Διαφημίσεις

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία υποφέρει, η έλευση ενός συνεταιριστικού κολοσσού στον τομέα της γεωργίας από τη μακρινή Βραζιλία, δίνει την ελπίδα στον αγροτικό κόσμο, ότι οι μέρες που θα έρθουν θα είναι καλύτερες και πιο ορθολογικές…

Ο βραζιλιάνικος συνεταιριστικός κολοσσός Coonagrο, έστειλε στην Ελλάδα στελέχη του για να καλλιεργηθεί το έδαφος ανάπτυξης συνεργασιών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ικανών να πείσουν αρκετό κόσμο που αμφιταλαντεύεται να επιστρέψει στην ύπαιθρο, ενώ ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη συνεργασία της Ελλάδας με χώρες όπως αυτές των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), σε αμοιβαίως επωφελή επενδυτικά προγράμματα…

Σύμφωνα με το «http://www.agronews.gr» και το ρεπορτάζ του Γιάννη Τσατσάκη, η βραζιλιάνικη εταιρία που έχει ετήσιο τζίρο της τάξης των 6 δισ. δολαρίων (!) και παραγωγή ημερησίως 3 εκατ. πουλερικών, 3 εκατ. λίτρων γάλακτος και 100.000 χοιρινών, βρέθηκε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στη χώρα μας πραγματοποιώντας ένα «σαφάρι» επαφών με Ενώσεις και Επιμελητήρια από τη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Αλεξανδρούπολη, Κιλικίς).

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος, είναι το γεγονός ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coonagrο, Κλαούντιο Κάβα, συνόδευαν εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης Προεδρίας και του υπουργείου Γεωργίας, καθώς επίσης και οι ιδιοκτήτες της ΙΒRA, της μεγαλύτερης εταιρείας αγροτεχνολογίας στη Νότια Αμερική. Η εννεαμελής βραζιλιάνικη αντιπροσωπεία βρέθηκε και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συναντήθηκε με τον Θ. Τσαυτάρη

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στο πλαίσιο των συζητήσεων εκφράστηκε η επιθυμία της εταιρείας να προμηθεύεται σε μακροπρόθεσμη και συστηματική βάση μεγάλες ποσότητες μαλακού σιταριού, το οποίο θα καλλιεργείται στις περιοχές αυτές με τη μέθοδο της συμβολαιακής γεωργίας. Στο «τραπέζι» έπεσαν τεράστια νούμερα τόσο σε ό,τι αφορά τις ποσότητες (όπως π.χ. 5 εκατ. τόνοι σε ετήσια βάση, κάτι που αυτή τη στιγμή ξεπερνά το σύνολο της ελληνικής παραγωγής, ενώ αν το υπολογίσει κανείς με 0,20 ευρώ ανά κιλό το ύψος της συμφωνίας μπορεί να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ), όσο και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις (500.000 στρέμματα).

Με απλά λόγια, οι Βραζιλιάνοι θα απορροφούν την παραγωγή έχοντας υπογράψει συμβόλαια με «κλειδωμένες» τιμές, κάνοντας λόγο για αμοιβές που θα ικανοποιούν τους Έλληνες αγρότες, υπενθυμίζοντας τη συνεταιριστική φύση της Coonagro. Προκειμένου, μάλιστα, να υποστηρίξουν το πρότζεκτ τόνισαν ότι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε επενδύσεις και σε υποδομές, όπως η αγορά σιλό.

Όπως ενημερώνει το ενδιαφέρον ρεπορτάζ, η Βραζιλία έπεσε τη φετινή χρονιά «θύμα» των ακραίων καιρικών συνθηκών που είχαν ως αποτέλεσμα η μισή περίπου παραγωγή σιταριού να χαθεί λόγω του παγετού. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, μειώθηκε και η παραγωγή στη «γειτονική» Αργεντινή, μιας εκ των παραδοσιακών προμηθευτών της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε δύο μόλις μήνες την άνοιξη η Βραζιλία αναγκάστηκε να εισάγει 1 εκατ. τόνους σιτάρι από τις ΗΠΑ.

Η πρόταση που κατέθεσαν οι Βραζιλιάνοι φέρεται να προβλέπει κι άλλες συνεργασίες που θα μπορούσαν να δώσουν σε ελληνικά τρόφιμα και προϊόντα όπως π.χ. το κρασί πρόσβαση στην βραζιλιάνικη αγορά. Προβλέπει, όμως, και παραγωγικές συμπράξεις μεταξύ εταιρειών των δύο χωρών οι οποίες θα χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από τη Βραζιλία με στόχο την εξαγωγή στην Ευρώπη.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “Τεράστια είδηση για την Ελλάδα που πέρασε στα «ψιλά»…”
  1. ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ – ΑΝΥΣΗΧΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ !!!!!!!!!!

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΣΑΝ ΧΕΙΜΑΡΟΣ Η ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΖΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΑΛΑΚΟ ! ΣΙΤΑΡΙ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ……ΛΕΦΤΑ !!!

    ΞΕΠΑΤΩΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ "ΆΛΛΟ" ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΨΤΕ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ !!!!!!

    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ. ΑΠΌ 80 ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ !

  2. Όποιος δελεάζεται απο τέτοιες ειδήσεις ας δεί κανένα βίντεο μαζικής εκτροφής ζώων, ή μαζικής παραγωγής ειδών διατροφής…. κάπως μας έχει απομείνει ακόμα μια στάλα παραδοσιακής παραγωγής ας μην την θυσιάσουμε κια αυτή στο βωμό του χρήματος!!!

  3. Δυστυχως , αυτο που πιστευω ακραδαντα , ως την μοναδικη λυση για την Ελλαδα μας , ειναι φανερο οτι δεν προκειτε να γινει..
    Ειχα υπ'οψιν μου εναν σχεδιασμο που πηγαινε ως εξης :
    1. Σφραγισμα των συνορων , για ενα τουλαχιστον ετος..
    2. Αμεση επιστροφη σε εθνικο νομισμα..
    3. Επιβολη ελεγχου τιμων , σε ολα τα βασικα ειδη διατροφης..
    4. Ολα , υπο τον ελεγχο της αγορανομιας , ενισχυμενης απο εθελοντες. ( θα πηγαινα πρωτος ) ..
    Υπαρχουν και αλλα..Αυτα ομως ειναι τα εντελως απαραιτητα και βασικα..
    Πηγαινουμε ομως σε εντελως διαφορετικη κατευθυνση..
    Απο εδω και στο εξης , αφου ειναι φανερο οτι η παγκοσμιοποιηση επιβαλεται με γοργο ρυθμο , ( βλεπε ανωτερω αρθρο ) οι εκλογες δεν αποτελουν λυση..
    Αντιθετα , θα περιπλεξουν τα πραγματα..
    Οπως και να εχει , δεν ελεγχουμε πλεον την χωρα μας..
    Ισως καποιοι , το εχουν καταλαβει , γιαυτο και τα περιμενουν ολα απο τον ουρανο , η απο την στοχευση στο νερο..( αν ειναι δυνατον ) .., η απο το αεροπλανακι
    του χρυσου..
    ACHAIOS..

  4. Τι μας λενε επι της ουσιας ; Εγω ρε κοροιδα Ελληνες εχω λεφτα και αγοραζω την γνησιοτατη παραγωγη σου..
    Εσυ κανε εισαγωγη απο χωρες που ακομη χρησιμοποιουν φυτοφαρμακα βασισμενα στο DDT..
    Εχουμε λεφτα και σας αγοραζουμε ολους..
    Ρε μηπως ισχυει και εδω το : με τον παρα μου και την κυρα μου ; Μπα , αποκλειεται..Ο Ελληνας ειναι παντα Ελληναρας.

  5. Σωστότατος ο Αχαιός. Έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα γιά να μη πεθάνει της πείνας και από τις αρρώστειες των μεταλλαγμένων και εισαγομένων τροφίμων ο ελληνικός λαός. Αλλά αυτά προαπαιτούν την ύπαρξη πατριωτών και όχι εκφυλισμένων Ευρωλιγούρηδων και οκνών
    πολιτικών, όπως τα "καμάρια" μας σήμερα.

  6. Προσωπικές γνώμες και ερωτηματικά μόνον :

    1. Σκίσαμε την Monsanto και καλά κάναμε.

    2. Μας "ήρθε δώρο" η Βραζιλία η οποία είναι το Νο1 σε καλιέργειες μεταλλαγμένων σπόρων (γενετικά τροποποιημένων) στη Νότια Αμερική.

    3. Ποιός μας εγγυάται ότι με τα φυτοφάρμακα που θα "συστήσουν" για την αποτελεσματική καλλιέργεια δεν θα μας στραγγίξουν το 'Αγιο Έδαφος από ό,τι έχει μέσα του και το κάνει μοναδικό στον κόσμο?

    4. Μία χώρα σαν τη Βραζιλία μετά από την κακή χρονιά που πέρασε θα σωθεί από μιά Ελλαδίτσα που και ολόκληρη να γκρεμιστεί για να καλλιεργηθεί δεν θα καλύψει ούτε το 2% της αμέσως επόμενης Βραζιλιάνικης παραγωγής… αν ο καιρός επιτρέψει βέβαια.

    5. Ποιός είναι ο καλός αυτός "επιχειρηματίας" που πάει στους δύσκολους καιρούς να σώσει εμάς που υποφέρουμε? Επειδή έχουμε επανειλλημένως φάει "αρακά" από τους βοηθούντες, πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στο δωράκι της Senhora Dilma η οποία δεν σέβεται ούτε το λαό της που την ταΐζει έστω και μεταλλαγμένα.

    6. Προτάσεις συνεργασίας και εξαγωγών, καλό ακούγεται αρκεί να μην λυσσάξουμε στους φόρους αυτούς που διατίθενται να πληρώσουν τα προϊόντα μας όπως έχουν λυσσάξει εμάς.

    7. Ποιός θα ελέγχει την επιτροπή συνεργασίας όταν όλα κλείσουν θετικά? Θα λυπηθώ αν οι Βραζιλιάνοι αντί να πληρώσουν, βγεί ο κάθε κυρ Αντωνάκης ή ο κυρ Βαγγος ή ο κυρ Φώτης, λέμε, να μας απαιτήσει τη ζημιά από τα κέρδη που στράφηκαν ενεντίον μας τελικά μέσω κάποιων ΝοτιοΑμερικάνικων τραπεζών…

    8. Επειδή προβλέπω δόλο και αφού ό,τι και να γίνει πάλι εμείς θα πληρώσουμε, γιατί δεν μας κάνουν όλους διευθυντές συγχρόνως για να μη συμφέρει να λαδώσουν, ώστε να μην κουνιέται ούτε κουνούπι όταν υπάρχει δόλος? Φοβούνται? Και γιατί να φοβούνται?

    Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).

  7. 6 Νοεμβρίου 2013 – 11:30 π.μ.
    Φίλε το καλύτερο σχόλιο το δικό σου και το έπιασες αμέσως το νόημα….!!!
    Χαίρομαι πολύ!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ/ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ….. ΞΑΝΑ

    Ο ACHAIOS επίσης τα λέει σωστά και ωραία …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *