας, που σχετίζει το όνομα του νησιού με τη θεά του, την Αφροδίτη: Στην αρχαία Ιταλία λατρευόταν μια θεά που ταυτιζόταν με την Ήρα των Ελλήνων και την Juno των Ρωμαίων, η οποία ήταν γνωστή με το όνομα Κύπρα.
    Μιας και σχετίζεται άμεσα με το νησί μας, μπορούμε να δεχθούμε τη σχέση Κύπρα > Κυπρίς > Κύπρος και να ερμηνεύσουμε ότι το Κύπρος μπορεί να σημαίνει «Αγαπητό Νησί» ή «Νήσος της Αγάπης». Η θεωρία αυτή τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει αρκετό έδαφος στον κόσμο των μελετητών, καθώς – μετά από τη σχεδόν πρόδηλη ερμηνεία πως το Κύπρος προέρχεται από το χαλκό – αποτελεί την πλέον αποδεκτή ερμηνεία για την ετυμολογία του ονόματος του νησιού μας.
    Παλαιότερα, η ονομασία του νησιού – όπως είθισται – συσχετίστηκε με ένα μυθικό πρόσωπο που έφερε το όνομα αυτό. Έτσι, «εφευρέθηκε» ο γιος ή η κόρη (τόση ασυμφωνία υπήρχε) του μυθικού βασιλιά Κινύρα που λεγόταν Κύπρος, απ' όπου και το νησί – σύμφωνα μ' αυτή την ερμηνεία – πήρε το όνομά του. Ο Ευστάθιος αναφέρει ότι ο Κύπρος ήταν ο γιος του Κινύρα: «τίνες δε φάσι Κύπρον κληθήναι αυτήν από Κύπρου, υιού Κινύρου» (μερικοί λένε ότι την ονόμασαν Κύπρο από το γιο του Κινύρα), ενώ ο Φιλοστέφανος αναφέρει ότι η Κύπρος ήταν η κόρη του βασιλια, όπως επίσης και ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος: «Κύπρος εκλήθη από Κύπρου της θυγατρός του Κινύρου ή της Βύβλου και Αφροδίτης» (Η Κύπρος ονομάστηκε από την Κύπρο, την κόρη του Κινύρα ή την [κόρη] του Βύβλου και της Αφροδίτης).
    Το ίδιο αναφέρει και ο Στέφανος Βυζάντιος, ο οποίος όμως μπλέκει και μια δεύτερη ερμηνεία, την οποία έχουμε αναλύσει στο προηγούμενο άρθρο: «Κύπρος εκλήθη από Κύπρου της θυγατρός Κινύρου ή από φυομένου άνθους κύπρου».
    O Κινύρας που αναφέρεται στον στίχο 20 της ΡΑΨΩΔΙΑΣ Λ της ΙΛΙΑΔΑΣ, ήταν βασιλιάς της ΠΑΦΟΥ ή και της Κύπρου. Πρώτος αγαπημένος ιερέας της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ και ο ιδρυτής του περίφημου ναού της στην Πάφο, γενάρχης της ιερατικής οικογένειας των Κινυραδών και επιδέξιος μουσικός. Ήταν παροιμιώδης για τον πλούτο του και την ομορφιά του. Ηταν επίσης περίφημος μεταλλουργός. Στον Αγαμέμνονα δώρησε έναν σπουδαίο θώρακα. Θεωρείται γιος του Πυγμαλίωνα, ερωμένος του Απόλλωνα και πατέρας του ΑΔΩΝΗ, τον οποίο γέννησε με την κόρη του, την Μύρρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek