Διαφημίσεις

Eπιστροφή στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας με βήμα ταχύ χάρη σε μια κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί στον Ρ. Τ. Ερντογάν να ανοίξει όλα τα ισλαμικά τεμένη.

Έτσι, με δαπάνη πάνω από ενός εκατομμυρίου ευρώ άνοιξε το Ζινζιρλί τζαμί στις Σέρρες, ένα κτίσμα της οθωμανικής σχολής Σινάν, που διέπρεψε στην οθωμανική αυτοκρατορία, για τα αρχιτεκτονικά της σχέδια.

Το τζαμί το οποίο πλέον είναι απόλυτα λειτουργικό και θα χρησιμοποιείται για ισλαμικό προσκύνημα συντελώντας στην ισλαμοποίηση και της Α. Μακεδονίας (η Καβάλα θεωρείται πλέον κάτι σαν μουσουλμανική επαρχία…).

Ενώ λοιπόν στην Αθήνα καμιά κατασκευαστική δεν τολμά να αναλάβει την ανέγερση του τζαμιού, έχει βρεθεί άλλο κόλπο: Να αναστηλώνονται τα παλιά τζαμιά, δήθεν για ανάδειξη της “πολιτιστικής κληρονομιάς“. Της πολιτιστικής κληρονομιάς, ποιων; Των Τούρκων κατακτητών;

Το άνοιγμα του ιστορικού ανακαινισμένου μνημείου έγινε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα … 100 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Προφανώς για να τιμηθούν οι Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερωθούν οι Σέρρες!

Το επιβλητικό τζαμί, με τη μοναδική του αρχιτεκτονική, ζητήθηκε πριν από δυο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2011, από το Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τεµένων Δυτικής Θράκης, για την τέλεση µουσουλμανικής προσευχής (ναµάζι), αίτημα που κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού που απάντησε τότε αρνητικά, λόγω των εργασιών ανακαίνισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Πλέον όμως είναι στην διάθεσή τους…

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο τέμενος Ζινζιρλί τόνισε ότι “η ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη από το θεσμικό της πλαίσιο να προστατεύει, να συντηρεί και να αναδεικνύει τα μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων σε όλη την επικράτεια, επιπλέον. Η αποκατάσταση των μνημείων δημιουργεί βασικές προϋποθέσεις αναπτυξιακές για κάθε τόπο”.

Μήπως θα έπρεπε πρώτα να ανακαινίσουν μερικές δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια και να χρηματοδοτήσουν τις έρευνας για τις ανασκαφές ανά την Ελλάδα που έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων;

Ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος που αυτοπροσδιορίζεται και της “πατριωτικής παράταξης”, τι λέει;

Πηγη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Άνοιξαν τζαμί στις Σέρρες με κόστος πάνω από 1 εκατ. ευρώ!-Επιχειρείται η Ισλαμοποίηση της Ανατολικής Μακεδονίας!!!”
  1. ''Θάθελα , αν είναι δυνατόν να το ακούσει ολόκληρη η Ελλάς http://www.youtube.com/watch?v=Nq1xmgwE3N0
    Σας παρακαλώ Ελληνες ακούστε το .

    Ακούστε στην καρδιές σας Ελληνίδες, την κυρά της Ρώ.
    YouTube H ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ.flv

    Εγώ είμαι έτοιμη , εσείς ;

  2. Ο μουφτης Κομοτηνης αναφερεται τελευταια σαν μουφτης Θρακης, μην παραξενευτουμε αν δουμε και μουφτης Β. Ελλαδος.

  3. Στο ραδιοφωνο ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνης ακουγα στις ειδησεις(14:45) την δημοσιογραφο να μιλαει για το τζαμι.Μου κινησε την περιεργεια γιατι επι ενα τουλαχιστον πενταλεπτο αναφεροταν σ' αυτο το γεγονος.Εξεθειαζε την Οθωμανικη αρχιτεκτονικη σε βαθμο που νομιζα οτι ηταν εκπροσωπος της Τουρκιας και του Οθωμανικου πολιτισμου.Δηλαδη τα εκατο χρονια της απελευθερωσης των Σερρων γιορταστηκαν με το ανοιγμα του τζαμιου; Ενα εκατομμυριο ευρω σε περιοδο κρισης;
    Ε Υ Γ Ε στους αρχοντες μας.

  4. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  5. Πρώτον εσύ 11:51

    Αν ένιωθες και ήσουν έστω και κατ' ελάχιστον ΕΛΛΗΝ, δέν θα περίμενες από κανέναν να σε σώσει. Μια υποσημείωση.

    Αδέρφια μήν πέσετε στην παγίδα και προβείτε σε ενέργειες βανδαλισμού τις οποίες θα χρησιμοποιήσει ο μουσουλμανικός παράγοντας για να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Απλά πολύ διακριτικά πηγαίνετε και αφήστε ένα αυτί χοίρου στα τεμένη τους. Θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού.

  6. Την επομενη στις εθνικες εκλογες,θα το ριξω σε ΧΑ,και ας με πονεσει για πρωτη φορα το χερι και η καρδια μου!!!Αλλα καποιοι κοπριτες θα παρουν ποδι,και θα εξαφανιστουνε απο προσωπου Ελλαδος…

  7. Να γίνει πρόταση να αναστηλωθούν όλες οι κατεστραμένες Εκκλησίες,των Χριστιανών στην Τουρκική επικράτεια.από τα γεγονότα της γεννοκτονίας,
    Να επιστραφούν οι περιουσιες των απογόνων Ελλήνων Εβραίων ,Αρμενίων κλπ με ειδικό καθεστώς προστασίας και αποκατάστασης
    ,Να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως Ναός Της Παγκόσμιας Χριστιανοσύνης,μιά και εδράζεται το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως,και τότε να το δούμε το θέμα των Τζαμιών..αφού πρόκειται για χώρο λατρείας…θρησκευτικού…και κατ,επέκταση..Πανανθρώπινου..σεβαστου δικαιώματος..συμβίωσης των λαών…και φυλών, καταλύματος.
    Μόνο έτσι κοιτάζεις με καθαρο βλέμμα την Ιστορία,μετριάζεις την γεμάτη ενοχές καχυποψία..των σκοπημοτήτων από το παρελθόν,και προετοιμάζεις…και θεσπίζεις ειρηνικές πρωτοβουλίες…για συμβίωση και πρόοδο δημιουργίας….μεταξύ τους…
    Τα λοιπά είναι για τους αφελείς…τους βολεμένους στη δουλοπρέπεια…τους ανάλγητους στο διασυρμό…αυτής της ταλαίπωρης πατρίδας.
    Μα δεν είναι όλοι Αφελείς….και εδώ…άρχεται…η Αναρχία..
    Την αρχή κάνουν οι Τζιχαν…που διαβάζουν το κοράνι…κατα πως βολεύει.και καλυμένο πρόσωπο!!!
    Βάρδα..μην ανταπαντήσουν οι Αντίπαλοι…κατά πολύ περισσότεροι,,με ακάλυπτο..και ελευθερο προσωπείο..και διαλογισμό…! η ελευθερη σκέψη πάντα νικάει στο τέλος
    Όμως δεν μπορεί να γιατρέψει τον πόνο..και την συμφορά…μιάς τέτοιας αλόγιστης σύγκρουσης
    Ας μην ξεχνούμε ότι μάνες είναι και οι Μουσουλμάνες…και οι Εβραίες ..και οι Αρμένισες…και κλαίνε το ίδιο γοερά..και απελπισμένα…στο διπλανο Αβαείο η Τζαμί..
    Καιρός και για τους Παγκόσμιους Πολιτικούς …Ηγέτες να ρίξουν στο σκοτάδι…φωτοβολίδες…sos..με διαφορετικό "χρώμα"..και κατανοητό αφυπνηστιστικό..περιεχόμενο..!!!
    Άλλως…ο Βεβαρυμένος…και "Αρωστος Πλανήτης…μας …δεν μας …αντέχει..πλέον..!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *