Διαφημίσεις

Αν δοκιμάσεις να προκαλέσεις το σύστημα θα δεις πως οι αντίπαλοι
δεν είναι αυτοί που πιστεύεις πως έχουν κάποια δύναμη και είναι η ηγεσία μιας ομάδας,
αλλά εσύ που είσαι πρόθυμος να δώσεις 10 εκεί που θέλεις να δώσεις 0,
για να είσαι μέλος αυτής της ομάδας και να πάρεις ένα μερίδιο από την δύναμη της.

Αντιδράς έτσι γιατί έχεις επίγνωση της αδυναμίας σου και θέλεις μερίδιο δύναμης.
Αυτό είναι συνεργία είναι αυτοματισμός, είναι άλλος ένας παγ(ι)ωμένος –ισμος..

Η Δύναμη ως ιδέα αποτελεί μια σημαντική έκφραση του “εγώ” του ανθρώπου, μια ασήμαντη ιδέα να θέλει να επιβληθεί στους άλλους ανθρώπους και ταυτόχρονα να είναι συνδεδεμένος μαζί τους, μα και να έχει την συμφωνία τους. Την εποχή που ο Homo Sapiens ζούσε σε μικρές ομάδες η δύναμη δεν είχε και πολύ σημασία, κάθε άτομο μπορούσε να ασκεί άμεση επιρροή σε όλη την ομάδα. Οι μεγάλες κοινωνίες όμως δυσκόλεψαν πάρα πολύ την επιρροή ενός ανθρώπου στο σύνολο. Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να οργανώνονται σε κοινωνίες προσπάθησαν να ισορροπήσουν την ανάγκη του Ατόμου για ελευθερία και δημιουργικότητα.

Οι Αρχαιοελληνικές πόλεις-κράτη κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να εξισορροπήσουν αυτές τις ανάγκες και πέτυχαν σαν αποτέλεσμα να έχουν ένα κοινωνικό πλαίσιο με αρκετά μεγάλη πολιτισμική δημιουργικότητα. Το σύστημα όμως δεν λειτούργησε καθόλου με τους σκλάβους, τις γυναίκες και τα παιδιά. Επομένως προκλήθηκε ανισορροπία ανάμεσα σε αυτούς που είχαν την Δύναμη να επηρεάζουν την κοινωνία και σε εκείνους που δεν την είχαν. Αυτοί που αποζητούν την δύναμη είναι συνήθως οι αποκομμένοι από αυτήν.

Η δύναμη αυτή καθ αυτή φυσικά δεν είναι κακή: Τα ανθρώπινα όντα χρειάζεται να ασκούν δύναμη για να μπορούν να επιβιώσουν στο Φυσικό Σύμπαν. Για να μπορούν να αλλάξουν την ροή των ποταμών και να ποτίζουν τα χωράφια τους, Για να μπορούν να κάνουν μεταφορές των αγαθών και να κάνουν μακρινά ταξίδια. Όμως ο άνθρωπος υπερεκτιμά το “εγώ” και υπερβάλλει κατά πολύ εξασκώντας την δύναμη του, ειδικά όταν η Δύναμη δεν βρίσκεται στο “εγώ” μα στο ΑΤΜΗΝ.

Στις σύγχρονες κοινωνικές δομές η ιδέα της δύναμης έχει αποκτήσει τρομερά μεγάλη σπουδαιότητα. Τους τελευταίους αιώνες η δύναμη χρησιμοποιείται όχι για να βοηθήσει τον άνθρωπο να έχει καλύτερη επιβίωση ή για να κάνει αισθητή την παρουσία του στους άλλους. Πλέον η δύναμη είναι ο έλεγχος, η επιβολή της εγωπαθούς ιδιοτροπίας ακόμη και με την βία.

Η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις επιβολής την δύναμης του ισχυρού στον αδύναμο. Η σύγχρονη αντίληψη για την δύναμη έχει τις ρίζες της στην βιομηχανική επανάσταση και στην δύναμη που αυτή έδωσε στον άνθρωπο. Το 1975 ο Μάθιου Μπόλτον κατασκευαστής των ατμομηχανών, είχε πει “Εγώ κύριοι πουλάω αυτό που θέλει όλος ο κόσμος, αυτό που επιθυμούν οι άνθρωποι. Πουλάω δύναμη”. Ενώ η δύναμη αυτού του είδους μπορεί να έχει κάποια αξία στα εργοστάσια και στην βαριά βιομηχανία, όταν όμως πάμε να εφαρμόσουμε την ανόητη ιδέα πως “η δύναμη είναι η μοναδική απάντηση σε κάθε ανθρώπινη ή και φυσική συνεργασία το πράγμα χαλάει.” και το βλέπουμε να είναι χαλασμένο σε όλη την γνωστή ή και μυθική, ιστορική ανθρώπινη κοινωνική κυριαρχία.

Στην μοντέρνα και μετά μοντέρνα κοινωνία οι αξίες και τα ιδανικά έχουν παρακμάσει μπροστά στην αξία της δύναμης. Άλλωστε έχει αλλοιωθεί και η έννοια της λέξης “δύναμη” και η ουσία της. Σήμερα μιλάμε για δύναμη εξουσίας, δύναμη χρήματος, δύναμη προσωπικότητας, των υπολογιστών, των κοινωνικών δικτύων, οργανωτική δύναμη, η δύναμη της νεότητας, της φωτιάς, των γονιδίων…… δεν έχει τέλος όλο αυτό για δύναμη και μόνο για δύναμη μιλούν οι άνθρωποι όλη μέρα. Στην τηλεόραση και στις εφημερίδες όλη μέρα βομβαρδίζουν τον κόσμο για την δύναμη των επωνύμων και πόση δύναμη έχουν και πόση έχασαν. Κανείς δεν σκέφτεται, δεν αναρωτιέται “έχουν στ’ αλήθεια δύναμη όσοι βγαίνουν στην τηλεόραση;”

Οι σημερινοί κοινωνικοπολιτικοί άνθρωποι πιστεύουν πως αν είχαν δύναμη όλα θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Ναι αλλά ποιά δύναμη; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις πόση δύναμη στ αλήθεια έχουν; Οι πορείες και τα αποτελέσματα, των απανταχού διαδηλώσεων έχει δείξει πως δεν έχουν απολύτως καμία δύναμη και απλά χρησιμοποιούνται σαν “βαλβίδα ασφαλείας” για να μην σκάσει η χύτρα (είναι Αποτέλεσμα).

Οι γυναίκες θέλουν να γίνουν άντρες, οι άντρες γυναικοφέρνουν, τα παιδιά γίνονται μικρομέγαλα και όλο αυτό το μασκαραλίκι για την απόκτηση δύναμης. Στο γραφείο, στις επιχειρήσεις, όσο πιο ασήμαντος ο υπάλληλος τόσο μεγαλύτερη ιδέα έχει για τον εαυτό του και ψάχνει εναγωνίως να βρει κάποιον για να του δίνει διαταγές και να νοιώσει δυνατός και σπουδαίος, όταν δεν βρει κανέναν, γιατί είναι χαμηλά στην ιεραρχία, αγοράζει τεράστιο σκύλο, φίδι, κροκόδειλο κλπ ‘Όσο πιο ασήμαντος τόσο πιο “ξωτικό” το ζωντανό που καλείται να υπηρετήσει το δίποδο που ψάχνει δύναμη κι επιβεβαίωση του ασήμαντου ‘εγώ’ του. Είναι αυτό Δύναμη ή είναι βλακεία;

Η Αδυναμία είναι.. >>>Δύναμη: Όταν ο άνθρωπος λέει πως είναι αδύναμος εννοεί πως δεν έχει την δύναμη να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις απίθανα κολοσσιαίες οργανωτικές δομές, την εκκλησία, την δικαιοσύνη, το κράτος, το σύστημα, την προκατάληψη, την ισχυρή προσωπικότητα και σκέψη του συνανθρώπου του. Ζώντας μέσα σε ένα κόσμο δυνατών πως μπορεί ο “αδύναμος” να επιβιώσει; Η πιο συνηθισμένη σκέψη και προτροπή είναι “απέκτησε και συ δύναμη”. Είναι όμως έτσι; Η Θεωρία του Χάους μας δίνει μια άλλη διαφορετική απάντηση. Λέει πως

…τα χαοτικά και πολύπλοκα συστήματα, σαν αυτά που συναντάμε στην κοινωνία και στην φύση, δεν μπορούν ούτε να προβλεφθούν με ακρίβεια, ούτε να ελεγχτούν. Από την άλλη ούτε και τα άκαμπτα συστήματα μπορούν να υποχωρήσουν από την θέση τους. Τι γίνεται τότε; Πάντα υπάρχει ένας τρίτος δρόμος διαφυγής και δράσης. Το Χάος μας λέει πως ο καθένας από μας ασκεί μια κάποια επιρροή σε αυτά τα χαοτικά συστήματα και με αυτή την επιρροή έχει την Δύναμη από την κατάσταση της Αιτίας να παράγει Αποτελέσματα ουσιαστικά και δυναμικά..

Μας λέει επίσης πως έστω κι αν δεν διαθέτουμε την δύναμη εκείνων που ασκούν τον έλεγχο με την παραδοσιακή έννοια, όλοι μας έχουμε την “δύναμη της πεταλούδας” την δύναμη της “σύνθετης επίδρασης”. Τι είναι αυτό πάλι;

Η Σύνθετη Επίδραση.. >>> Είναι Δύναμη: Ο Τσέχος συγγραφέας Βάτσλαφ Χάβελ σε ένα σημαντικό δοκίμιο του έδωσε μια απάντηση πρόκληση στην παραδοσιακή αντιμετώπιση της δύναμης με την δύναμη. Πρότεινε μια άλλη τελείως διαφορετική εφαρμογή, μια άλλη δράση. Αυτή την δράση την απεκάλεσε “Η Δύναμη της Αδυναμίας” χωρίς να γνωρίζει πως περιέγραφε με όρους κοινωνικών δομών, την χαοτική δράση “το πέταγμα της πεταλούδας” του Λόρεντζ. Αφορμή γι αυτό το κείμενο στάθηκε το κομουνιστικό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας. Ο Χάβελ ήξερε καλά πως μια παραδοσιακή δύναμη –ένας απελευθερωτικός στρατός για παράδειγμα- δεν είχε καμία ελπίδα να μετασχηματίσει μία ολοκληρωτική κοινωνική δομή, σε μια δομή που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη ελευθερία. Κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχει και μια τρίτη δύναμη πέρα από την γνωστή. Αυτή είναι η Δύναμη της Αδυναμίας.

Η δύναμη σε μια κοινωνική ομάδα, δεν συντηρείται από τις ιεραρχικές μορφές εξουσίας, αλλά από την συνοχή και την ενεργή συνεργασία των πλέον αδύναμων μελών αυτής της κοινωνικής ομάδας. Αυτά τα μέλη λειτουργούν μέσα σε αυτή την κοινωνική ομάδα με “αυτοματισμό’. Δηλ. ..

Σκέψου σε μια συγκέντρωση του προσωπικού για να αξιολογηθεί το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης του αφεντικού και να το βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης Δεν είναι καλό και θα αποτύχει. Η απάντηση που το αφεντικό θέλει να ακούσει είναι προφανής. Όλοι λοιπόν βαθμολογούν με 10. Ένας γενναίος τόλμησε να βάλει 9, και ο Νίκος ήθελε να βάλει 0 αλλά έχει ανάγκη την δουλειά και έβαλε κι αυτός 10. Πόσες φορές δεν είπες από μέσα σου “όχι” αλλά φώναξες “ναι”. Πόσες φορές δεν ήθελες να βάλεις 0 αλλά έβαλες κι εσύ 10.

“Το Πέταγμα Της Πεταλούδας”.. >>> Είναι Δύναμη: Αν δοκιμάσεις να προκαλέσεις το σύστημα θα δεις πως οι αντίπαλοι δεν είναι αυτοί που πιστεύεις πως έχουν κάποια δύναμη και είναι η ηγεσία μιας ομάδας, αλλά εσύ που είσαι πρόθυμος να δώσεις 10 εκεί που θέλεις να δώσεις 0 για να είσαι μέλος αυτής της ομάδας και να πάρεις ένα μερίδιο από την δύναμη. Αντιδράς έτσι γιατί έχεις επίγνωση της αδυναμίας σου και θέλεις μερίδιο δύναμης. Αυτό είναι συνεργία είναι αυτοματισμός.

Στην γλώσσα του Χάους τώρα τα συστήματα που λειτουργούν με συνεργία δεν είναι δημιουργικά ανοιχτά συστήματα. Η συμπεριφορά τους κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από ένα μικρό αρνητικό βρόχο ανάδρασης. Οι άπειροι μικροί βρόχοι όπως το 10 αντί του 0 του Νίκου δεν αποτελούν έκφραση δημιουργικής ελευθερίας, αλλά αντιπροσωπεύουν μικρούς βρόχους που είναι ενωμένοι μεταξύ τους, ώστε να δημιουργούν και να συντηρούν έναν μεγάλο επαναλαμβανόμενο βρόχο. Αυτό τον βρόχο η επιστήμη του Χάους τον ονομάζει “οριακό κύκλο».

Οριακοί Κύκλοι Συμπεριφοράς.. >>>Δεν Είναι Δύναμη: Είναι εκείνα τα συστήματα συμπεριφοράς που αποκόπτονται από την ροή του εξωτερικού κόσμου επειδή η εσωτερική τους ενέργεια είναι αφιερωμένη στο να αντιστέκεται στην αλλαγή και στο να διαιωνίζει μηχανικά σχέδια συμπεριφοράς. Οι οριακοί κύκλοι υπάρχουν παντού στην κοινωνία και είναι εκείνα τα συστήματα που δεν μας αφήνουν να νοιώσουμε δύναμη, Θέλουμε να αλλάξουμε αλλά δεν μας αφήνουν και νοιώθουμε αδύναμοι. Μπορεί να είναι το σύστημα που βοηθά τους πλούσιους να γίνονται πιο πλούσιοι, ή το σύστημα που βοηθά αυτούς που έχουν τις περισσότερες κοινωνικές διασυνδέσεις να απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια και καλύτερες δουλειές από του μέσου ψηφοφόρου. Μπορεί να είναι και εσωτερικοί οι οριακοί κύκλοι. Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που έχουν αυτόματες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές. Δεν προλαβαίνουν να βγουν από μια καταστροφική σχέση και μπαίνουν σε άλλη πιο καταστροφική, λέγοντας πάντα πως τώρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Διάβασε Προχώρησε και Άνοιξε την Πόρτα

Κάθε προσπάθεια να ελέγξουμε ή να υπερνικήσουμε αυτά τα συστήματα που κυριαρχούνται από οριακούς κύκλους καταφέρνει να τα κάνει πιο δυνατά. Η Συνύφανση των βρόχων ανάδρασης στα χαοτικά συστήματα μας δείχνει πως αυτός που επιδιώκει να έχει τον Κακό έλεγχο στο τέλος θα τον υποστεί. Αυτός που επιδιώκει να επιβάλει την κακή δύναμη είναι αυτός που στο τέλος θα υποστεί την Δύναμη της. Το Χάος μας λέει πως αν αντιμετωπίζουμε αυτά τα συστήματα σαν να είμαστε ξέχωροι από αυτά τότε είναι σαν να εθελοτυφλούμε.

Αν όμως τα συστήματα διατηρούνται σε συνοχή και ύπαρξη από την δική μας συνεργία στο πλαίσιο των βρόχων ανάδρασης, αυτό σημαίνει πως η επιρροή μας και κατά συνέπεια η Δύναμη μας είναι τρομακτικά τεράστια. Άρα η επιρροή μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με θετικό τρόπο ώστε να φτιάξουμε ένα πιο ανοιχτό ελεύθερο, δημιουργικό σύστημα να ζήσουμε.

Η Σύνθετη Επίδραση.. >>>Είναι Δύναμη: Άλλη μια Αδύναμη Δύναμη, είναι όλα τα μικρά και ασήμαντα που ξεχνάμε να κάνουμε. Αυτό που κρατάει δεμένη μια κοινωνία ή μια μικρή ή μεγάλη κοινωνική ομάδα ακόμη και μια σχέση μεταξύ δύο μόνο ανθρώπων, είναι ένα “δίκτυο μικρών ασήμαντων φαινομενικά πραγμάτων”. Όλες οι μικρές ασήμαντες φαινομενικά λέξεις, κινήσεις, ενέργειες και σκέψεις είναι που τα σημαντικά που κρατούν μια υγιή κοινωνική ομάδα σε συνοχή. Ένα χαμόγελο στον γείτονα, μια καλή κουβέντα στον περαστικό, καλή διάθεση να εξυπηρετήσουμε, φροντίδα σε όσους το χρειάζονται και όλα αυτά τα “ασήμαντα” είναι που κρατούν μια κοινωνία δεμένη. Μια υγιείς κοινωνική ομάδα είναι ένας κύκλος που κρατιέται σε συνοχή από την κοινή εμπιστοσύνη, τον κοινό σκοπό, τον κοινό σεβασμό την αλληλεξάρτηση. Η σύνθετη επίδραση είναι αυτή η πράξη που ασκεί ο καθένας για καλό η για κακό ανάλογα με την πνευματική του ποιότητα.

Αν εσωτερικά, Πνευματικά ο άνθρωπος είναι μη έντιμος ή κακός αυτό ασκεί επίδραση στα άλλα μέρη της κοινωνικής ομάδας που είμαστε πέρα από το τι λέμε ή από το φαίνεσθε. Οι Σκέψεις και τα αισθήματα μας καθορίζουν το πλαίσιο που βιώνουν τα άλλα μέρη της ομάδας. Η Πνευματικότητα μας σχηματίζει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει η κοινωνία, τον αέρα που αναπνέει. Είμαστε υπεύθυνοι και δημιουργοί για κάθε τι καλό ή όχι καλό. Βοηθάμε όλοι μας στην τροφοδότηση του εδάφους, στο οποίο άλλοι οργανισμοί αναπτύσσονται. Αν σαν μέλος μιας κοινωνικής ομάδας –κάθε κοινωνικής ομάδας- είσαι θετικός, έντιμος, συμπονετικός, ευχάριστος, δοτικός, αυτό επιδρά με σύνθετο τρόπο σε αυτούς που ζουν γύρω σου.

Αυτό είναι εμφανές σε όσους έχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια θηλαστικά ζώα. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται σε ένα άλλο επίπεδο κάθε “κρυφό” αίσθημα ή σκέψη ανεξάρτητα από τα λόγια ή τις πράξεις. Όλοι μας επηρεαζόμαστε θετικά ή αρνητικά από την Ύπαρξη των άλλων. Σε μια έρευα που έγινε σε ζευγάρια, Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν το ένα μέλος ήταν ευτυχισμένο και αισιόδοξο τότε ακολουθούσε και το άλλο χωρίς προφανή λόγο. Άλλωστε αυτό το κάνω συνήθως και μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Υιοθέτησε μια ενθουσιώδη χαρούμενη συμπεριφορά ανεξάρτητα του τι συμβαίνει γύρω σου και τότε μπορεί να δεις να αλλάζει το περιβάλλον σου και ακόμη και οι πλέον αρνητικοί να αδρανοποιούνται ή να απομακρύνονται.

Άλλωστε είναι τεχνική των μπίζνες – Δες πως γίνεται Θ Ε Λ Η Σ Η + Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α, Λίστα Επιτυχιών, Γιορτάστε Όλες Τις Νίκες ! – αλλά και τεχνική των Τολτέκων πολεμιστών-μάγων διάβασε, “Στο Μονοπάτι της Ελευθερίας” Taisha Abelar «…Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας πολεμιστής, είναι να κρατά ένα Άλμπουμ των Εξαιρετικών Στιγμών. Ένα άλμπουμ ονείρων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Αυτό είναι μια Μη-Πράξη. Φτιάξε με σημειώσεις ένα άλμπουμ που να σου θυμίζει όλες τις εξαιρετικές σου στιγμές, τις σκέψεις και τα πράγματα που σε εκπλήσσουν και σε χαροποιούν. Μην νιώθεις μίζερος. Μην κλαψουρίζεις συνέχεια σαν γυναικούλα ή σαν μωράκι. Υπάρχει κάτι φριχτό εκεί έξω, που δεν νοιάζεται για σένα και την μιζέρια σου και επιπλέον δεν ξέρεις πόσος χρόνος σου απομένει ακόμη εδώ….»

Η Σύνθετη επίδραση στην αρνητική της έννοια –την συνέργεια- διατηρεί σε συνοχή τους περιοριστικούς οριακούς κύκλους, στην θετικής της όμως έννοια είναι απαραίτητη για την ανανέωση και την αναζωογόνηση την Ελεύθερων και Ανοιχτών συστημάτων. Η Μεταφορική έννοια του Χάους μας δείχνει έναν καινούργιο τρόπο να σκεφτούμε ανάμεσα στην θετική και στην αρνητική επιρροή Ανάμεσα στο Ευεργετικό και στο επιβλαβές και στο πόσο υπεύθυνοι είμαστε όλοι γι αυτό. Η Σύνθετη επιρροή ξεκινά από το γεγονός πως η “Δύναμη της Πεταλούδας” είναι από την φύση της μη προβλέψιμη. Μπλεκόμαστε μέσα στους βρόχους της κοινωνικής ανάδρασης με τόσους πολλούς τρόπους που είναι αδύνατον να προβλέψουμε τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αυτής την συμμετοχής, όπως είναι δύσκολο να προβλέψουμε τον καιρό του επόμενου μήνα.

Γι αυτό πολλές από τις Πνευματικές παραδόσεις μας λένε να έχουμε υπ όψιν μας, πως με κάθε πράξη μας θα πρέπει να λαμβάνεται στα σχέδια μας όχι μόνο το μελλοντικό καλό των υπολοίπων, αλλά να βασίζεται στην αυθεντικότητα της στιγμής, στα καλά αισθήματα, στην ειλικρίνεια ακόμη στην εφαρμογή των εννοιών της Αγάπης, της Συμπόνιας, της Καλοσύνης.

Η Θετική Δύναμη Της Πεταλούδας.. >>> Είναι Δύναμη: Η Θετική Δύναμη της Πεταλούδας περιλαμβάνει το γεγονός πως δεν είναι κανείς μας αθώος, ανεξάρτητος, καθένας μας είναι αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού συνόλου σε όλο τον πλανήτη. Ακόμη πως η κάθε Χαοτική στιγμή του παρόντος αποτελεί τον καθρέφτης της Χαοτικής στιγμής του μέλλοντος.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Σεζάν είπε πως η αυθεντική Αλήθεια βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο είδος προσοχής της Ανασφάλειας της Αμφιβολίας και της Αβεβαιότητας. Από εκεί προέρχεται η Θετική Δύναμη της Πεταλούδας που είναι στην πραγματικότητα η Δύναμη του Ελεύθερου Ανοιχτού Χαοτικού Συστήματος.

Τώρα φυσικά δεν είναι δύσκολο να δει κάποιος την θετική και την αρνητική επιρροή της Δύναμης της Πεταλούδας. Κάθε καλή κουβέντα μας κάνει και νοιώθουμε καλά, ένα χαμόγελο, μια χειρονομία καλής θέλησης μας απογειώνει. Κάθε αρνητικό σχόλιο από την άλλη σκληραίνει το “εγώ” Οι αρνητικοί άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη Ενέργειας, κάθε αρνητική κίνηση, ή σκέψη καταναλώνει τεράστια ποσότητα Ενέργειας- και για αυτό θέλουν την Ενέργεια αυτών που την έχουν. Των Θετικών Έμψυχων ανθρώπων. Κάθε Θετική Ενθουσιώδης Σκέψη, Κίνηση ή Λέξεις τροφοδοτούν με μεγάλες ποσότητες Ενέργειας τον άνθρωπο. Γι αυτό οι Αρνητικοί άνθρωποι είναι κλεισμένοι σε έναν οριακό κύκλο, εγωισμού, απληστίας, θυμού, έλλειψης αποδοχής από την κοινωνική ομάδα, και ανελέητης φιλοδοξίας. Ο πόθος τους για δύναμη τους θέτει σε έναν οριακό κύκλο, και η δύναμη που επιζητούν στο τέλος στρέφεται εναντίον τους. Υφίστανται τον κακό έλεγχο που επιδιώκουν να αποκτήσουν. Δες τους λογής λογής τύπους στην τηλεόραση και την πραγματική ζωή τους.

Ο μοναδικός ίσως τρόπος που διαθέτουμε είναι με έναν ευγενικό αλλά ξεκάθαρο τρόπο να υποδείξουμε την θετική ενέργεια στον άνθρωπο, σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, ακόμη κι αν αυτό την δεδομένη στιγμή πονέσει. Αν ο Νίκος της πιο πάνω ιστορίας, είχε πει 0 αντί για 10 θα είχε πονέσει ή θυμώσει το αφεντικό. Όταν είπε όμως 10 συνέργησε στην δημιουργία μιας ψευτιάς που θα είχε απρόβλεπτες μελλοντικές συνέπειες στην εταιρία, στο αφεντικό, στην οικογένεια του και στην ζωή του ίδιου του Νίκου. Ένα χαμόγελο μια καλή κουβέντα ανεβάζει τον άνθρωπο ψυχολογικά ωστόσο φαίνεται πως λειτουργεί μόνο όταν δίνεται με καλή διάθεση και θετικά συναισθήματα αλλιώς λειτουργεί ανάποδα και εις βάρος αυτού που το κάνει.

Στοργή.. Καλοσύνη.. Αγάπη>>> Είναι Δύναμη: Έτσι η Θετική Δύναμη Της Πεταλούδας συμβαδίζει με την Στοργή, μια αίσθηση ταπεινοφροσύνης (ο θάνατος σου καραδοκεί και είναι ανελέητος όπως και όλο το σύμπαν) και εσωτερική αληθινής καλοσύνης αφού αντιλαμβανόμαστε πως η αλλαγή δεν εξαρτάται μόνο από την δράση ενός μεμονωμένου ανθρώπου, αλλά και από τον τρόπο που αλληλεπιδρούν πολλοί διαφορετικοί βρόχοι ανάδρασης (και όχι μόνο άνθρωποι).

Κατά την διάρκεια του σκοταδισμού από τον χριστιανικό μεσαίωνα κάποια μεμονωμένα Άτομα βρήκαν τρόπους να εκφραστούν ελεύθερα. Με αυθεντικά δημιουργική δημιουργικότητα άτομα όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίτσι, ο Γαλιλαίος, ο Κοπέρνικος, ο Ελ Γκρέκο, χωρίς να μπορούν να προβλέψουν την παρούσα στιγμή που έδρασαν, τις μελλοντικές επιδράσεις, με το έργο τους έδωσαν φως στην ανθρωπότητα και συνετέλεσαν στο να τελειώσει ο σκοταδισμός. Αυτή είναι Δύναμη. Η Δύναμη του Ατόμου σε σχέση με το Σύνολο που ζει και κινείται και το ΑΤΟΜΟ πάντα βρίσκει τρόπους να δράσει επί καλό. Μόνο στο Άτομο κι όχι στην μάζα, υπάρχει Ευτυχία. Είναι Ατομική υπόθεση και απόλυτα Εσωτερική. Η είσαι ευτυχισμένος ΤΩΡΑ ή δεν είσαι ευτυχισμένος ΤΩΡΑ.

Η Αρμονία του Χάους … >>> Είναι Δύναμη: Παρ όλο που οι άνθρωποι, εσφαλμένα, αποφεύγουν το χάος και επιδιώκουν την τάξη!, τον έλεγχο!, της ασφάλεια! η φύση και όλα τα πλάσματα της, ζούνε (όχι περιστασιακά αλλά συνεχώς) μέσα στο χάος και μάλιστα το χρησιμοποιούν προς όφελος τους. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι Εσύ, αρκεί να δεις τι κάνει η φύση, που χρησιμοποιεί το χάος για να δημιουργεί καινούργιες οντότητες, να σχηματοποιεί τα γεγονότα, να ενισχύει την συνεκτική κατάσταση στο σύμπαν.

Το αντίθετο του χάους δεν είναι η τάξη, αλλά η αρμονία, η ευταξία, ή ευρυθμία. Το αντίθετο της αταξίας είναι η τάξη. Κάποιος που δεν αντέχει την αταξία δεν μπορεί να επιφέρει τάξη. Το χάος είναι Άλλο πράγμα. Στην καρδιά του Χάους, στον πυρήνα του επικρατεί Αρμονία, Ευρυθμία. Επίσης όποιος δεν αντέχει το χάος, δεν μπορεί να επιφέρει αρμονία.

Ενώ το χάος και η ύπαρξη του είναι εδώ, από την Αρχή του σύμπαντος, και φυσικά το γνώριζαν οι φιλόσοφοι, και μιλούν γι αυτό χιλιάδες χρόνια, πριν από τον Πυθαγόρη, όπως με την Κβαντική θεώρηση, έτσι και με την θεώρηση του Χάους οι επιστήμονες το ανακάλυψαν (sic) πριν 40 χρόνια και εκστασιασμένοι (sic) προσπαθούν να το μελετήσουν. Δεν είναι κακό αυτό και δεν θέλω να το υποτιμήσω αλλά ..η φιλοσοφία ανά τους αιώνες και όλοι οι φιλόσοφοι έχουν ήδη, πει τα πάντα, που άπτονται αυτής της δημιουργίας.

Τίποτε νέο δεν λέει, ούτε η Κβαντική, ούτε οι Θεωρητικοί του Χάους, πέρα από τα ομολογουμένως “ηχηρά” ονόματα τους που προσφέρονται και για marketing. Αλλά ο άνθρωπος αρέσκεται να θεωρεί πως λέει κάτι νέο, ενώ το υποτιθέμενο “νέο” είναι ήδη εν τη γενέσει του, παλαιό σε αυτή την δημιουργία. Τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα μας. Απλά κράτα στην άκρη του μυαλού σου πως αν διαβάσεις Ηράκλειτο, Πυθαγόρη, Laozi και το Tao Te Ching ή το εκπληκτικό Μπαγκαβάτ Γκίτα, θα τα δεις όλα αυτά γραμμένα ήδη, εκεί. Αρκεί να έχεις ΔΙΑΚΡΙΣΗ και την ικανότητα να την χρησιμοποιείς. Ας χρησιμοποιήσουμε την θεωρία του χάους, με πρακτικούς τρόπους, για να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας.

Το Χάος μας λέει πως αυτό που δημιουργεί είναι το ίδιο το Χάος. Ο κατεργάρης.
Αυτός που αγνοώντας την λογική, τους κανόνες, πηγαίνοντας κόντρα στις δομές δημιουργεί.
Δημιουργεί τις δημιουργίες. Ο κατεργάρης είναι ο Δημιουργός.

Ο κατεργάρης εν δράσει είναι αυτό που αποκαλείς θεό.

Ο άνθρωπος που εξαρτά την ευτυχία του από τον εαυτό του και όχι από τους άλλους,
έχει υιοθετήσει τον καλύτερο τρόπο για μια ευτυχισμένη ζωή.
Είναι ένας άνθρωπος σώφρων, ένας άνθρωπος με σιδερένιο χαρακτήρα και σοφία.
Πλάτωνας



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

28 σχόλια στο “Η Αρμονία του Χάους Δημιουργεί”
  1. Στην νέα κοινωνία ο ΔΝΤ είναι ότι πιο καταστρόφικό για το έθνός των Ελλήνων, ο ΔΝΤ και όχι αυτό που τα ΜΜΕ αναφέρουν συχνά.Ο ΔΝΤ μπορεί να οδηγήσει το έθνος στην απόλυτη ύπνωση. Αν δεν σπάσει το απόστημα της γλήκας τότε δεν υπάρχει άλλη λύση. Η γλήκα του ΔΝΤ είναι πραγματικά πολύ μπερδεμένη.

  2. μικρά διαμαντάκια.. ατάκτως ριγμένα.. στον ωκεανό της πληροφορίας…

    χρήσιμη η ανάγνωση.. πόσες φορές όταν διαβάζουμε κάτι κουνάμε το κεφάλι μας… λέγοντας.. ναι έτσι είναι.. το σκεφτόμαστε και εμείς απλά δεν έχουμε την ευχέρεια της χρήσης των κατάλληλων λέξεων ώστε να διατυπώσουμε την άποψή μας..
    γι'αυτό βοηθά.. να μοιραζόμαστε γνώσεις που μας αρέσουν!
    στο δια ταύτα…
    ταπεινή μου άποψη… αν ο άνθρωπος ζει σύμφωνα με αυτό που πρεσβεύει η αγάπη… κινείται και λειτουργεί με γνώμονα αυτή..
    "αγαπώ- μαθαίνω – γίνομαι καλλίτερος άνθρωπος- δεν κατηγορώ – δεν συκοφαντώ- δεν πληγώνω- συμπάσχω – προσφέρω- παρηγορώ- μοιράζομαι- πιστεύω –
    είτε μελετώντας τα τόσο πολύτιμα, απλά μα συνάμα τόσο μεστά Δελφικά Παραγγέλματα ένα προς ένα…( δεν είχαν αφήσει τίποτε στην τύχη οι αρχαίοι σοφοί)…
    είτε επιλέγοντας να μελετήσει την Φιλοκαλία ("αγάπη προς το κάλλος, το εξυψωμένο, το θαυμάσιο, αντιληπτό ως υπερβατική πηγή της ζωής και αποκάλυψη της αληθείας")..
    οφείλει ο άνθρωπος… όπως λέει στο τέλος ο αρθογράφος …να έχει διάκριση και την ικανότητα να τη χρησιμοποιεί..

    γιατί γνώση χωρίς εφαρμογή ισούται με α-νοησία…

    η "Ψυχαγωγός"

    Υ.Γ. αν ξαναδιαβάσω τον Πυθαγόρα.. Πυθαγόρη…θα σπάσω κούπες.. ακόμα και αυτήν την "δίκαιη" ..του ίδιου του Πυθαγόρα..

  3. Η δύναμη αυτή καθ αυτή φυσικά δεν είναι κακή: Τα ανθρώπινα όντα χρειάζεται να ασκούν δύναμη για να μπορούν να επιβιώσουν στο Φυσικό Σύμπαν. Για να μπορούν να αλλάξουν την ροή των ποταμών και να ποτίζουν τα χωράφια τους, Για να μπορούν να κάνουν μεταφορές των αγαθών και να κάνουν μακρινά ταξίδια. Όμως ο άνθρωπος υπερεκτιμά το “εγώ” και υπερβάλλει κατά πολύ εξασκώντας την δύναμη του, ειδικά όταν η Δύναμη βρίσκεται στο ΑΤΜΗΝ.Ξερει κάποιος για το ΑΡΖΑ;

  4. Η Αρμονία του Χάους … >>> Είναι Δύναμη: Παρ όλο που οι άνθρωποι, εσφαλμένα, αποφεύγουν το χάος και επιδιώκουν την τάξη!, τον έλεγχο!, της ασφάλεια! η φύση και όλα τα πλάσματα της, ζούνε (όχι περιστασιακά αλλά συνεχώς) μέσα στο χάος και μάλιστα το χρησιμοποιούν προς όφελος τους. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι Εσύ, αρκεί να δεις τι κάνει η φύση, που χρησιμοποιεί το χάος για να δημιουργεί καινούργιες οντότητες, να σχηματοποιεί τα γεγονότα, να ενισχύει την συνεκτική κατάσταση στο σύμπαν.Οσο για το ΑΡΖΑ Το αντίθετο του χάους δεν είναι η τάξη, αλλά η αρμονία, η ευταξία, ή ευρυθμία. Το αντίθετο της αταξίας είναι η τάξη. Κάποιος που δεν αντέχει την αταξία δεν μπορεί να επιφέρει τάξη. Το χάος είναι Άλλο πράγμα. Στην καρδιά του Χάους, στον πυρήνα του επικρατεί Αρμονία, Ευρυθμία. Επίσης όποιος δεν αντέχει το χάος, δεν μπορεί να επιφέρει αρμονία.Aquaronics Ζεα Ραδιο Ατράρκεια το σχέδιο του μπακαλη "αγαπώ- μαθαίνω – γίνομαι καλλίτερος άνθρωπος- δεν κατηγορώ – δεν συκοφαντώ- δεν πληγώνω- συμπάσχω – προσφέρω- παρηγορώ- μοιράζομαι- πιστεύω – είτε μελετώντας τα τόσο πολύτιμα, απλά μα συνάμα τόσο μεστά Δελφικά Παραγγέλματα ένα προς ένα…( δεν είχαν αφήσει τίποτε στα πατατάκια και στην τύχη οι αρχαίοι σοφοί)…

  5. Τι δεν καταλαβαίνεις; δεν είναι δύσκολο να δει κάποιος την θετική και την αρνητική επιρροή της Δύναμης της Πεταλούδας. Κάθε καλή κουβέντα μας κάνει και νοιώθουμε καλά, ένα χαμόγελο, μια χειρονομία καλής θέλησης μας απογειώνει. Κάθε αρνητικό σχόλιο από την άλλη σκληραίνει το “εγώ” Οι αρνητικοί άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη Ενέργειας, κάθε αρνητική κίνηση, ή σκέψη καταναλώνει τεράστια ποσότητα Ενέργειας- και για αυτό θέλουν την Ενέργεια αυτών που την έχουν. Των Θετικών Έμψυχων ανθρώπων. Κάθε Θετική Ενθουσιώδης Σκέψη, Κίνηση ή Λέξεις τροφοδοτούν με μεγάλες ποσότητες Ενέργειας τον άνθρωπο. Γι αυτό οι Αρνητικοί άνθρωποι είναι κλεισμένοι σε έναν οριακό κύκλο, εγωισμού, απληστίας, θυμού, έλλειψης αποδοχής από την κοινωνική ομάδα, και ανελέητης φιλοδοξίας. Ο πόθος τους για δύναμη τους θέτει σε έναν οριακό κύκλο, και η δύναμη που επιζητούν στο τέλος στρέφεται εναντίον τους. Υφίστανται τον κακό έλεγχο που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρατάκια. Δες τους λογής λογής τύπους στην τηλεόραση και την πραγματική ζωή τους.

  6. Ας μην ξεχνάμε πως ο Σεζάν είπε πως η αυθεντική Αλήθεια βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο είδος προσοχής της Ανασφάλειας της Αμφιβολίας και της Αβεβαιότητας. Από εκεί προέρχεται η Θετική Δύναμη της Πεταλούδας του ΔΝΤ που είναι στην πραγματικότητα η Δύναμη του Ελεύθερου Ανοιχτού Χρυσου Συστήματος.Η γλήκα ξερει να δίνει στον ΔΝΤ κλικς

  7. Η Σύνθετη επίδραση στην αρνητική της έννοια –την συνέργεια- διατηρεί σε συνοχή τους περιοριστικούς οριακούς κύκλους, στην θετικής της όμως έννοια είναι απαραίτητη για την ανανέωση και την αναζωογόνηση την Ελεύθερων και Ανοιχτών συστημάτων. Η Μεταφορική έννοια του Χάους μας δείχνει έναν καινούργιο τρόπο να σκεφτούμε ανάμεσα στην θετική και στην αρνητική επιρροή Ανάμεσα στο Ευεργετικό και στο επιβλαβές και στο πόσο υπεύθυνοι είμαστε όλοι γι αυτό. Η Σύνθετη επιρροή ξεκινά από το γεγονός πως η “Δύναμη του μπακαλη ερευνητη” είναι από την φύση της μη προβλέψιμη. Μπλεκόμαστε μέσα στους βρόχους της κοινωνικής ανάδρασης με τόσους πολλούς τρόπους που είναι αδύνατον να προβλέψουμε τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αυτής την συμμετοχής, όπως είναι δύσκολο

  8. ηΨυχαγωγος
    το σχόλιο σου άψογο
    το Υ.Γ. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΛΟΥΛΟΎΔΙΑ ΧΑΧΑΧΑ " θα σπάσω κούπες "
    όντως είσαι καλή ……… πολύ καλή………..χαχαχα

    ΑΠΟΛΩΛΟΠΡΟΒΑΤΩ

  9. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ "ΑΡΜΟΝΙΑ" 'Η ΓΙΑ "ΧΑΟΣ"…ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ
    #####+++######+++#++#+#+++###++#++++++##+++###

    Κάποια γεγονότα και ειδήσεις, θα σε αναγκάσουν να αλλάξεις το πρόγραμμά σου και τις ιδέες που είχες.
    Επίσης ίσως χρειαστεί να αλλάξεις πορεία, για να αντιμετωπίσεις τις εξελίξεις.
    Θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τα πράγματα με μεγάλο ρεαλισμό, αλλιώς θα μπλεχτείς και θα έχεις προβλήματα χωρίς να υπάρχει λόγος.
    Κάποια σχέδια που καλύτερο δρόμο και θα έχεις την επιτυχία που περίμενες.
    Ο ερωτισμός σου θα είναι στα ύψη του σήμερα.
    Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και κάνε τις προτάσεις σου στο ταίρι σου. Εσύ που δεν έχεις ακόμη ταίρι, έχει ξεκινήσει η ευνοϊκή περίοδος που θα κάνεις μια ενδιαφέρουσα γνωριμία.
    Στην δουλειά σου τα πας πολύ καλά.
    Φρόντισε σήμερα να μην χαλαρώσεις και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, σε κάποια θέματα που χρειάζονται ειδικό χειρισμό.
    Οικονομικές συναλλαγές που προσέξεις αρκετά.

  10. επ ευκαρια δοθησης …
    Γνωση χωρις εφαρμογη ισουται με σχιζοφρενεια και κομπλεξ !!!
    οχι με ανοησια …

    για να μην σπασεις κουπες..χρυσο μου.. 1228

  11. απολωλο..
    σευχαριστώ θερμά για τη φιλοφρόνηση..
    θα σε έχω υπόψιν μου.. όταν θα αγυρτεύω.. για καινούργιες κούπες.. 🙂

    η "Ψυχαγωγός"

  12. όλα ξεκίνησαν όταν Γεννήθηκε..

    ο πόλεμος ήταν σφοδρός..

    ο γεννητωρ παλιός πολεμιστής του φωτός παροπλισμενος …

    αντιστάθηκε γενναία…

    η μάχη άνιση..

    τον χτύπησαν ανελέητα…

    η μάχη κορυφώθηκε πέρυσι τον Οκτωβρη..

    ΤΌΤΕ ΚΆΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΎΣ ΤΟΥ!

    ΉΤΑΝ ΘΈΜΑ ΧΡΌΝΟΥ Η ΉΤΤΑ ΤΟΥΣ..

    γαία γη νασαι ευλογημένη..

    χτες τη νύχτα έκλεισε πάλι η ΑΣΠΊΔΑ…

    ΘΑ ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΊ..

    Φ
    Υ.Γ. γαία γη να τους προσεχεις…
    είναι τραυματισμένος και αποκαμωμενος..
    αλλά… καλα!

  13. 18.11.13/ 09.03
    +++++++++++++

    ΜΑΖΕΥΕ ΤΑ !!! ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ !!!
    και πορευσου σε αλλο σαητ…
    εισαι εκτος κλιματος Κατοχικων !!!

    καναμε "αμαν" να ξεφορτωθουμε καποιους παρεισακτους…

    ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ …Τ Α Ι Δ Ι Α …

    ΜΑΖΕΥΕ ΤΑ …ησυχα
    και στην ευχη (;) του δρομου σου….

  14. ΠΡΟΣ Φ 9:03
    Η ΜΑΧΗ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ;
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΣΑΦΕΣ;
    ΧΤΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΛΙ Η ΑΣΠΙΔΑ;
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΔΙΑ ΓΥΜΝΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΟΣΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ Η ΣΕΛΗΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ.
    ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
    Γ.Δ.

  15. 152
    Ωραιο το "κολπακι" σου ….αλλα δεν πιανει !!!
    πηγαινε αλλου …για να "γυρευτεις"…

    ΜΑΖΕΨΤΕ-ΤΑ….δεν εισαι εντος κλιματος Κατοχικων
    πηγαινε αλλου …. (καλα σου ειπε)

  16. Προς Φ

    Συμφωνώ και εγώ με τον 1:52

    "ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΔΙΑ ΓΥΜΝΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΟΣΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ Η ΣΕΛΗΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ"

    περιμένω και εγώ απάντηση

    Αθηνά

  17. "Αν ένα δέντρο πέσει στο δάσος και δεν είναι κανείς εκεί για να το ακούσει, θα κάνει θόρυβο;"

    απάντησε μου…

    και θα τα μαζεύω…

    ΦΑΕΘΩΝ

  18. Φαέθων..
    υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να σε διαβάζουν..
    αυτοί που δε θέλουν ας "προσπεράσουν "τα σχόλιά σου..
    εφ'όσον πρέπει να μιλήσω με όρους του κ.ο.κ γιατί χωρίς παρεξήγηση.. υπάρχουν αυτοί που φέρονται ως "τροχονόμοι" .. θέλοντας να ρυθμίσουν το κυκλοφοριακό της γειτονιάς των Κατοχικών…

    νομίζω ότι πρέπει να "ακούγεται" η φωνή ΟΛΩΝ..

    η "Ψυχαγωγός"

  19. 12.14 & 11.19 & 1.52 & 9.03
    ++++++++++++++++++++++

    ΜΙΛΑ ….ΜΟΝΗ …ΣΟΥ !!!

    μεχρι να αποδεχθεις να παιζεις ισοτιμα σαν μερος του ολου….

  20. ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ.
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ 10 ΟΥΤΕ 0 ΑΛΛΑ ''ΤΙΠΟΤΑ''.
    ΟΥΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΜΕΡΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΗΣ.
    ΦΡΟΝΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ.
    ΑΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1.52
    Γ.Δ.

  21. καλως την και την "Ψυχαγωγο"…
    που φυτρωνει εκει που δεν την σπερνουν…για να σπειρει …το σπυρι της !!!

    Αθηνα

  22. καλώς σε βρήκα…
    πάντα εδώ….θα γυροφέρνω ….κακό σπυρί στον κώ… κόσμου σου…

    και που'σαι… έχε το νου σου.. σε παρακολουθώ ..

    η "Ψυχαγωγός"

  23. 11.11
    η ΑΣΠΙΔΑ δεν εκλεισε …νεωτερες πληροφοριες λενε οτι…

    ειναι κατω απο τα ποδια του ΑΣΤΕΡΙΞ
    για να μην του την παρει ο ΟΒΕΛΙΞ
    και βαλει τα γουρουνοπουλλα πανω
    και ξεπερασει τα ορια της κραιπαλης του…!!!

    αθηνα/δημητρα/κωστας/παντελης/εσμεραλντα/…

  24. Φαεθων.. τις πιο πολύτιμες ευχές.. για τη σημερινή παγκόσμια μέρα του παιδιού.

    Μη χάνεσαι

    η "Ψυχαγωγός"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *