Διαφημίσεις

Στο βιβλίο της Γ” Λυκείου το οποίο διδάσκεται τη φετινή χρονιά στους μαθητές στα Ελληνικά σχολεία, το κράτος των Σκοπίων αναφέρεται ως… Μακεδονία.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στη σελίδα 130 του βιβλίου στον χάρτη που παρουσιάζεται, τα Σκόπια αναφέρονται
σαν ξεχωριστό κράτος της Μακεδονίας.

Δείτε το βίντεο με την εξήγηση του καθηγητή Αγγλικών Κώστα Μιχαλόπουλου:

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Ως Μακεδονία αναφέρονται τα Σκόπια στο βιβλίο της Γ” Λυκείου – ΒΙΝΤΕΟ”
  1. Και ΓΙΑΤΙ μας κανει εντυπωση η ειδηση? Εδω ανεχτηκαμε κι ανεχομαστε τοοοοοοοσα και τοοοοοσα! Γιατι οχι κι αυτο? Μας εμεινε μηπως ….αξιοπρεπεια? Μας εμεινε μηπως….πνευμα ν αγωνιστουμε? Αλλοι θυσιασαν τις ζωες τους γι αυτα, κι εμεις οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ που τα κληρονομησαμε, τωρα με την ουρα στα σκελια τα αφηνουμε στη τυχη τους, στα νυχια του καθε αρπακτικου, με το κεφαλι σκυφο, βουβοι και φοβισμενοι, μην τυχον και μας πουν "εθνικιστες"! Α πα πα…ντροπη! Δεεεεν ειναι για μας τα εθνικιστικα παιδια, παρτε το αποφαση…. Ειμαστε απλα η ντροπη των προγονων μας. Οι αχρηστοι κληρονομοι….

  2. Και να ηταν το μονο που μαθαινουν λαθος τα παιδια μας…. δυστυχως ο ρολος του σχολειου εχει αρχισει να γινεται απο αστειος, επικυνδυνος. Μεχρι προσφατα σκεφτομουν οτι τζαμπα τα στελνω τα παιδια μου σχολειο. Ουτε γνωσεις, ουτε γλωσσα, ουτε παιδεια , ουτε τιποτα…Τωρα ομως αρχιζει και γινεται επικυνδυνο…Τωρα τα "φυντανια" μας δεν θα βγαινουν απ τα σχολεια αμορφωτα, αλλα…"παρα-μορφωμενα". Για ποιον να πρωτοκλαψω…

  3. AYTA EXOYN NA KANOYN ME TA YΠΟΣΥΝΕΊΔΗΤΑ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ ΤΟ 2013 ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΤΣΙ? Ε, ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ?!!!!

  4. Στο βιβλίο Αγγλικών της Δ΄Δημοτικού τους μαθαίνουν την λέξη map (χάρτης)
    χρησιμοποιώντας ένα σκίτσο που περιέχει το περίγραμμα της Θεσσαλίας,Στερεάς Ελλάδας,Πελοποννήσου λίγο από Επτάνησα και γράφει στο κάτω μέρος: Greece
    Φαίνεται πως η εκμάθηση της αγγλικής – προκειμένου τα παιδιά μας να ζήσουν στην πολυπολιτισμική κοινωνία που διαμορφώνεται με τον πολιτισμό που φέρουν οι άπλυτοι λάθρο- δεν είναι απαραίτητη η εμφάνιση της Κρήτης,της Ηπείρου,της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιώτικων συμπλεγμάτων του Αιγαίου.
    ¨Ενα σκαρίφημα της Ελλάδας του 1867 αρκεί.

    Χάρτης του 1867 ή του 2020;(;;;)
    Εκμάθηση μιας αγγλικής λέξης ή υποσυνείδητη εμπέδωση άλλων καταστάσεων;;
    Νίκη

  5. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ……..ΠΕΡΙ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ……ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ……ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ…….ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ……Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ…..ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥΣ….ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ…….ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ……ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ…….ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΧΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ……Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΕΙΡΗΝΗ…..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ….ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΤΣΟ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ…..ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ…..ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ…….ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ…..ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ…..ΘΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ….ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ……..ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ?……ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ……ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ….ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ…..Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ…..ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΝΗΡΑ ΣΧΕΔΙΑ…..ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ….ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΤΕ….ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ….ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ……ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ….ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ….ΕΓΙΝΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ…..ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ…..ΓΙΑΤΙ Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ…..ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

  6. Εχουν περασει 25 περ. μερες αφοτου πηραν τα παιδια αυτα τα βιβλια και επρεπε να το μαθουμε εμεις τωρα με αυτο το βιντεο;..
    μιλαμε σοβαρα τωρα;..

    μας αξιζει ως λαος πολυς πονος ακομα, μονο αυτο μπορω να πω!..
    κι ενταξει οι σατανοπροδοτες, ξερουν να κανουν καλα τη δουλεια τους,
    οι γονεις και οι μαθητες, τοσες μερες περασαν, δεν βρεθηκε κανεις να το προσεξει;..

    οχι, γιατι αυτα τα προσεχουν μονο κατι ''γραφικοι πατριωτες τρομολαγνοι''

    καταγγελω λοιπον οτι το 60% τουλαχιστον των γονιων ειναι για τα μπαζα και δεν ξερω κι εγω με τι τελικα ασχολουνται αντι του να εξασφαλισουν στα παιδια τους μια ελευθερη αξιοπρεπη πατριδα.

    καταγγελω οτι ενα 10% της σπουδαζουσας νεολαιας ειναι αριστερο-απατριδο-αθεο-καμμενη οπως κι εγω στα 16 μου το 1980, τρομαρα μου, υπηρξα για 4 μηνες ΚΝητης,
    και το χειροτερο κομματι, το 85% τουλαχ. ειναι καμμενο απο κινητά, σεξ (πραγματικο κι εικονικο) και βιρτουαλ παιχνιδια. ειδικα στα αγορια, δυο εικονες καθρεφτιζονται στον αμφιβληστροειδη τους: μειγμα σπερματων πιτσιλισμενο στα προσωπα συμμαθητριων τους και κομμενα χερια και ποδια ανθρωπινα που εξακοντιζονται παντου σε assasin creed και αλλα σπλατερ παιχνιδια.

    ποια Σκόπια και ποια Μακεδονία λοιπον..κατα που πεφτουν αυτα..;;

  7. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;; ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ;;; Ή ΕΣΤΩ ΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ!!! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ!!! ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ;;; ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!

  8. Το όνομα μας κάνει μόνο εντύπωση? Γιατί δεν μας εντυπωσιάζει πως η Δ. Θράκη εμφανίζεται στο χάρτη ως Βουλγαρικό έδαφος? Μάλλον κατάλαβα κάτι λάθος? Η Θράκη δεν είναι επίσημα Ελληνικό έδαφος από το 1919 με τη συνθήκη του Νεϊγύ? Χάσαμε ποτέ στη διάρκεια της Ναζιστογερμανικής κατοχής το '40 τα εδάφη αυτά και μας τα ξανακάνανε δώρο σε κάποιο γάμο ή βάφτιση?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *