08:57 - 11/12/2014

Η πυρηνική απειλή της Τουρκίας είναι εδώ! Θέλει και «πυρηνικά όπλα» ο Ερντογάν

Η πυρηνική απειλή της Τουρκίας έρχεται όλο και πιο κοντά. Η κυβέρνηση Νταβούτογλου, συνεχίζει απτόητη τα σχέδια του Ερντογάν για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Μερσίνα. Η σχετική απόφαση πέρασε από την βουλή. Ακόμη και η Ένωση Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων της Τουρκίας κρούουν το κώδωνα του κινδύνου. Στο ίδιο κλίμα και το Επιμελητήριο Μηχανικών Περιβάλλοντος. Αλλά η τουρκική ηγεσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω ενισχύοντας τις υποψίες ότι στην “κρυφή” της ατζέντα έχει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η γερμανική εφημερίδα Die Welt είχε γράψει ότι “η Τουρκία έχει πάρει από το Πακιστάν όλα τα σχέδια για την κατασκευή ατομικής βόμβας. Τις πληροφορίες υπέγραφε ο Χανς Ρούλε ο οποίος την περίοδο 1982-1988 εργαζόταν στο Τμήμα Σχεδιασμού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Αμύνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “οι μυστικές προσπάθειες της Τουρκίας σχετικά με τα ατομικά όπλα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί . Κι όμως οι υπηρεσίες πληροφοριών των δυτικών χωρών έχουν την ίδια άποψη για αυτό το θέμα”. Ανέφερε ακόμη ότι “η Τουρκία έχει ως μοντέλο το Ιράν προβάλλοντας ως δικαιολογία για την εφαρμογή του πυρηνικού της προγράμματος, τις αυξημένες ανάγκες για ενέργεια λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας”.

Το άρθρο αναφερόταν ότι σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μυστικών υπηρεσιών , μετά από εντολή του Ερντογάν το 2010 στήθηκε εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου και ότι η Τουρκία ήδη διαθέτει μεγάλη ποσότητα από μηχανές φυγοκέντρησης που φέρεται να έχει προμηθευτεί από το Πακιστάν.

Μετά από την συνάντησή τους στην Άγκυρας Πούτιν και Ερντογάν ανακοίνωσαν συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού από ρωσικές εταιρείες κάπου στην κεντρική Τουρκία.

Τώρα επανέχεται το Ακούγιου στην Μερσίνα ,μια εγκατάσταση που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές σ΄ όλη την περιοχή. Και πρώτα απ΄ όλα στην Κύπρο.

Τους κινδύνους επισημαίνουν με έμφαση και Τούρκοι επιστήμονες οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Οι «πυρηνικές ανησυχίες» του Ερντογάν και του Νταβούτογλου είναι μία από τις αιτίες της καχυποψίας που έχει κυριαρχήσει στην Ουάσινγκτον έναντι της πρώην «πιστής συμμάχου» Τουρκίας.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Δεν μπορώ να καταλάβω !!! Τι τα θέλει τα πυρηνικά . Στον κώλο του θα τα βάλει ; Γιατί το λέω …Όπως και να το δει κανείς η χρίση τους εδώ στην περιοχή της Ελλάδος Τουρκίας είναι τουλάχιστον παράλογη και ανέφικτη . Σε περίπτωση που τα χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι πρώτα αυτοί θα πάθουν ζημία . Που θα τα ρίξουν ; Στους Αρμένιους , σε μας , Στους Σύριους , ή στους Ρώσους ; Οι αποστάσεις είναι μικρές . Μόνο σχιζοφρένεια ή αυτοκτονική διάθεση μπορώ να δω από μέρους της Τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας .Ή μήπως πιστεύετε πως οι Ρώσοι θα αφήσουν δίπλα στην πόρτα τους κάποιους μαλάκες που φαντάζονται ότι είναι "κάποιοι" και που στην ουσία είναι δηλωμένοι εχθροί τους να γίνουν πυρηνική δύναμη . Δεν το νομίζω .
 2. 0
  0
  στα μουτρα του θα σκασου. οπως την ατλαντιδα ενα πραγμα…

  https://www.youtube.com/watch?v=qsvJulSRaFo
  αφιερομενο με πολυ πολυ στον ερτογαν :) ΜΟΥ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
 3. 0
  0
  Αφου υπεγραψε με τον Ξανθο καυλιαρη τον Πουτιν για πυρηνικα εργοστασια!!!
  τι κανεις πως δεν ξερεις???
  ΝΙΚΟΣ
 4. 0
  0
  Σωστός ο Ανδρομέδιος. Τι δεν βλέπουμε; Τι κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε; Καθαρό και ξάστερο είναι. Η Ρωσία υπογράφει και συνεργάζεται με Τουρκία στα θέματα ενέργειας. Σε αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι δεν υπάρχουν φιλίες, δεν υπάρχουν συμπάθειες , δεν υπάρχουν όμοιες ιδέες ή αξίες, δεν υπάρχει όμοια θρησκεία (για όσους περιμένουν με τις ψεφτο-προφητείες να στους σώσει η μαμά "ορθόδοξη" Ρωσία στο όνομα του χριστιανισμού.) Υπάρχει μόνο συμφέρον. Ποιος εξυπηρετεί τη δουλειά μου καλύτερα. Πάρτε το χαμπάρι σωτήρες δεν υπάρχουν. Η Τουρκία παίζει το παιχνιδάκι της μια χαρά. Καλά τα έχει με τους Αμερικανούς, καλά τα πάει και με τους Ρώσους. Παίζει το παιχνιδάκι της με άψογη διπλωματία και κερδίζει. Και εμείς από την άλλη πλευρά με τους πουλημένους πολιτικούς αποδυναμωνόμαστε συνέχεια και ξεπουλιόμαστε. Μεγάλο μέρος του λαού μας κοιμάται. Έλα μωρέ δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Το είπαν οι πατέρες θα μας σώσει η Ρωσία. Θα χτυπήσει την Τουρκία και θα μας δώσει και πίσω τα εδάφη μας. Αχαχαχαχαχαχα…….ναι μας τα χρωστούσε. Αν δεν ξυπνήσουμε μαύρο φίδι που μας έφαγε. Άσε δηλαδή που έχει αρχίσει και μας τρώει, αλλά ακόμη κοιμόμαστε.
 5. 0
  0
  Ακούστε το ΚΑΛΆ και μην μπερδευεστε! Εκτός του ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας είναι σήμερα πολύ καλές με βάση τα κοινά γεωστρατηγικά τους συμφέροντα!
  Να θυμίσω όμως και τις συνεργασίες τους στο παρελθόν; Ψαξτε λίγο και διαβάστε το ποιος εξοπλιζε τους ΤΣΕΤΕΣ του μασονοΚΕΜΑΛ, ώστε να γίνει η ανταπιθεση στον ελληνικό στρατό και αφού αυτός είχε εξαντληθεί από τα κόλπα του μασονοΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, να δημιουργηθεί μια απο τις μεγαλύτερες τραγωδίες του Ελληνισμού;
  Ο βασικός ΣΤΌΧΟΣ τότε ήταν η συρρίκνωση του διεθνώς εξαπλωμένου Ελληνισμού στα στενά γεωγραφικά όρια της σημερινής ΕΛΛΑΣ, ώστε να μην πάρουν στα χέρια τους οι πανεξυπνοι ΈΛΛΗΝΕΣ το τιμόνι της παραπαίουσας ΟΘΩΜΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑΣ, όπου εαν γινοταν αυτό θα μιλούσαμε για μια ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΥΠΕΡΔΎΝΑΜΗ, πρωταγωνίστρια της ιστοριας του μέλλοντος.
  Εκτός όμως της ιστοριας του παρελθόντος, να επισημάνω ότι η σημερινή Τουρκία διαθέτει 15.000.000 ελληνογενεις κατοίκους και μάλιστα πολλούς σε θέσεις εξουσίας.
  Μην ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν είναι απο το ποντιακό χωριό ΠΟΤΆΜΙΑ, είναι ελληνικής καταγωγής, οι προγονοί του ήταν αντάρτες ΈΛΛΗΝΕΣ κατα των οθωμανων μογγολων και ο ΊΔΙΟΣ έχει κατα βάθος ελληνική συνείδηση!
  Την ίδια στιγμή που η ΕΛΛΑΣ κυβερνάται απο ΕΒΡΑΊΟΥΣ και η συνηδειση πολλών ΕΛΛΉΝΩΝ είναι "Εβραικης" κατεύθυνσης και προσανατολισμού!
  Ποιος μπορεί λοιπόν να μας πει ποιος είναι καλός και ποιος κακός;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί