Διαφημίσεις

Από ‘μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα.Από μας θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε.Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας.

Οδυσσέας Ελύτης

Οι αλλαγές συμβαίνουν. Υπάρχει όμως επιλογή.Θα γίνουν με το δύσκολο ή με τον εύκολο τρόπο; Γιατί αυτός που έχουμε δοκιμάσει κατ’εξακολούθηση (απεργίες,πορείες,χημικά, θυμός,βρίσιμο,βία κ.α.) έχει αποτύχει παταγωδώς. Ώρες-ώρες έχω την εντύπωση πως είμαστε σαν κάποιον που χτυπάει το κεφάλι του κατ’επανάληψη στον τοίχο,και ελπίζει ότι θα σπάσει ο τοίχος..!

Λοιπόν,έχουμε κάποια πολύ δυνατά πλεονεκτήματα σαν λαός, που μπορούν να βοηθήσουν ως εφόδια για να προχωρήσουμε πέρα από το τέλμα. Καταρχάς, είναι η αρχαία ελληνική γραμματεία, μια σπουδαία παρακαταθήκη, μία πηγή, όπου ο καθένας μπορεί να ψάξει, να αναζητήσει, να διαβάσει σημαντικότατους φιλοσόφους που έχουν μιλήσει εμπειρικά & εκ βαθέων για την γνώση της Ψυχής, τις αξίες της Ζωής, και την Ύπαρξη.

Δεύτερον,είναι η παραδοσιακή μουσική του τόπου. Δεν ξέρω αν έχετε βρεθεί σε ελληνικό γλέντι, αλλά οι δονήσεις και τα ποσά απελευθέρωσης ενέργειας που συμβαίνουν είναι ασύλληπτα. Είμαι σίγουρος πως έχετε νιώσει τη γνησιότητα, την αυθεντικότητα και την Αλήθεια που εκφράζουν, σε σχέση με την εξωστρεφή μας φύση. Επιπλέον,οι Έλληνες έχουν ένα πολύ μεγάλο χάρισμα,το χιούμορ & το γέλιο. Πρόκειται για μια διαδικασία κάθαρσης, αναζωογόνησης,και δωρεάν λυτρωτική ψυχοθεραπεία!

Τέταρτον, η ελληνική γη έχει απίστευτες ομορφιές, είτε το χειμώνα με τον καθαρό βουνίσιο αέρα, είτε το καλοκαίρι με τις θάλασσες και τον λαμπερό ήλιο. Είναι σαν να κάνεις ντους από Φως και ξεπλένονται όλες οι τοξίνες! Η επαφή με τη φύση,μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις.

Τέλος,οι Έλληνες ανέκαθεν ήμασταν άνθρωποι με φιλότιμο,ανοιχτόκαρδοι, και με συμπόνοια για τον καταπονεμένο,τον αδύναμο. Γιατί κι εμείς περάσαμε πολλές φορές στην ιστορία από αυτή τη δύσκολη θέση. Ήδη και αυτή τη φορά έχει αρχίσει να λειτουργεί η Ανθρωπιά, η Αλληλεγγύη & η Αγάπη. Αυτός ο τόπος έχει κάποια σημεία αναφοράς. Ας τα αξιοποιήσουμε για να αλλάξουμε το μέλλον της Ελλάδας, με ειρηνική δράση αυτή τη φορά.

Γιώργος Βασιλορεϊζης

Κοινωνιολόγος



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Από μας θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε”
  1. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

    Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΨΥΧΙΚΗΣ… ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΛΟΓΟ ΑΝΕΡΑΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΦΥΣΕΩΣ… ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ… ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΜΑΛΑΚΟ" ΑΝΘΡΩΠΟ… Η ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΗ ΔΕΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Κ.Λ.Π.

    ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ!… ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΟΠΟΥ Η ΑΛΛΩΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ <> ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ… ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕ << ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ>> Η ΕΣΤΩ "ΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΕΔΩ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΓΧΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΣΥΜΠΟΝΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Κ.Λ.Π.

    http://www.makeleio.gr/?p=28869

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ… ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ!!

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ… ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ.

    …ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΝ ΠΑΤΗΡ ΕΣΤΙ, ΠΑΝΤΩΝ ΔΕ ΒΑΣΙΛΕΥΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΘΕΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΕΠΟΙΗΣΕ, ΤΟΥΣ ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ…

    ΑΥΤΑ.

  2. Ναι ρε φίλε αλλά υποτίθεται οτι η ανθρωπότητα έχει προοδεύσει και μπορείς να λύσεις τις διαφορές σου και με διάλογο….. Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα δεν διαφέρουμε από τα ζώα..Δηλαδή αν θέλω να σε πείσω για κάτι πρέπει να σου ανοίξω το κεφάλι με πέτρα…Ε τότε αν νομίζεις ότι ο κόσμος όλος λειτουργεί έτσι, μην έχεις απαιτήσεις από κανέναν και για τίποτα..
    ΑΥΤΑ.

    SIMPLICISSIMUS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek