Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:48 - 16/12/2014

Project »Coast» (Σχέδιο «Ακτή»): Ποιος βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη επιδημία Έμπολα…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει ότι η τρέχουσα επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι η μεγαλύτερη και πιο σύνθετη μετά την ανίχνευση του ιού του 1976. Αυτή η επιδημία έχει φτάσει σε υψηλό στάδιο, τόσο στον αριθμό των μολυσμένων με τον ιό, όσο και εκείνων που απεβίωσαν από αυτό,συγκριτικά με όλα τα προηγούμενα κρούσματα μαζί. Το ξέσπασμα άρχισε τον Μάρτιο του 2014 στη Γουινέα και σύντομα μεταπήδησε κατά μήκος των συνόρων στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, και στη συνέχεια οι μολυσμένοι μετέφεραν τον ιό μέσω αεροπορικών και χερσαίών μεταφορών στη Νιγηρία και τη Σενεγάλη. Αλλά αυτή τη φορά, ο ιός δεν εξαπλώθηκε απλώς σε όλη την Αφρική, αλλά είχε καταφέρει να φτάσει και σε άλλες ηπείρους.


Ωστόσο, αν κάποιος πρόκειται να μελετήσει προσεκτικά τα γεγονότα, τότε τίθεται το ερώτημα: Πώς ένας ιός που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1976 «ξαφνικά» έγινε τόσο ενεργός και είναι σε θέση να εξαπλωθεί σε όλη την αφρικανική ήπειρο και παραπέρα;

Για να πάρει κανείς μια απάντηση, πρέπει να μελετήσει την ιστορία των αμερικανικών μυστικών πειραμάτων στον τομέα αυτό, αν και η Ουάσιγκτον προσπαθεί να τα αποκρύψει από την προσοχή του κοινού.

Όπως προκύπτει από τα αρχεία που διέρρευσαν και μια σειρά από δημοσιεύματα, ο ιός Έμπολα είχε μελετηθεί εκτενώς το 1980 στη Νότια Αφρική ως ένα πιθανό βιολογικό όπλο. Το έργο αυτό, που βρίσκεται κάτω από την κωδική ονομασία »Σχέδιο Ακτή» ξεκίνησε από το Δρ Wouter Basson, επίσης γνωστός ως «Δρ Θάνατος «, που ασκούσε την ιατρική στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ (διάκριση των ανθρωπίνων ομάδων μέσα σε ένα κράτος βάσει φυλετικών κριτηρίων σε καθορισμένες γεωγραφικές περιοχές) και ήταν προσωπικός γιατρός του Pieter Willem Botha, ο οποίος ήταν ο τότε πρωθυπουργός της Νότιας Αφρικής εκείνη την περίοδο. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία βιολογικών και χημικών όπλων, τα οποία επρόκειτο να καταστρέψουν ή να αποστειρώσουν το μαύρο πληθυσμό, επιφέροντας το θάνατο σε όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του απαρτχάιντ.

Κατ “αρχήν, η ενυπάρχουσα ιδέα πίσω από το »Σχέδιο Ακτή », δεν είναι νέα. Όπως αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη έκδοση του περιοδικού »The Age» , ένας Αυστραλός μικροβιολόγος και βραβευμένος με Νόμπελ Sir Frank Macfarlane Burnet πρότεινε στην αυστραλιανή κυβέρνηση την ανάπτυξη βιολογικών όπλων κατά των «υπερ-πυκνοκατοικημένων χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας» το 1947. Κατά τη διάρκεια μιας μυστικής συνάντησης το 1947 με την Επιτροπη των νέων όπλων και Ανάπτυξης Εξοπλισμού οι μικροβιολόγοι συνέστησαν «να διαμορφωθεί μια ερευνητική ομάδα που να είναι επιφορτισμένη με τη δημιουργία βιολογικών όπλων που θα μπορούσαν να εξαπολύσουν, μολύνοντας προμήθειες τροφίμων για τον έλεγχο του πληθυσμού της Ινδονησίας και άλλων ασιατικών χωρών.»

Μεταξύ των συνιστωσών για τα νέα βιολογικά όπλα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου »Ακτή», οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τον πυρετό των ιών Marburg και Ebola, των οποίων τα στελέχη είχαν αποσταλεί σε ένα μυστικό εργαστήριο στη Νότια Αφρική. Μια έκθεση με τίτλο «Η Επαναφορά του προγράμματος του χημικού και βιολογικού πολέμου της Νοτίου Αφρικής», που δημοσιεύθηκε το 2001 από το Δρ Stephen F. Burgess, καθηγητή του Τμήματος Διεθνών Μελετών Ασφάλειας, του US Air War College, και η Helen Ε Purkitt, καθηγήτρια διεθνών σχέσεων στην Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ, αναφέρει ότι το 1984, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) μετέφεραν οκτώ σωλήνες με στελέχη των Marburg και Ebola στη Νότια Αφρική. Οι συγγραφείς αυτοί πίσω από την αναφορά αυτή ισχυρίζονται ότι δεν είχε ενημερωθεί μόνο οι CIA και MI6 για το σχέδιο »Ακτή», αλλά ότι το γνώριζαν τόσο η κυβέρνηση Μπους όσο και η Margaret Thatcher..

Η ειδικός των βιολογικών όπλων Jeanne Guillemin έγραψε στο βιβλίο της «Βιολογικά όπλα: από την εφεύρεση των Προγραμμάτων με κρατική χορηγία έως τη Σύγχρονη Βιοτρομοκρατία» ότι » τα χρόνια ανάπτυξης του σχεδίου ήταν μεταξύ 1982-1987, όταν αναπτύχθηκαν μια σειρά από βιολογικούς παράγοντες (όπως εκείνων του άνθρακα, της χολέρα, και των ιών Marburg και Ebola καθώς και για την τοξίνη αλλαντίασης) … «

Η ιστορία του σχεδίου του Basson περιβάλλεται από βαθύ μυστήριο. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο Ανώτατο Εφετείο: » Οι πράκτορες της CIA στην Πρετόρια με απείλησε με θάνατο, δύο βήματα πριν από την είσοδο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην οδό Schoeman, όπου μου ζήτησαν απαιτητικά να κρατήσουμε τα στοιχεία των μελετών μας μυστικά.» Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2001 στο περιοδικό New Yorker, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρετόρια ήταν αρκετά τρομοκρατημένη από την προοπτική που Basson ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει το ρόλο που έπαιξε η Ουάσινγκτον στο σχέδιο »Coast».

Όσο για την πραγματική δίωξη του «Doctor Θανάτου», το 2002, μετά από τριάντα μήνες δοκιμής, όταν συνολικά εισακούστηκαν 150 μάρτυρες και παρουσιάστηκαν 40.000 έγγραφα στο δικαστήριο που απεδείκνυαν ότι ο Wouter Basson συμμετείχε σε πολυάριθμες περιπτώσεις δηλητηρίασης και στη σφαγή κατά την εποχή του Απαρτχάιντ, όπως επίσης και ότι είναι συνδεδεμένος με το θάνατο πάνω από 2.000 Νοτιοαφρικανών, το Ανώτατο Εφετείο απέτυχε να βρει κάποιο αδίκημα στις δράσεις του.

Το Βιολογικό πρόγραμμα όπλων με επικεφαλής τον Δρ Basson είδε τέλος του 1994, αλλά δεν υπάρχει ανεξάρτητος έλεγχος της πραγματικής καταστροφής των παθογόνων στελεχών που να έχει ποτέ αποδειχθεί. Δόθηκε μια άμεση εντολή στον Δρ Basson, προκειμένου να καταστρέψει όλα τα στελέχη που εκδόθηκαν, αλλά σύμφωνα με την Wall Street Journal, η πραγματική καταστροφή των στελεχών του ιού εξαρτιόταν αποκλειστικά από την τιμιότητά του.

Ο Basson επεσήμανε ότι είχε επαφές με μια σειρά από δυτικές υπηρεσίες που παρείχαν »ηθική και άλλων μορφών στήριξη» στο σχέδιο »Ακτή». Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ »Πόλεμος Άνθρακα,» ο Basson επανειλημμένα ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον Δρ David Kelly, τον εξέχοντα επιθεωρητή των όπλων του ΟΗΕ που επισκέφθηκε το Ιράκ (ο Kelly ήταν ένας υψηλού επιπέδου ειδικός του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τα βιολογικά όπλα).

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ύποπτο το γεγονός ότι μόλις ξεκίνησε η έρευνα του σχεδιου »Ακτή», ο Δρ David Kelly βρέθηκε νεκρός κοντά στο σπίτι του στο Oxfordshire στο 2003. Όσον αφορά τα αίτια του θανάτου του, η επίσημη εκδοχή που προέβαλαν οι βρετανικές αρχές ανέφεραν ότι o Kelly αυτοκτόνησε . Ωστόσο, οι ειδικοί γιατροί είχαν σοβαρές αμφιβολίες για το γεγονός αυτό. Επιπλέον, ένα άρθρο της Mail Online που δημοσιεύτηκε το 2007, ορίζει ότι μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του, ο Δρ Kelly ήταν υπό »ανάκριση» από την ΜΙ5, σχετικά με τους δεσμούς του με τον Δρ Basson, λόγω της ανόδου της δημόσιας δυσαρέσκειας της ποινικής φύσης του σχεδίου »Ακτή» και το βαθμό της βρετανικής συμμετοχής σε αυτό.

Οι υποψίες σχετικά με τη σύνδεση του τελευταίου ξεσπάσματος του ιού Έμπολα στην Αφρική και της «ερευνητικής εργασίας» που διεξήγαγε ο «Δρ Θάνατος» στη Νότια Αφρική, εκφράστηκε από την εφημερίδα Ghana το Σεπτέμβριο. Νωρίτερα, μια παρόμοια δήλωση έγινε από τον Υπουργό Υγείας της Ζιμπάμπουε Δρ Timothy Stamps, όταν ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ζιμπάμπουε έγινε ο στόχος των δοκιμών των βιολογικών όπλων που είχαν αναπτυχθεί από τον Wouter Basson.

Η Επιτροπή που μελετά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Νότια Αφρική τη δεκαετία του 1970 και του 1980, με επικεφαλής τον Νομπελίστα Desmond Tutu, επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εποχής του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, όχι μόνο ως αποτέλεσμα των συλλήψεων, των βασανιστηρίων και των δολοφονιών, αλλά και από δοκιμές βιολογικών όπλων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαρροή επιβλαβών στελεχών που μελετήθηκαν σε μυστικά εργαστήρια,λειτουργούμενα υπό τον άμεσο έλεγχο της Ουάσιγκτον στις διάφορες χώρες έχει ήδη γίνει κοινός τόπος. Τον Ιούνιο πάνω από 80 επιστήμονες και κανονικούς εργαζόμενους εκτέθηκαν σε άνθρακα σε ένα μυστικό βιολογικό εργαστήριο στην Ατλάντα των ΗΠΑ, εξαιτίας απροσεξίας. Αυτό το ατύχημα δεν έχει παρουσιάσει απλώς μια απειλή για την υγεία και τη ζωή τους, αλλά θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει μια επιδημία αυτής της εξαιρετικά επικίνδυνης ασθένειας.

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν σε άλλες χώρες όπου το μυστικό Πεντάγωνο των ΗΠΑ και τα εργαστήρια μυστικών πληροφοριών προσπαθούν να αναπτύξουν νέες μορφές βιολογικών όπλων κατά παράβαση της «Σύμβασης για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής και αποθήκευσης βακτηριολογικών (βιολογικών) και τοξινικών όπλων και για την Καταστροφή τους» που υπεγράφη το 1972 μόνο και μόνο για να διευκολύνει την Ουάσιγκτον να δημιουργήσει το δικό του «έλεγχο» πάνω σε μικροβιολογικές μελέτες.

Το ανησυχητικό γεγονός είναι ότι ο αριθμός των εν λόγω βιολογικών εργαστηρίων έχει αυξηθεί με τα χρόνια. Το 2006, ο αριθμός τους έφτασε τα 400 εργαστήρια, τα οποία σχεδιάστηκαν για να διευκολύνουν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», και η Ουάσιγκτον ενεργά βοηθούσε στην ανάπτυξη τέτοιων ερευνητικών εργαστηρίων σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπου υπάρχει η δυνατότητα να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα των ιών που στοχεύουν σε διαφορετικά ζώα καιτοπικούς πληθυσμούς.

Σε περίπτωση πιθανής στρατιωτικής αντιπαράθεσης σε μια περιοχή, η επίδραση τέτοιων ιών μπορεί να είναι καταστροφική για την περιοχή. Έτσι, στην Ουκρανία και μόνο, όπου οι κίνδυνοι της περιφερειακής μόλυνσης με θανατηφόρο ιό είναι εξαιρετικά υψηλοί λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής αστάθειας μπορεί κανείς να βρει 11 τέτοια εργαστήρια, μερικά εκ των οποίων έχουν αναπτυχθεί σε επίμαχες περιοχές. Για το λόγο αυτό, δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς από την πρόσφατη επιδημία του άνθρακα στην περιοχή της Οδησσού, την άνοιξη και το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Εκατοντάδες τέτοια εργαστήρια υπάρχουν σε άλλες χώρες, ιδίως στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπουρούντι, την Κένυα, την Ουγκάντα, την Ινδία, το Ιράκ, την Τανζανία, τη Νότια Αφρική, την Κεντρική και τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αυξανόμενη ποσότητα των αναφορών σχετικά με τη συμμετοχή του Πενταγώνου στο ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα δεν αποτελεί έκπληξη, ούτε οι ισχυρισμοί ότι οι εμπειρογνώμονες του Πενταγώνου έχουν ήδη βρει «την αποτελεσματική θεραπεία» για την ασθένεια αυτή.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*