Διαφημίσεις

“Απ’ όλους τους λαούς της γης, οι μόνοι που ξέρουν να ζουν είναι οι Έλληνες, διότι ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής καλύτερα.” Goethe…

Μπορεί να αναφερόταν στους Αρχαίους Έλληνες, αλλά να, δες, χιλιάδες χρόνια μετά μιλούμε την ίδια γλώσσα -ακριβέστερα: την εξέλιξή της, καθώς η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό και δυναμικό. Η γλώσσα μας, λοιπόν, είναι ο ομφάλιος λώρος με το Φως.
Είναι η ολόφωτη οδός προς την αυτογνωσία και την δημιουργία.

Μονάχη έγνοια, η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου“.

Μονάχη έγνοια! Το έγραψε ο Ελύτης, που μετρούσε κάθε λέξη με το μοιρογνωμόνιο.

Γλώσσα. Μέσα της έχει και το Άλφα, και το Ωμέγα!
Όχι, δε νοσταλγούμε όνειρα άλλων εποχών, δεν ψάχνουμε καταφύγιο σε περασμένα μεγαλεία (και διηγώντας τα να κλαις…). Τα όνειρά μας είναι σημερινά, αλλά τα σμιλεύουμε (καθώς είναι καθημερινά υπό διαμόρφωση) ΚΑΙ με “χθεσινά”, δοκιμασμένα, χαλύβδινα εργαλεία. Που ‘ναι ανθεκτικά σαν την Πίστη μας. Την Πίστη πως τούτος ο λαός έχει σημαντική αποστολή για τον κόσμο. Για τον Άνθρωπο.

Και, Θεέ μου, τί ευτυχία! Είμαστε τόσοι πολλοί με τα ίδια όνειρα! Σας ευχαριστώ που υπάρχετε, παίδες. (Αεί) Παίδες Ελλήνων!

“Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα,Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο”. Άγγελος Σικελιανός.

Ελλάδα. Κόσμημα. Κόσμος.
….
Γιώργος Σγούρδος Λωζάννη twitter.com/sgourdos

Πηγη

ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ …. ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ …



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

9 σχόλια στο ““Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα,Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο””
  1. συγχαρητήρια, μάλλον έτσι θα καταλάβουν πως η Γνώση για την ελευθερία και την ένωση στην αιώνοτητα έρχετε στον καθένα σαν The Thunder, Perfect Mind———-Ο Γνωστικός

  2. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ , ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΕΛΛΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

  3. 12:23 ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ,ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ,ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΜΕ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΜΕ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ Κ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ?ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ.

  4. Καλησπερα και χρονια πολλα στον απανταχου Ελληνισμο..!! Τρανο παραδειγμα προς μιμηση η αυριανη επετειος…Αθανατοι Αυτοι που εδωσαν τη ζωη τους για την ελευθερια της Πατριδος….Απο το Επος του '40…στην καταντια του σημερα….Δυστυχως καποιοι παλεψαν σκληρα για να μετατραπει ο Ελληνας σε ενα αβουλο και καταναλωτικο πλασμα…παλεψαν για να αρχισει να χανεται το Εθνικο φρονημα,τα ηθη ,οι αξιες απο τους αλλοτε πολεμιστες του φωτος…Δεν ειμαστε βεβαια αμοιροι ευθυνων αλλα οταν διπλα σου ειναι ολα ψευτικα ,δεν μπορεις να καταλαβεις τι ειναι αληθινο….Ευχομαι ο Ελληνας να αφυπνισθει και να αποφυγουμε την καταστροφη…και δεν εννοω οικονομικη…Ερρωσθε και ευδαιμονειτε..!!
    Βασιλης Δ.

  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ……
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ.
    ΑΛΛΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.
    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ[ΓΝΩΣΗ] ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ.

    ΔΑΝΑΗ

  6. Οι νεοι φευγουν στο εξωτερικο για ενα αυριο.Ποιος θα μινει εδω
    να αγωνιστει για την σωτηρια της πατριδας?Τι θελουμε ΕΙΡΗΝΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ? Με την ειρηνη βολευθηκαμε καλα για αρκετα χρονια.
    Για την ελευθερια ομως θελει θυσιες,αγωνες και οχι κοπανα για ενα καλυτερο αυριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek