ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΚΕΥΗ από άθραυστο γυαλί : Πιρέξ, ή πορσελάνη, ή εμαγιέ, ή πήλινα, ή ανοξείδωτο χάλυβα — STAINLESS STEEL. Η φράση αυτή είναι χαραγμένη πάνω στο σκεύος. Το αλουμίνιο είναι δηλητήριο στον οργανισμό.
Η τοξικότητα των ανοξείδωτων σκευών
Αν όμως επιμένεις να χρησιμοποιείς κατσαρόλα από στέϊνλες στήλ, απόφευγε αυστηρά να μαγειρεύεις σ’ αυτή την κατσαρόλα τροφές που περιέχουν οξαλικό οξύ, όπως σπανάκι, λάπατα, σινάπια, πιπεριές, ρούμπαρντ κλπ., γιατί οι κατσαρόλες αυτές περιέχουν ένα ποσοστό χρωμίου, που είναι υποπροϊόν του αλουμινίου και αυτό διαλύεται όταν έρθει σε επαφή με τροφές που περιέχουν οξαλικό οξύ, και είναι δηλητήριο για το σώμα.
Γιατί τα ρούμπαρντ κυρίως, άλλα και το σπανάκι και οι πιπεριές κατά μικρότερο βέβαια λόγο, περιέχουν οξαλικό οξύ που ενώνεται με το ασβέστιο του σώματος σε αδιάλυτες ενώσεις που αποτίθενται ως πέτρες πιά στην κύστη και σε άλλα μέρη του σώματος.
Σημείωση…
Το οξαλικό οξύ είναι απαραίτητο στον οργανισμό…. το αμαγείρευτο οξαλικό οξύ που δεν μεταβάλετε μοριακά με το μαγείρεμα και είναι ακίνδυνο για τον οργανισμό και δεν δημιουργεί τα ανωτέρω προβλήματα…
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
από αύριο μονο σε κιούπια θα μαγειρεύω
youtube.com/watch?v=mL3sho1CpkI
οι ξύλινες κουτάλες και τα πήλινα έχουν επίστρωση άκρως τοξική…