Διαφημίσεις

Σημεία του κειμένου

– Ο Σαμαράς είναι ψεύτης και εκτός πραγματικότητας.

– «Παίζει» δε με την αντιστροφή του Μολιερικού τίτλου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» και τον αποκαλεί «Κατά φαντασίαν θεραπευμένο».

– Οι Βρυξέλλες πιστεύουν πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 8-10 δισ. νέα βοήθεια.

– Η αισιοδοξία για την προεδρία είναι… πάτημα για νέες διεκδικήσεις της Αθήνας γράφουν οι Γερμανοί.

– «Η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μια χώρα χωρίς κράτος».

Αναλυτικότερα

Δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό Spiegel παραληρεί κατά της Ελλάδας. Αλλά αυτή τη φορά δε μένει εκεί. Τα βάζει ευθέως με τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί ψεύτη και εκτός πραγματικότητας!

Δίπλα στη φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού, το γερμανικό περιοδικό έχει βάλει τον τίτλο «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος».

Στο άρθρο εξαπολύει μια από τις… γνωστές του επιθέσεις στην Ελλάδα, που τη θεωρεί διαρκή ζητιάνο των Βρυξελλών.

Click4more: Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα μας έχει στο χέρι με τη δραχμή!

Το Spiegel κάνει λόγο για στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ η μεγάλη… χολή έρχεται όταν αναφέρεται στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας.

Διερωτάται ο συντάκτης: «Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα «αποτυχημένο κράτος»(failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν;». Το Spiegel σημειώνει ότι η μετακίνηση του Φούχτελ αποτελεί ενδεχομένως μία σύμπτωση στις ανακατατάξεις που επέφερε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτή η σύμπτωση «πέφτει στο μάτι» με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου.

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι παράγοντες των Βρυξελλών εκτιμούν πως η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί από το 2015 ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας 8 έως 10 δισ. ευρώ. «Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία «της ελπίδας», μιλώντας φυσικά για τη χώρα του, η οποία φέρει μαζί της για το διάστημα της εξάμηνης προεδρίας έναν θετικό απολογισμό».

Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, οι «θετικοί απολογισμοί» από ελληνικής πλευράς «εξυπηρετούν τις περισσότερες φορές ως πάτημα για την επόμενη διεκδίκηση –αυτή τη φορά μίας δεύτερης απομείωσης χρέους».

Spiegel: «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» ο Σαμαράς

Οι αρθρογράφοι του Spiegel πιστώνουν στην Ελλάδα τη βελτίωση ορισμένων οικονομικών δεικτών, ωστόσο καταλήγουν ότι «πίσω από αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος».

Όπως επισημαίνεται, όποιος έχει σαφή εικόνα της διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εξυγιανθεί κάποτε».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Εξευτελιστικό κείμενο από το Spiegel εναντίον του «ψεύτη» Α. Σαμαρά”
  1. καλα μεταξυ μας δεν εχει και αδικο. ποτε ειχαμε κρατος αλλωστε.αλλα αυτοι μας αξιζουν.κανενας αλλος δεν φταιει εκτος απο το ξερο μας το κεφαλι

  2. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1829 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ.

    ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ… ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΤΙ… ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΤΙ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ… ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

    Η SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΟΒΟΝΟΥ…. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ "ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ"… ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΚΙ… Η ΑΓΓΕΛΟ!

    ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΣΑΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ… ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;

    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ… ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ… Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΥΡΗΞΕΙ ΑΥΤΟΜΆΤΟΣ ΣΕ ΑΓΙΟΥΣ!!!
    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΟΣΥΝΗ… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ…. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!

    ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ… ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΑΔΩΝΙΕΥΣ;

    ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ; ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ Ο ΑΔΩΝΙΣ;

    Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ… ΝΑΙ ΜΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΡΑΦΗΣ… ΓΕΡΜΑΝΟΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ… ΕΖΗΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ … ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ! ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ… ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ… ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ… ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ!… ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!

    ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ… ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΠΑΤΑΛΟΙ… ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ… ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ!

    Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ… ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ… ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΑΝ… ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ… ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ!

    ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΙΛΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΝΕΑΣ, (ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ)… ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ!!!

    ΑΥΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *