Αν και εχει αξια το γιατι και πως, αυτο που πραγματικα μετραει ειναι το μετα. Εγω και συ…τι μαθαμε τελικα για τον εαυτο μας στην περιοδο του εγκλεισμου μας? Αναθεωρησαμε? Μετανιωσαμε? Νοσταλγησαμε? Τι αλλαξε μεσα μας? Τι εχει τελικα αξια σε αυτη τη ζωη?
Ολες αυτες τις σκεψεις θελησα να τις αποτυπωσω σε εικονα και ηχο, με λιγα και απλα λογια. Το βιντεο που θα δειτε αποτελει μια οπτικοακουστικη αποτυπωση της προσδοκιας που ειχα κλεισμενος στο σπιτι με την οικογενεια μου.
Αυτη η προσδοκια ηταν που με φορτιζε θετικα, οταν καποιες ημερες ξημερωναν μουδιασμενες και βουβες. Το να παω εκει, στο μονο μερος που αισθανομαι πραγματικα ελευθερος και να θαυμασω τη φυση, να λουστω κατω απο το ζεστο ηλιο και θαυμασω το απεραντο μπλε χρωμα του ουρανου που ειχα ξεχασει, να περπατησω στα εδαφη των προγονων μου.
Οπως θα δειτε, ο Θεος, το Συμπαν, πειτε το οπως θελετε…μου εκανε το χατηρι και με το παραπανω. Απολαυσα μετα απο καιρο, μια καταπληκτικη ημερα, ολομοναχος ως μοναδικος επισκεπτης σε εναν απο τους πιο ομορφους αρχαιολογικους χωρους στην Ελλαδα.
Δεν θα μπορουσα λοιπον το βιντεο αυτο να μην το μοιραστω μαζι σας το οποιο και αφιερωνω σε ολους εσας που θυμαστε ακομη τι πραγματικα εχει αξια σε αυτη τη ζωη.
Να θυμαστε… “Όταν το σκοτάδι είναι βαθύ, μπορείς να δεις τ’ αστέρια” – Charles Austin Beard, 1874-1948
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Οι πρόγονοι μας είχαν όρχεις .Εμείς είμεθα.
Ειχαν περισσοτερα απο εμας, συμφωνω. Μην ξεχνας ομως οτι και τοτε, μια χουφτα ανθρωποι καναν τη διαφορα και οι αλλοι ξυπνουσαν μετα απο καιρο. Πολλα τα παραδειγματα…πχ Θερμοπυλες, Μαχη Μαραθωνα. Εδω ο κοσμος χανονταν αλλα η γιορτη…γιορτη. Παραθετω:
“Η γιορτή των Καρνέων επήρεασε αρκετά ιστορικά γεγονότα, με τα πιο σημαντικά να είναι η μάχη του Μαραθώνα και η μάχη των Θερμοπυλών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τη μάχη στον Μαραθώνα, οι Αθηναίοι ζήτησαν ενισχύσεις από τους Σπαρτιάτες, όταν οι τελευταίοι βρίσκονταν στον μήνα Κάρνειο. Οι Σπαρτιάτες δήλωσαν πως θα στείλουν στράτευμα αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η πανσέληνος. Οι Αθηναίοι, ωστόσο, αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες με μικρή βοήθεια των Πλατιέων, αλλά κατάφεραν να νικήσουν τους εισβολείς. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εισβολής των Περσών στην Ελλάδα, οι σύμμαχοι συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στις Θερμοπύλες με κύρια δύναμη τον σπαρτιατικό στρατό. Ωστόσο, οι Σπαρτιάτες γιόρταζαν τα Κάρνεια και ίσχυε η απαγόρευση για εμπλοκή σε εχθροπραξίες. Παρ’ ολ’ αυτά, ο βασιλιάς Λεωνίδας αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους Πέρσες, έχοντας μαζί του μονάχα μια φρουρά από 300 Σπαρτιάτες.”