Διαφημίσεις

Κατεπείγουσα διαταγή με οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά τις απειλές κατά αστυνομικών στόχων, που διατυπώθηκαν στην προκήρυξη…
για δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.
Η διαταγή αναφέρει τα εξής:

1. Από λήψεως της παρούσης, παρακαλούμε για την εντατικοποίηση στο έπακρο, μέτρων τάξης-ασφάλειας πέριξ χώρων που στεγάζονται αστυνομικές εγκαταστάσεις, για τη διασφάλιση της προστασίας τόσο των χώρων και εγκαταστάσεων, όσο και του ιδίου του
προσωπικού.

2. Στο πλαίσιο αυτό, λάβετε αποτελεσματικά, αυστηρά και εντατικοποιημένα μέτρα ασφάλειας – αυτοπροστασίας, κατά λόγο αρμοδιότητας.

3. Ειδικότερα, να δοθούν σαφείς εντολές – οδηγίες στο σύνολο του προσωπικού των Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του Πολιτικού Προσωπικού, όπως:

– Διενεργούν ελέγχους σε υπόπτως κινούμενα πέριξ των αστυνομικών εγκαταστάσεων πεζά ή εποχούμενα άτομα καθώς και σε εγκαταλελειμμένα, πλησίον αστυνομικών εγκαταστάσεων, κτίρια, δέματα, βαλίτσες και άλλα αντικείμενα, που ενδεχομένως κρύβουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και μεριμνούν για την απομάκρυνση αυτών, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

– Αναφέρουν άμεσα οτιδήποτε ασυνήθιστο και ύποπτο αντιλαμβάνονται, ιδιαίτερα σχετικά με αγνώστους που προσεγγίζουν ή επιθυμούν να εισέλθουν σε αστυνομικά καταστήματα-εγκαταστάσεις, ενώ μεταφέρουν βαλίτσες, σακούλες ή κιβώτια.

– Διενεργούν ελέγχους σε κοινόχρηστους χώρους των αστυνομικών εγκαταστάσεων και σε ανοιχτούς χώρους πλησίον αυτών (πάρκα, κ. κλπ.) που ενδεχομένως έχουν τοποθετηθεί ύποπτα αντικείμενα και μεριμνούν για την απομάκρυνση αυτών, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

– Απομακρύνουν τυχόν υπάρχοντες, έξω από Αστυνομικές εγκαταστάσεις ή πλησίον αυτών κάδους απορριμμάτων.

– Διενεργούν ελέγχους σε σταθμευμένα οχήματα πλησίον αστυνομικών εγκαταστάσεων, εξακριβώνοντας εάν αυτά απασχολούν, και σε θετική περίπτωση, μεριμνούν άμεσα για τον έλεγχο και απομάκρυνση αυτών, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

– Ελέγχουν τα κτίρια και τα γραφεία των Υπηρεσιών τους, μετά το πέρας της εργασίας, προς εντοπισμό τυχόν ύποπτων αντικειμένων και μεριμνούν για την ασφάλιση των κτιρίων και των γραφείων που δεν χρησιμοποιούνται.

– Ελέγχουν τα διατιθέμενα μέσα πυρόσβεσης και απομακρύνουν όλα τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν πλησίον των αστυνομικών καταστημάτων – εγκαταστάσεων τα οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για πρόκληση πυρκαγιάς.

– Φροντίζουν για τον επαρκή φωτισμό των εγκαταστάσεων, μεριμνώντας άμεσα για την ενίσχυση ή αποκατάστασή του όπου αυτό απαιτείται.

– Εκδηλωθούν άμεσες ενέργειες, για απομάκρυνση των κατασχεμένων και λοιπών φυλασσομένων στις Υπηρεσίες οχημάτων.

– Οι διατιθέμενοι για φρούρηση αστυνομικών καταστημάτων-εγκαταστάσεων. Αστυνομικοί ή Ειδικοί Φρουροί εκτελούν τα καθήκοντά τους, έχοντας αυξημένη επαγρύπνηση κατά την εκτέλεση αυτών, λαμβάνοντας παράλληλα, αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές βάρδιες, τις ημέρες αργιών και εορτών.

– Λαμβάνονται αυξημένα μέτρα φρούρησης των αστυνομικών κρατητηρίων και των χώρων κράτησης κρατουμένων καθώς και άλλων χώρων φύλαξης ατόμων όπως τα κέντρα υποδοχής και πραγματοποιείται λεπτομερής έλεγχος ατόμων και αντικειμένων.
Επιπλέον:

– Εφιστάται η προσοχή αυτών, για έλεγχο των εισερχομένων στα αστυνομικά καταστήματα και εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα, αυτών που μεταφέρουν αντικείμενα, βαλίτσες, σάκους ή κιβώτια, καθώς και ατόμων που επισκέπτονται κρατουμένους.

– Φέρουν τα προβλεπόμενα δημόσια είδη, συμπεριλαμβανομένων αλεξίσφαιρων γιλέκων και φορητού πομποδέκτη.

– Διενεργούν αυξημένο έλεγχο της διακινούμενης αλληλογραφίας, προκειμένου αποτραπεί ο υποβιβασμός της διαδικασίας ελέγχου σε κατάσταση “ρουτίνας”.

– Τέλος, να διατεθούν, σε 24ώρη βάση ή κατά τις βραδινές ώρες, παρατηρητές σε πρόσφορα σημεία, προς το σκοπό της έγκαιρης αντίληψης και προειδοποίησης σε τυχόν εκδήλωση αιφνίδιας έκνομης ενέργειας σε βάρος αστυνομικού στόχου. Η επιλογή των σημείων να πραγματοποιείται συνεκτιμώντας την προσφερόμενη ορατότητα για την εκπλήρωση του επιδιωκόμενου σκοπού, καθώς και την παρεχόμενη δυνατότητα αυτοπροστασίας στο διατιθέμενο, για την εκτέλεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προσωπικό.

4. Επίσης, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων καθώς επίσης και άλλων νευραλγικών Υπηρεσιών όπως ΔΙ. ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ, παρακαλούνται όπως αυξήσουν στο έπακρο τα μέτρα αυτοπροστασίας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους καθώς και κατά τη μετάβαση από και προς τον τόπο εκτέλεσης αυτής.

5. Επιπροσθέτως, κατά λόγο αρμοδιότητας, εντείνετε στο έπακρο τα ήδη λαμβανόμενα μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων, επισήμων προσώπων και προσώπων για τα οποία συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας.

6. Επίσης, παρακαλούμε όπως προβείτε στην εντατικοποίηση – επαύξηση ουσιωδώς των μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας των καταστημάτων κράτησης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κ. Κ., για την πρόληψη και αποφυγή ενεργειών ή περιστατικών τα οποία δύναται να διαταράξουν την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία των Κ. Κ.

7. Πλέον των ανωτέρω, να μεριμνήσετε ώστε οι Υπηρεσίες σας να δραστηριοποιήσουν στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών τους, προς συλλογή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών, σε βάρος των εν λόγω στόχων και γνωστοποιήσουν έγκαιρα αυτές στις αρμόδιες για λήψη μέτρων Υπηρεσίες, κοινοποιώντας σχετικά τις διαπιστώσεις τους στο Α.Ε.Α/Δ.Κ.Α./Τμ. 2ο Προστασίας Πολιτεύματος.

8. Τέλος να εφαρμόσετε κάθε πρόσφορο, νόμιμο μέσο, για την πρόληψη και αποτροπή έκνομων ενεργειών σε βάρος των ως άνω προσώπων ή πραγμάτων, βάσει των συγκεκριμένων συνθηκών που επικρατούν σε κάθε περιοχή αρμοδιότητας σας. Επίσης παρακαλούμε όπως εξεταστεί, κατά το δυνατόν και η περίπτωση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων, έμπροσθεν αστυνομικών κτιρίων κατά τις νυχτερινές ώρες.

directnews.gr

olympia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “ΕΛΑΣ: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. “ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑ”…”
  1. .. δε γνωρίζω που περιμένουν χτύτπημα αυτοί…
    αλλά εδώ στο Αιγαίο… το "χτύπημα" το νιώσαμε πολύ καλά…
    η ουρά του κυκλώνα Κλεοπάτρα … παράλυσε από τις 8.15 ως τις 9.15.. όλο το νησί…
    σε όλη μου τη ζωή δεν έχω ζήσει παρόμοια εμπειρία…
    δέντρα ξεριζωμένα.. περιοχές με μπλακ αουτ… γλάστρες πάνω σε αυτοκίνητα.. κεραμίδια ιπτάμενα.. βοή και σκοτάδι…

    μια μικρή και πικρή γεύση… από αυτά που θα'ρθουν?
    από αυτά που μας φυλάνε ως έκλπηξη?

    οι τσιρίδες των παιδιών… ακόμα ηχούν στα αυτιά μου…
    νιώθω όμως ότι το τεστ "περάστηκε" με επιτυχία…
    ίχνος φόβου.. και σκοτεινιάσματος στη ψυχή μου … ούτε στιγμή
    αντίθετα.. μια απέραντη σιγουριά.. που δεν μπορώ να εξηγήσω…
    και ένα πείσμα…
    εδώ είμαι… όρθια… επέστρεψε όποτε θες.. πάλι εδώ θα με βρεις…
    πάλι .. χαμογελαστή… πάντα να κοιτάζω ψηλά..

    καλημέρα

    η "Ψυχαγωγός"

  2. Η. ΑΛΗΘΕΙΑ & ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

    Θελω σημερα να δω τι πραγματικα τρεχει….
    Παμε..
    Αν ο πιτσαμαν δεν εκανε κατι.. τοτε δεν θα πηγαινε ο ιδιος . ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ.
    Αρα κατι εχουν κανονισει να παρει.

    Η Μερκελ αν και ισχυρη αν δεν πει το ναι για αιμα καγκελαρια δεν βλεπει. Αλλα και το ναι να πει δεν υπαρχει. εμπιστοσυνη. Ενιωσε οτι η αποχη της στο πρωτο σχεδιο ειχε ποινη τιμωριας.

    Αρα ..εχει πολυ ενδιαφερον ……… τι θα πει ο πιτσα μαν. Ειναι παιχνιδι εντυπωσεων.Αφορα ιματζ.

    Με το κεφαλι του χοντρου η εθνικη μας παιζει…..παει αυτος…
    Παει ο ενας εκει ερχεται η αλλη εδω παει ο αλλος στον κοντο και του λεει……
    η μαζι μου η θα παθεις οτι και η Μερκελ……..
    λες να πιασει????
    Μπα… εκανε τον κινεζο….ο κοντος..

    Ο εμιρης… λεει… φραγκα δεν σου δινω…αυτο που θα κανω ειναι να φτιαξω με τα φραγκα μου στρατο και οταν χρειαστει να καταλαβω οτι μου εχεις υποσχεθει….

    Ο στολος τωρα ειναι εκει και λεει…. πετρελαιο συριας..εγω…πετρελαιο αιγυπτου εγω….αρα το σχεδιο κρατους μεσογειακου δεν εχει….

    Η θρακη πρεπει να εχει ταραχες….δυσκολοι καιροι…
    Ποσο μονος εισαι τουρκε…. τι θα κανεις?
    Μα και αυτοι οι Ελληνες δεν πεθαινουν με τιποτα..
    Ολα τα δοκιμασαμε ολα τα στειλαμε αλλα παντα στο τελοςβγαινει ο ηλιος.

    το αλλο στενο της μεσογειακης λιμνης φωναζει πιθω πιθω κοκοτες.

    Σαν να μην περασε μια μερα……μετα την ησυχια. η φασαρια…..

    και ο χαφιες της γειτονιας στο ποδι.

    Περαστικα σου …..σχεδιαστη… τιππτα δεν θα σου βγει….

    Πρακτωρ…

  3. Σε αυτους θα πεσει ο ουρανος και θα τους πλακωσει. Αυτο το ειδα σε ενα ονειρο και μου βγαινουν.

    Απο την αλλη, ετοιμαζονται για το colpo grosso. Υπαρχουν πολλα αχρηστα αρθρα στο Συνταγμα και δυσκολευονται ολοι στην κυβερνηση

  4. —ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ—

    ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ (ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ;

    ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΤΟ ; (ΑΜΕΡΙΚΗ)
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ….
    ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ…..
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ….

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
    "Ψυχαγωγός" 22 Νοεμβρίου 2013 – 10:12 π.μ.
    ΄΄ ίχνος φόβου.. και σκοτεινιάσματος στη ψυχή μου … ούτε στιγμή
    αντίθετα.. μια απέραντη σιγουριά.. που δεν μπορώ να εξηγήσω…
    και ένα πείσμα…
    εδώ είμαι… όρθια… επέστρεψε όποτε θες.. πάλι εδώ θα με βρεις…
    πάλι .. χαμογελαστή… πάντα να κοιτάζω ψηλά..΄΄

    ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ.
    ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΚΕΙ….ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΙΣ..
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΡΕΛΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟ…

    ΕΝΑΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ

  5. αγαπητέ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ…

    έχω βαρεθεί τους γνωστικούς και τους "αποστειρωμένους".. σε αυτόν τον "κόσμο"…

    σε πείσμα κάποιων ισοπεδοτικών και απροσδιόνυσων…
    είμαστε εδώ.. όχι μόνο για να καταλαβαίνουμε.. αλλά και να "μεταλαβαίνουμε".. τις γνώσεις και τις υποσχέσεις σας..

    με ευγνωμοσύνη

    η "Ψυχαγωγός"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *