Διαφημίσεις

Απαγόρευσε σήμερα η ουκρανική δικαιοσύνη την αναμετάδοση του σήματος στην Ουκρανία των ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων, ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.


Ένα διοικητικό δικαστήριο στο Κίεβο εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία η αναμετάδοση των ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει, δήλωσε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας Βικτόρια Σιουμάρ, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Η απόφαση αυτή έχει προσωρινή ισχύ, καθώς εκκρεμεί η εξέταση μιας προσφυγής του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης της Ουκρανίας εναντίον ενός πάροχου που διανέμει τα ρωσικά δίκτυα, διευκρίνισε η ίδια.
Η απόφαση αφορά κυρίως το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, το ειδησεογραφικό δίκτυο Ρωσία 24 και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, που θεωρείται ότι πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Κατόπιν αιτήματος των ουκρανικών αρχών, πολλές εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης έχουν ήδη διακόψει την μετάδοση μέσων ενημέρωσης τα οποία αναπαράγουν τη ρητορική της Μόσχας όσον αφορά την ουκρανική κρίση στην επικράτεια της χώρας, αλλά παραμένουν διαθέσιμα στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι ρωσόφωνοι και τα παρακολουθούν συστηματικά.

Οι πληροφορίες που μεταδίδουν συχνά αναφέρονται από διαδηλωτές σε φιλορωσικές συγκεντρώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις της περιοχής, όπως η Ντονέτσκ, η Χαρκίβ ή η Λούγκανσκ.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη χθες καταγγέλλοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης αυτά «ενθαρρύνουν το εθνοτικό μίσος, καλούν σε πόλεμο και [υποθάλπουν] αυτονομιστικές τάσεις», είπε η Σιουμάρ.

«Η ελευθερία της έκφρασης δεν συμπεριλαμβάνει ούτε τα ψεύδη ούτε τη χειραγώγηση, πάνω απ’ όλα εάν προκαλούν συγκρούσεις στον πληθυσμό», έγραψε η Ιρίνα Τσουβίλσκα, ειδικός του ουκρανικού Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε ένα άρθρο της στην Ουκράινσκα Πράβντα, προσθέτοντας ότι η διακοπή της αναμετάδοσης των ρωσικών ΜΜΕ δεν αποτελεί «λογοκρισία» αλλά «κοινή λογική».

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “H Ουκρανία αυτονομείται: Βάζει μπλόκο στα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek