Διαφημίσεις

Οι μουσουλμάνοι είναι μια σχετικά μικρή μειονότητα στην Ευρώπη, που αποτελεί περίπου το 5% του πληθυσμού. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία και η Σουηδία, το μουσουλμανικό ποσοστό του πληθυσμού είναι υψηλότερο. Τις επόμενες δεκαετίες, αναμένεται να αυξηθεί – και θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Pew Research Center,σ΄ όλη την Ευρώπη.

Αυτές οι δημογραφικές αλλαγές έχουν ήδη οδηγήσει σε πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά μετά την πρόσφατη άφιξη εκατομμυρίων αιτούντων άσυλο, πολλοί από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι. Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία, για παράδειγμα, η μετανάστευση – και ιδιαίτερα η μουσουλμανική μετανάστευση – ήταν κορυφαία ζητήματα.

Χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις πληθυσμού του Pew Research Center, υπάρχουν πέντε γεγονότα σχετικά με το μέγεθος και τη σύνθεση του μουσουλμανικού πληθυσμού στην Ευρώπη:

1. Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν τους μεγαλύτερους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Ευρώπη (που ορίζονται ως τα 28 σημερινά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν τη Νορβηγία και την Ελβετία). Από τα μέσα του 2016, στη Γαλλία υπήρχαν 5,7 εκατομμύρια μουσουλμάνοι (8,8% του πληθυσμού της χώρας) και 5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη Γερμανία (6,1%). Η χώρα της ΕΕ στην οποία οι μουσουλμάνοι συνιστούν το μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού είναι η Κύπρος: Οι 300.000 μουσουλμάνοι του νησιού αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο (25,4%) του πληθυσμού τους και είναι κυρίως Τουρκοκύπριοι.

2. Το μουσουλμανικό μερίδιο του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης αυξάνεται σταθερά και θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες δεκαετίες. Από τα μέσα του 2010 έως τα μέσα του 2016 μόνο, το μερίδιο των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη αυξήθηκε περισσότερο από 1 εκατοστιαία μονάδα, από 3,8% σε 4,9% (από 19,5 εκατομμύρια σε 25,8 εκατομμύρια). Μέχρι το 2050, το μερίδιο του πληθυσμού της ηπείρου που είναι μουσουλμάνοι θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί, ανεβαίνοντας στο 11,2% ή περισσότερο, ανάλογα με το πόση μετανάστευση επιτρέπεται στην Ευρώπη. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που η μελλοντική μετανάστευση θα σταματήσει μόνιμα, ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα εξακολουθεί να ανέρχεται σε περίπου 7,4%, λόγω της των υψηλών ποσοστών γονιμότητας των σημερινών μουσουλμάνων κατοίκων της Ευρώπης.

3. Οι μουσουλμάνοι είναι πολύ νεότεροι και έχουν περισσότερα παιδιά από άλλους Ευρωπαίους. Το 2016, η μέση ηλικία των Μουσουλμάνων σε όλη την Ευρώπη ήταν 30,4, 13 χρόνια μικρότερη από τη μέση τιμή για άλλους Ευρωπαίους (43,8). Κοιτάζοντας το με άλλο τρόπο, το 50% όλων των ευρωπαίων μουσουλμάνων είναι κάτω των 30 ετών, σε σύγκριση με το 32% των μη μουσουλμάνων στην Ευρώπη. Επιπλέον, η μέση μουσουλμάνα γυναίκα στην Ευρώπη αναμένεται να έχει 2,6 παιδιά, ένα παιδί περισσότερο από τη μέση μη μουσουλμάνα γυναίκα (1,6 παιδιά).

4. Από τα μέσα του 2010 έως τα μέσα του 2016, η μετανάστευση ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας που προκάλεσε την ανάπτυξη των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ήρθαν στην Ευρώπη για λόγους άλλους από το να ζητήσουν άσυλο, όπως για την απασχόληση ή για να πάνε στο σχολείο. Περίπου 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι μουσουλμάνοι έλαβαν (ή αναμένεται να λάβουν) καθεστώς πρόσφυγα, επιτρέποντάς τους να παραμείνουν στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι 250.000 μουσουλμάνοι εγκατέλειψαν την περιοχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η φυσική ανάπτυξη ήταν ο δευτερογενής οδηγός: Μεταξύ των Ευρωπαίων Μουσουλμάνων, υπήρχαν 2,9 εκατομμύρια περισσότερες γεννήσεις από τους θανάτους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η θρησκευτική μεταστροφή εκτιμάται ότι είναι ένας μικρός παράγοντας στην αλλαγή του μουσουλμανικού πληθυσμού, με περίπου 160.000 περισσότερους ανθρώπους να απομακρύνονται από το Ισλάμ αντί να μετατρέψουν την πίστη σε αυτή την περίοδο.

5. Οι απόψεις των μουσουλμάνων ποικίλλουν ευρέως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Έρευνα του 2016 Pew Research Center που διεξήχθη σε 10 χώρες διαπίστωσε ότι επικρατούσαν αρνητικές απόψεις για τους μουσουλμάνους στην ανατολική και τη νότια Ευρώπη. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες έδωσε στους μουσουλμάνους μια ευνοϊκή γνώμη. Οι απόψεις για τους μουσουλμάνους συνδέονται με την ιδεολογία. Ενώ το 47% των Γερμανών για πολιτικά δικαιώματα δίνουν στους μουσουλμάνους μια αρνητική βαθμολογία, μόνο το 17% των αριστερών το κάνει. Το χάσμα μεταξύ αριστεράς και δεξιά είναι επίσης περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες στην Ιταλία και την Ελλάδα.

analystsforchange.org/2017/12/5.html



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek