Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:39 - 16/12/2023

11/12/2023: Εργαστηριακή συμβουλή: Οδηγίες κλινικών δοκιμών για ασθενείς με ύποπτο ιογενή αιμορραγικό πυρετό.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κοινό: Κλινικά εργαστήρια

Επίπεδο: Εργαστηριακός Συμβουλευτικός

Οι ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί (VHF) είναι μια ομάδα ασθενειών που προκαλούνται από πολλές διαφορετικές οικογένειες ιών. Ο όρος «ιογενής αιμορραγικός πυρετός» αναφέρεται σε μια κατάσταση που επηρεάζει πολλά συστήματα οργάνων του σώματος, βλάπτει το συνολικό καρδιαγγειακό σύστημα και μειώνει την ικανότητα του σώματος να λειτουργεί από μόνο του.

Οι VHF είναι ενδημικοί σε περιοχές της Αφρικής, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αμερικής και προκαλούνται από μόλυνση με οποιονδήποτε από τους ακόλουθους ιούς: ιοί έμπολα, μαρβουργιοί, ιός αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, αρεναϊοί (Lassa, Lugo και αιμορραγικός πυρετός της Νότιας Αμερικής ιούς) και του ιού Nipah.

Ενώ ο κίνδυνος μεταφοράς VHF στις ΗΠΑ από ταξιδιώτες είναι πολύ χαμηλός, το CDC συνιστά στα κλινικά εργαστήρια να επανεξετάσουν τις οδηγίες δοκιμών, που ισχύει επί του παρόντος για τα VHF που αναφέρονται παραπάνω:< /span>

Σημείωση: Οι οδηγίες που αναφέρονται εδώ για τους ιούς Έμπολα ισχύουν και για τα άλλα VHF που αναφέρονται παραπάνω.

Οι ταξιδιώτες που αισθάνονται άρρωστοι μετά την επιστροφή τους από περιοχές με ξέσπασμα VHF είναι πιο πιθανό να έχουν άλλες εμπύρετες λοιμώξεις, όπως ελονοσία, παρά λοιμώξεις από VHF, ιδιαίτερα εάν δεν αναφέρουν επιδημιολογικός παράγοντας κινδύνου εντός 21 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Τα κλινικά εργαστήρια θα πρέπει να δοκιμάζουν ταυτόχρονα για άλλες πιο πιθανές εμπύρετες ασθένειες όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος VHF. Τα εργαστήρια μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια κοινές διαγνωστικές δοκιμές ακολουθώντας τις Τυπικές προφυλάξεις κατά το χειρισμό όλων των δειγμάτων ασθενών. Τα κλινικά εργαστήρια θα πρέπει να διεξάγουν μια αξιολόγηση κινδύνου για συγκεκριμένη τοποθεσία και δραστηριότητα, η οποία λαμβάνει υπόψη τα δείγματα ασθενών, τον τύπο, τα χαρακτηριστικά και τα όργανα που χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή. Τα εργαστήρια θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι ισχύουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και όλες οι εργαστηριακές εργασίες πρέπει να συμμορφώνονται με το Πρότυπο Αιμογενούς Παθογόνου.

Επιπλέον, ο εργαστηριακός εξοπλισμός μπορεί να συντηρηθεί όπως θα συντηρούσε κανονικά με οποιοδήποτε άλλο παθογόνο που μεταδίδεται από το αίμα και όπως συνιστάται στο Πρότυπο Αιμογενούς Παθογόνου. Τα περισσότερα όργανα εξέτασης αίματος είναι κλειστά συστήματα που δεν απαιτούν καμία απολύμανση μεταξύ των δειγμάτων ασθενών. Ωστόσο, τα εργαστήρια θα πρέπει να συμβουλεύονται απευθείας τις οδηγίες ή τους κατασκευαστές για περισσότερη υποστήριξη, εάν χρειάζεται. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απολύμανση των επιφανειών και των οργάνων δοκιμής στο Ebola και στο Marburg ιστοσελίδες.

Οι κλινικοί γιατροί με ανησυχίες σχετικά με την VHF σε έναν ασθενή θα πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με το αρμόδιο τμήμα υγείας μέσω της 24ωρης λίστας επαφών Epi-On-Call και ακολουθήστε τα πρωτόκολλα για αξιολόγηση ασθενούς. Οι κλινικές ομάδες θα πρέπει να συντονιστούν με αξιωματούχους δημόσιας υγείας και CDC για να αξιολογήσουν τον κίνδυνο VHF με βάση την κλινική εικόνα και τους επιδημιολογικούς παράγοντες κινδύνου για να καθορίσουν εάν απαιτείται δοκιμή VHF και εάν πρέπει να ληφθούν υπόψη άλλες αιτίες ασθένειας (π.χ. ελονοσία). Ο έγκαιρος εντοπισμός άλλων πιο πιθανών παθογόνων μικροοργανισμών και η πρόσβαση σε συνήθεις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως αιματολογικές εξετάσεις και χημικές ουσίες, είναι ουσιαστικής σημασίας για την κατάλληλη φροντίδα των ασθενών.

Ο Κλάδος Ειδικών Ιικών Παθογόνων του CDC (VSPB) είναι διαθέσιμος 24/7 στα τμήματα δημόσιας υγείας για διαβουλεύσεις σε ύποπτα κρούσματα VHF καλώντας το Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών του CDC στο 770-488-7100 και ζητώντας από τον επιδημιολόγο του VSPB.

Εάν η δοκιμή προσδιορίσει ότι ένας ασθενής έχει VHF, οι κλινικές ομάδες θα πρέπει να συντονιστούν με αξιωματούχους δημόσιας υγείας και CDC για να διασφαλίσουν ότι λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις για να βοηθήσουν αποτρέψτε την πιθανή εξάπλωση και συντονίστε τη φροντίδα.

Σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε αυτό το μήνυμα ευρέως με τα δίκτυά σας.

cdc.gov

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*