Διαφημίσεις

Αναλυτικά στοιχεία για τις βουλευτικές αποδοχές έδωσε στην δημοσιότητα η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής μετά από εντολή του προεδρείου που επιθυμεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και των διαφόρων επιδομάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα χρήματα που λαμβάνει μηνιαίως κάθε βουλευτής στο χέρι κυμαίνονται από 7644,79 ευρώ εως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική του περιφέρεια. Στα συγκεκριμένα ποσά όμως δεν έχει συμπεριληφθεί και η αποζημίωση για την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές (σ.σ. 75 ευρώ ανα συνεδρίαση).

Όπως προκύπτει από τον πίνακα οι βουλευτές λαμβάνουν με την μορφή μετρητών την βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, ταχυδρομική ατέλεια και έξοδα κίνησης. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και η μηνιαία αποζημίωση για την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Επίσης, η βουλευτική αποζημίωση είναι σταθερή για όλους τους βουλευτές στα 5.705,60 ευρώ το μήνα όπως σταθερή είναι και η ταχυδρομική ατέλεια στα 909,31 ευρώ. Αλλάζει το ύψος του επιδόματος οργάνωσης γραφείου και των εξόδων κίνησης ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια των δικαιούχων.

Ειδικότερα υπάρχουν 4 διαφορετικές κατηγορίες:
– A Κατηγορία (Επικρατείας – Α & Β Αθηνών – Α& Β Πειραιώς – Έβρου- Ζακύνθου – Ηρακλείου – Α θεσσ/κης – Καβάλας – Κερκύρας – Κεφαλληνίας – Κοζάνης – Λέσβου – Α & Β Πειραιώς – Σάµου – Χανίων – Χίου )
– Β Κατηγορία (Αργολίδας – Αττικής – Βοιωτίας -Έυβοιας – Ηµαθίας – Κιλκίς – Κορινθίας – Λασιθίου – Ξάνθης – Ροδόπης – Πέλλης – Πιερίας – Ρεθύµνης)
– Γ Κατηγορία (Αιτωλοακαρνανίας – Αρκαδίας – Άρτας – Αχαίας – Γρεβενών – Ευρυτανίας – Ηλείας – Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων – Καρδίτσας – Καστοριάς)
– ∆ Κατηγορία (Κυκλάδες – ∆ωδεκάνησα)

Οι βουλευτές που ανήκουν στην Α κατηγορία λαμβάνουν επίδομα γραφείου 738,88 ευρώ και οι υπόλοιποι 935,88 ευρώ.

Αντίστοιχα για τα έξοδα κίνησης ισχύουν τα εξής: Α κατηγορία: 291 ευρώ, Β: 389 ευρώ, Γ 486 ευρώ και Δ 648 ευρώ

Υπο αυτά τα δεδομένα, το σύνολο των μηνιαίων βουλευτικών εισοδημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Βουλευτές:
Α κατηγορίας: 7644,79 ευρώ
Β κατηγορίας: 7939,79 ευρώ
Γ κατηγορίας: 8036,79 ευρώ
Δ κατηγορίας: 8178,79 ευρώ

Βέβαια στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές . Μετά από διαδοχικές περικοπές η συγκεκριμένη αποζημίωση έχει διαμορφωθεί σε 75 ευρώ ανα συνεδρίαση και κατά μέσο όρο ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 225-300 ευρώ το μήνα.

Πέραν των παραπάνω, οι βουλευτές λαμβάνουν και μια σειρά άλλων υλικών παροχών όπως : η μίσθωση βουλευτικού ΙΧ (975 ευρώ), επίδομα ενοικίου (1.000 ευρώ), τηλεφωνική ατέλεια για τα πολιτικά γραφεία (917 ευρώ), ατέλεια κινητού τηλεφώνου (200 ευρώ) ενώ οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια ή δωρεάν κουπόνια για διέλευση διοδίων.

protothema



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

15 σχόλια στο “Δείτε πόσα παίρνει κάθε βουλευτής”
  1. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΊ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΆΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΆ . O κόσμος πεινάει κόβουν κάθε μέρα ούτε σε γιατρό μπορούμε να πάμε εμείς οι φτωχοί άνθρωποι και αυτοί παίρνουν τόσα;;;;

  2. –ποτε μην ξεχνατε οτι ΕΣΕΙΣ (εμεις) τους ψηφιζουμε
    και αντι να τακτοποιουν τα συμφεροντα του ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

    ασχολουνται με το να τακτοποιουν τα δικα τους συμφεροντα
    και για να αυξανουν την προσωπικη τους περιουσια…
    με τα δικα μας κολλυβα…(δυστυχια εξαθλιωση αυτοκτωνιες…)

    –και μην ξεχνατε οτι αυτοι που εμεις ψηφισαμε
    για να απολαμβανουν τον παχυλλο μισθο τους

    θα ψηφισουν για τον πλειστηριασμο ,κατασχεση
    των δικων μας σπιτιων …της δικης μας περιουσιας !!!

    –ελπιζω οι γειτονες τετοιων πατριωτων εθνοπατερων
    οπου και αν τους συναντουν …να τους θυμιζουν
    αποδιδοντας τους την αναλογη τιμη
    με εκδηλωσεις….αγαπης και ευγνωμοσυνης
    για αυτες τις αποφασεις των !!!!

    που γινονται …((παντα για το καλον των συμπολιτων τους…))

    –τελος ας απολαυσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ τα δικα μας εργα
    που εμεις τους φτιαξαμε με την δικη μας ψηφο
    για να μας κουνανε το …δακτυλο !!!

    –ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ;;
    δυστυχως ναι …απο την αυξηση των μελων στην ψηφοφορια των εσωκομματικων της νουδου/πολαν ….δυστυχως ειμαστε ακομη ::
    ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!!!

  3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ… ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΜΗΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ 100%… ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΩΝ "ΙΕΡΩΝ" ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ!

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ… ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΗΦΑΓΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

    ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!

    ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!

  4. Δεν τους ψηφίζει ο κόσμος. Τα αποτελέσματα νοθεύονται μυστικά μέσω του συστήματος της Singular logic. Μέχρι και οι εκλογές στη Αμερική νοθεύονται. Στη Ελλαδίτσα θα κολώσουν? Είναι πολλά τα λεφτά Άρη για να αφήσουμε τον κόσμο να βγάλει ένα τυχαίο κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η εν λόγο εταιρία δεν επιτρέπει τον έλεγχο του προγράμματος από κανέναν. Ποίος μα λέει ότι ο προγραμματιστής δεν έχει αφήσει μια τρύπα στο πρόγραμμα και να μπαίνει κάποιος εξ αποστάσεως και να αποκτάει έλεγχο στα ποσοστά?

  5. ΑΛΗΤΕΙΑ!! Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΩΡΑΡΙΑ , ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ. ΕΤΣΙ ΜΩΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΣΑΣ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΕΕΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ….

  6. Mιλάμε γιά μεγάλη αλητεία να αποφασίζουν οι σιχαμένοι δοσίλογοι ψευτοδημοκράτες [βλ. όριο 3%, +50 έδρες! άχρηστων, αναγκαστική επανεκλογή πρώην πρωθυπουργευσάντων κι άλλες αηδίες], να αποφασίζουν αυτά τα σκατά δηλαδή για τους εαυτούς τους! κρυφά και φανερά δυσθεώρητους μπαγιόκους όταν ΩΘΟΥΝ στην αυτοκτονία, ανεργία, μετανάστευση… χιλιάδες και εκατομμύρια στην συρρίκνωση μισθών, εξαφάνιση δεδουλευμένων και συντάξεων, φοροληστρικές επιδρομές στην απισχνυμένη πλέον ιδιοκτησία, χαράτσχια κι άλλα πρόστυχα, έκτακτες φορολογήσεις, κατασχέσεις… ΟΤΑΝ για τους εαυτούς τους οι μπάσταρδοι θεσπίζουν ασυλίες κλοπών, επιδόματα και άλλα ανήθικα και αισχρά. Έρχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και θα τους πάρη ο διάολος τόν Πατέρα. Με τήν βοήθεια του Θεού και τό αγουροξύπνημα του μαλακισθέντος Λαού.

  7. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΗΛ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΣΕ ΔΟΥ ΛΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ?ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕ Ο ΧΩΝΤΡΟΣ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ!ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!ΤΩΡΑ ΣΤΑ 4!

  8. ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΑΚΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΨΥΧΟΥΛΑ ΑΙΣΧΟΣ 50.000 ΧΙΛΙΔΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

  9. E αυτα να τα διαβαζει ο λαος τουλαχιστον οι περισσοτεροι που ακομα ελπιζουν ματαια σε καποιο κομμα για να βγουμε απο το μνημονιο…Ακομα να καταλαβουν ;;; Αυτοι ζουν εις βαρος μας οι κλεφτες κ απατεωνες!! Μας παιρνουν τα λεφτουδακια μας, τη ζωουλα μας που ξεραμε, την πατριδα μας αλλα ποτε την πιστη μας! Οποιος πιστεψει στον Θεο ολα καλα θα πανε! Το σχεδιο του Θεου θελουν δε θελουν προωθειται!

  10. Σκέφτομαι να σπουδάσω βουλευτής…!!
    Και μετά μεταπτυχιακό για πρόεδρος κόμματος !!
    Εσείς τι λέτε….???
    Έχει μέλλον…??

  11. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΟΛΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ
    ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ

    Ο ΑΥΝΑΝΙΣΤΗΣ

  12. οσο και να χτυπιεστε ο ραγιας παλι Σαμαρα και Βενιζελο θα ψηφισει, γιατι η διαφθορα και η λερα ειναι βαθεια ριζωμενα μεσα μας…αν δεν αλλαξουμε εμεις, δεν αλλαζει τιποτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *