Χρειαστηκε μια οικονομικη κριση στην Ελλαδα για να μαθουμε για συμβασεις και κρυφες συμφωνιες πολλων ετων !
Χρειαστηκε να φτασουμε σε επιλεκτικη χρεωκοπια για να μας θυμησουν-μαθουμε για την Συμβαση κουπερ !…
Για να μαθουμε οτι υπαρχουν συμβασεις συμβολαια δανεισμου που συνηθως κρατουν 99+ χρονια …με τους επικυριαρχους του πλανητη ..βλεπε τον θειο Ροθ !..
Καποτε ειχα εξηγησει γιατι δημιουργουν συμφωνιες με τοσο μεγαλη περιοδο ,περιοδο που χρειαζεται να εχουν φυγει απο την ζωη και αρα απο την μνημη του κοπαδιου τουλαχιστον 5+ γενεες …!
Ποσοι απο της νεες γεννες θα κατσουν να ασχοληθουν με υπογραφες και συμβολαια που βρισκονται σε εναν συρταρι και εχουν ισχυ για 99 χρονια ;..Μονο οσοι μπουν στο λομπι …οσοι ειναι της “φαμιλιας” !
Η πανδημια της Ισπανικης γριπης εχει σαν ημερομηνια της το 1918 ..!
Ο ιός μεταπήδησε από τα πτηνά στον άνθρωπο και στη συνέχεια άρχισε να μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είχαν επιβάλλει λογοκρισία λόγω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με αποτέλεσμα να κρύβουν την έξαρση της πανδημίας.
Αντίθετα, επειδή η Ισπανία είχε διατηρήσει στάση ουδετερότητας ο τύπος της έδινε μια πιο ρεαλιστική εικόνα της πανδημίας, με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση διεθνώς ότι η χώρα είχε πληγεί πολύ βαρύτερα από την ασθένεια. Για αυτόν τον λόγο, η νόσος έμεινε γνωστή ως ισπανική γρίπη. «Οι ερευνητές μελέτησαν δείγματα του ιού που είχαν διατηρηθεί σε εργαστήρια ή βρέθηκαν σε πτώματα θαμμένα στο παγωμένο έδαφος της Αλάσκας. Διαπίστωσαν ότι μια μικρή μετάλλαξη του ιού επέτρεψε στις πρωτεΐνες της επιφάνειάς του, που χρησιμοποιούνται για να προσκολληθεί ο ιός στα κύτταρα, να αναγνωρίζουν και τους αντίστοιχους ανθρώπινους υποδοχείς.
«Ο θάνατος επερχόταν από οξύ φλεγμονώδες πνευμονικό οίδημα, αιμορραγική πνευμονίτιδα ή πνευμονία με οξύ αιμορραγικό οίδημα. Παρατηρούνταν κυάνωση του δέρματος ιδιαίτερα γύρω από το πρόσωπο, στο στόμα, στον λαιμό και στα δάκτυλα. Στη νεκροψία οι βάσεις των πνευμόνων ήταν περισσότερο προσβεβλημένες και οι θωρακικές κοιλότητες περιείχαν ανοικτό καφέ ή κίτρινο ως σκούρο κόκκινο υγρό»
Η εξάπλωσή της
Τα πρώτα κρούσματα της εκδηλώθηκαν στη Γαλλία τον Απρίλιο του 1918 ανάμεσα στα βρετανικά συντάγματα που στάθμευαν στη Ρουέν και στο Βιμερέ. Καθώς μετακινούνταν τα στρατεύματα μετακινείτο και η ασθένεια. Έτσι τον Μάιο επεκτάθηκε σε όλη τη Γαλλία και στην Ιταλία, στη Μεγάλη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Γερμανία εισήλθε με τους αιχμαλώτους που είχαν συλληφθεί.
Τον Ιούνιο η πανδημία έφτασε στις Ινδίες, τον Ιούλιο στη Νέα Ζηλανδία και τον Αύγουστο στη Νότιο Αφρική. Έως τον Ιανουάριο του 1919 η Αυστραλία κατόρθωσε να μην πληγεί λόγω μιας αυστηρής καραντίνας.
Στις 10 Ιουλίου του 1918 160.000 κρούσματα έπληξαν το Βερολίνο. Στη Μεγάλη Βρετανία η γρίπη προκάλεσε τον θάνατο 220.000 ανθρώπων, στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώθηκαν πάνω από 550.000 θάνατοι, ενώ στην Ιαπωνία περί τα 250.000 θύματα και στις Ινδίες τα πέντε εκατομμύρια
Αντιδράσεις
Διαχείριση δημόσιας υγείας
Ενώ υπήρχαν συστήματα προειδοποίησης για μολυσματικές εξαπλώσεις το 1918, δεν περιελάμβαναν γρίπες, οδηγώντας σε καθυστερημένη ανταπόκριση. Ωστόσο, λήφθηκαν μέτρα. Καταγράφηκαν θαλάσσιες καραντίνες σε νησιά όπως η Ισλανδία, η Αυστραλία και η Αμερικανική Σαμόα, σώζοντας πολλές ζωές. Εισήχθησαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, για παράδειγμα το κλείσιμο σχολείων, θεάτρων και χώρων λατρείας, τον περιορισμό δημόσιων συγκοινωνιών και την απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων.
Καταγράφηκε η χρήση μάσκας σε ορισμένα μέρη, όπως η Ιαπωνία. Υπήρχε παρ’όλα αυτά κάποια αντίσταση στη χρήση τους, όπως φαίνεται από την ομάδα κατά των μασκών του Σαν Φρανσίσκο.
Εμβόλια αναπτύχθηκαν επίσης, αλλά επειδή βασίστηκαν σε βακτήρια και όχι στον πραγματικό ιό, θα μπορούσαν να βοηθήσουν μόνο σε δευτερογενείς λοιμώξεις. Μια μεταγενέστερη μελέτη διαπίστωσε ότι μέτρα όπως η απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα μπορούσαν να μειώσουν το ποσοστό θανάτου έως και 50 τοις εκατό, αλλά αυτό εξαρτάται από την επιβολή τους νωρίς στο ξέσπασμα και από το να μην γινόταν η άρση τους πρόωρα.
Η παρατηρηση εδω ειναι οτι ο ιος εμφανιστηκε εν καιρο πολεμου … ! Σημερα εχουμε ενα νεο ειδους υβριδικου πολεμλου που τον αποκαλουμε οικονομικο πολεμο !
Η ιστορια μας εχει διαδαξει οτι η χρηση “βιολογικων οπλων” ειναι μια αρχαια ιστορια , πραγμα που μπορει να μας κανει να σκεφτουμε οτι ..η δημιουργια μιας ασθενειας … θα μπορουσε να ειναι εφικτη και το 1918 ..οχι τοσο εξελιγμενη οσο σημερα .. αλλα στις αρχικες της μορφες με μικρο ελεγχο !…
Μια ερωτηση που γεννιεται αμεσα ειναι ποιος θα δημιουργουσε εναν Ιο που θα χτυπουσε τους ανθρωπους αν δεν ειχε το τροπο να προφυλαχθει ο ιδιος η αν δεν ειχε τον τροπο να το ελενξει πληρως !..
Εδω να πουμε οτι οι τεχνολογικες ανακαλυψεις τις επιστημης ειναι γνωστο οτι μενουν κρυφες για πολλες δεκαετιες , αρα το να υποθεσει καποιος οτι ηταν αδυνατον το 1918 να υπαρχει ενας δημιουργημενος Ιος με συγκεκριμενους σκοπους …δεν θα ηταν απολυτα 100% σωστη υποθεση γιατι θα ειχε μονιμα κενα !
Ας δουμε τι αλλαξε ο τοτε Ιος …! Τι αλλαγες εφερε στο κοπαδι ..!
Πώς άλλαξε η κοινωνία της ισπανικής γρίπης πριν από 100 χρόνια;
Βραχυπρόθεσμα, υπήρξε ένα άλμα στο προσδόκιμο ζωής, επειδή πολλοί άνθρωποι που ήταν πολύ άρρωστοι με φυματίωση για παράδειγμα (τεράστιος δολοφόνος εκείνη την εποχή) εξολοθρεύονταν από τον πληθυσμό. Ήταν πιθανώς οι πρώτοι που πέθαναν από την ισπανική γρίπη επειδή ήταν ήδη σε αδύναμη κατάσταση. Οι άνθρωποι που ήταν άρρωστοι πέθαναν και οι άνθρωποι που έμειναν πίσω ήταν πιο υγιείς.
Υπήρχε επίσης μια «έκρηξη» γεννήσεων τη δεκαετία του 1920. Υπάρχει όμως ένα επιχείρημα ότι η γρίπη θα μπορούσε να έχει συμβάλει σε αυτό επειδή άφησε πίσω έναν μικρότερο, πιο υγιή πληθυσμό ο οποίος ήταν σε θέση να αναπαραχθεί. Η Νορβηγία, για παράδειγμα, είχε επίσης «έκρηξη» γεννήσεων παρόλο που ήταν ουδέτερη στον πόλεμο.
Πιο ευάλωτοι στην ισπανική γρίπη ήταν αυτοί μεταξύ 20-40 ετών. Κανονικά η γρίπη ήταν πιο επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους, αλλά παραδόξως το 1918 «χτυπήθηκε» περισσότερο εκείνη η ηλικιακή ομάδα. Δεν υπήρχε δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας, ακόμη και σε πλούσιες χώρες, οπότε πολλά εξαρτώμενα άτομα έμειναν χωρίς κανένα μέσο υποστήριξης, διότι οι φτωχοί εξολοθρεύονταν από τη γρίπη.
Μία από τις μεγάλες τραγωδίες του 1918 είναι ότι αυτά τα εξαρτώμενα άτομα εξαφανίζονταν μόνο στις «ρωγμές» της ιστορίας. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι τους συνέβη, αλλά γνωρίζουμε, από μία Σουηδική μελέτη, ότι πολλοί ηλικιωμένοι μετακόμισαν σε πτωχοκομεία και πολλά από παιδιά έμειναν άστεγα.
Οι άνδρες ήταν πιο ευάλωτοι από τις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και υπήρχαν διαφορές. Οι έγκυοι γυναίκες ήταν ιδιαίτερα ευάλωτες και είχαν αποβολές σε τρομακτικά υψηλούς αριθμούς επειδή το σώμα έπαιρνε πόρους από τη μήτρα και το αναπτυσσόμενο έμβρυο για να πολεμήσει τον ιό. Πολλά από αυτά τα μωρά επέζησαν και μάλιστα κάποια ήρθαν στην «κατάλληλη στιγμή» ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν στον Β’ ΠΠ.
Μοιαζει λιγο σαν μια εκκαθαριση , σαν μια επιλογη των πιο ισχυρων …σαν ενα upgrade του πλυθησμου ..αλλα αν μιλησεις για μεθοδους ευγονικης …θα σε αποκαλεσουν ισως Υποκοσμο του Ιντερνετ !
Δεν μπορουμε να μην δουμε την ομοιοτητα στο χτυπημα της πανδημιας του Τοτε με το Τωρα …και σημερα χτυπαει τους ασθενεστερους ..(που καποιοι θα πουν ειναι λογικο) …αλλα ισως μια ερευνα οικονομικη στην εποχη , πανω στα θεματα εργασιας και συνταξης …στο τι αλλαξε στο συνταξιοδοτικο η στο συστημα υγειας και απολαβων να μας εδινε πολλα περισσοτερα στοιχεια και ομοιοτητες …!
Μια οικονομικη μελετη μας δειχνει τα εξης ..
Σε ένα πρόσφατο άρθρο τους με τίτλο “Economic Freedom and the Economic Consequences of the 1918 Pandemic” (Η Οικονομική ελευθερία και οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του 1918 – SSRN, May 2020), δύο νέοι οικονομολόγοι οι Vincent Geloso του King’s University College στο Οντάριο και Jamie Bologna Pavlik του Texas Tech University, επιβεβαιώνουν εμπειρικά ότι η οικονομική ελευθερία ελάφρυνε τις επιπτώσεις της πανδημίας του 1918. Αναλύουν 20 χώρες όπου, κατά την περίοδο 1901-1929, υπάρχουν διαθέσιμες εκτιμήσεις του επιπέδου οικονομικής ελευθερίας καθώς και δεδομένα των θανάτων από την πανδημία (καθώς και από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ώστε να αποφευχθεί αυτός ο παράγοντας σύγχυσης). Κάνουν ανάλυση παλινδρόμησης των επιπέδων αύξησης του κατά κεφαλήν πραγματικού ΑΕΠ με αυτές τις μεταβλητές, παραδεχόμενοι ότι ο μικρός αριθμός των χωρών στο δείγμα τους αποτελεί το “βασικό μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης”.
Η οικονομική ελευθερία μετριέται με έναν μακροπρόθεσμο δείκτη (που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει πίσω μέχρι το 1850), ο οποίος αναπτύχθηκε από τον Leandro Prados de la Escosura του Πανεπιστημίου Carlos III στη Μαδρίτη και είναι παρόμοιος του σύγχρονου Δείκτη Παγκόσμιας Οικονομικής Ελευθερίας του Ινστιτούτου Fraser. Και στις δύο περιπτώσεις, η επίδοση οικονομικής ελευθερίας μπορεί να κυμανθεί από μηδέν μέχρι το μέγιστο 10.
Οι οικονομετρικές εκτιμήσεις των Geloso και Bologna Pavlik είναι γενικώς πολύ σημαντικές στατιστικώς, ιδίως στη βασική τους εξειδίκευση. Καταδεικνύουν ότι “χώρες με υψηλότερο επίπεδο οικονομικής ελευθερίας υπέφεραν σημαντικά λιγότερο από την πανδημία… Τα υψηλότερα επίπεδα οικονομικής ελευθερίας ελαφραίνουν τις επιπτώσεις της κρίσης. Με όρους μεγέθους. Ένας επιπλέον βαθμός [με άριστα το 10] οικονομικής ελευθερίας εξουδετερώνει περίπου το 16% των οικονομικών συνεπειών ενός επιπλέον θανάτου από γρίπη ανά 100.000 άτομα”.
Ένα ακόμη ενδιαφέρον, αλλά αναμενόμενο, συμπέρασμα είναι ότι ο παράγοντας που εμπόδισε περισσότερο τη διατήρηση και την ανάκαμψη του κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι οι γενικές ρυθμίσεις και οι περιορισμοί στο διεθνές εμπόριο.
Μπορουμε λοιπον να πουμε με σιγουρια οτι χωρες με οικονομικο προβλημα στο τελος θα βρεθουν να πονεσουν περισσοτερο απο μια πανδημια ..αν επιλεξουν να στερησουν το ελευθερο της αγορας να ελιχθει και να εξελιχθει !
Μπορουμε να πουμε με σιγουρια οτι ο φτωχος εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να μην επιβιωσει !Κακη διατροφη , χειροτερες συνθηκες διαβιωσης ,μεγαλυτερη ανασφαλεια , κακο ανοσοποιητικο,οικονομικο στρες , αυτοκτονιες , ανικανοτητα προληψης και ιατρικης περιθαλψης κοκ κοκ
Θα επαναλαβω οτι βρισκομαστε σε ενα Υβριδικο Οικονομικο Πολεμο ..οπου θα μπορουσε να πει κανεις οτι επιλογες , εντολες και σχεδιασμοι αντιμετωπισης μπορει να μοιαζουν προστατευτικοι αλλα επι της ουσιας να ειναι ακριβως το αντιθετο …να ειναι η παραδοση στην επιθεση που δεχεσαι ..Αν σκεφθεις οτι μπορει να υπαρχει ενας σκιωδης σχεδιασμος πισω απο το εμφανες ενος Ιου , αν μπορουσες να σκεφθεις την περιπτωση επιβαλομενης πανδημιας τοτε το τοπιο ειναι πολυ πιο ξακαθαρο για το που μπορει να οδηγηθει μια χωρα που ηδη βρισκεται σε εναν δεκαετη οικονομικο πολεμο χωρις να εχει καταφερει ακομα να παρει κανενα ουσιαστικο μετρο- αντιμετρο για την επιθεση που δεχεται !
Σε μια κριση υπαρχουν καλα και κακα αποτελεσματα , αυτο που προσπαθω να προσεγγισω ομως με αυτο το αρθρο ειναι η σκεψη κατα ποσο οι πανδημιες μεσα στην συγχρονη ιστορια ηταν τυχαιες η κατα επιλογη σαν μια μεθοδος ελεγχου του κοπαδιου , ευγονικης και εξελιξης !
Παρα το οτι για να ειναι 100% αληθινο και ακριβες αυτο το αρθρο θα χρειαζοταν μια μελετη ετων , δυσκολη μελετη μιας και τα στοιχεια που χρειαζονται ειναι θαμενα στο παρελθον , οπως μελετες οικονομικες , κατασταση αεπ τοτε , νομικα πλαισια και αλλαγες κοκ… προσπαθω δινοντας την επιφανεια της πληροφοριας που ειναι ευκολο να βρεθει να δειξω μια συνδεση μεσα στο χρονο και στις συμπτωσεις …στα παρελκομενα των γεογνοτων του χτες και του τωρα !
Παντα πρεπει να μπορουμε να σκεφτουμε σαν τριτοι παρατηρητες τον ορο ποιος επωφελειτε;…Ναι ποιος μπορει να επωφεληθει απο αυτο που για εμας ειναι κακο ..αλλα για τον μεταπαικτη δημιουργο να ειναι η σωστη κατευθυνση της ανθρωπινης μαζας!
Τα θετικά των κρίσεων
Δουλεύοντας από το σπίτι
Οι κρίσεις δεν φέρνουν στην επιφάνεια μόνο φόβους και κακίες αλλά και θετικά μηνύματα και δημιουργικές λύσεις. Ο ερευνητής του μέλλοντος Ματίας Χορξ διαπιστώνει μια ιστορική στιγμή «όπου το μέλλον αλλάζει κατεύθυνση».
Μια προφανής αλλαγή είναι η χρήση της τεχνολογίας. Οι τηλεδιασκέψεις, η μεγαλύτερη χρήση του ίντερνετ και η εργασία από το σπίτι. Εκτός αυτού αλλάζει και ο φυσικός τρόπος προσέγγισης των άλλων. Μπορεί να λείπει η φυσική απόσταση αλλά επικοινωνούμε συχνότερα και βαθύτερα. Ακόμη και με τους γείτονες ρωτάμε τους πιο ηλικιωμένους εάν χρειάζονται κάτι. Ένας τρόπος πιο αλληλέγγυος.
Σε διεθνές επίπεδο επίσης γίνεται συνείδηση ότι μόνο από κοινού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις. Η ισπανική γρίπη ήταν ο λόγος που συστήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τώρα με το κορωνοϊό τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν μπει στο μικροσκόπιο.
Ποιον ομως εξυπηρετει αυτη η διαδικασια πιο πολυ σε μια εποχη με ταση διεθνισμου και αποδοχης της Νεας Ταξης Πραγματων ; Ποιος επωφελειτε με την χρηση της τεχνολογιας απο το κοπαδι; Με τις αποστασεις που μειωνονται μεσο ενος υπολογιστη;.. Με την αποδοχη αυτης της νεας κανονικοτητας ..που ναι μεν δεν φαινεται κακη … δεν μπορεις να εισαι τεχνοφοβικος αλλα απο την αλλη κανεις δεν ειναι ικανος να δει τα παρελκομενα και τις εξελιξεις αυτης της αποδοχης της μαζας στην τεχνολογια ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΑΡΤΕΛ;..
Τέχνη και ισπανική γρίπη
.
Ο ζωγράφος Έγκον Σίλε και η έγγυος γυναίκα του πέθαναν από την ισπανική γρίπη.
Τα σημάδια της ισπανικής κρίσης ήταν όμως εμφανή και στην τέχνη. Ο ζωγράφος Έγκον Σίλε άφησε μια φοβερή παρακαταθήκη. Στον πίνακά του «Η οικογένεια» απεικονίζεται η γυναίκα του Έντιθ και το παιδί τους. Ένα παιδί το οποίο δεν γεννήθηκε ποτέ. Η έγκυος γυναίκα του πέθανε από την ισπανική γρίπη και τρεις μέρες αργότερα και ο ίδιος. Τον πίνακα ζωγράφισε στο ενδιάμεσο διάστημα.
Τα τραύματα του πολέμου αλλά και οι αρρώστιες άφησαν ένα βαθύ ρήγμα «όπως αυτό της Ερυθράς Θάλασσας στη Βίβλο» όπως γράφει η Λάουρα Σπίνεϊ. Δυο παραδείγματα. Στη μουσική ο Άρνολντ Σένμπεργκ δημιούργησε τη δωδεκατονική μουσική, ένα εντελώς νέο μουσικό σύστημα, και η αρχιτεκτονική αποχωρίστηκε από το ρομαντικό διακοσμητικό Γιούγκεντστιλ και γεννήθηκε το Μπαουχάους.
Και σήμερα όμως οι καλλιτέχνες και τα μουσεία μέσα από φωτογραφίες και αντικείμενα προσπαθούν να καταγράψουν αυτή την περίεργη κατάσταση και να αφήσουν παρακαταθήκες για τις επόμενες γενιές.
Ειναι ξεκαθαρο οτι η κρισεις πιεζουν τον ανθρωπο η μερικους ανθρωπους να περασουν σε νεα ανελιξη , σε νεες ιδεες και εφευρεσεις , ειναι ξεκαθαρο οτι η πιεση οδηγει αναγκαστικα τους ικανους μεσα στο κοπαδι να ξεπερασουν τα ορια και να δωσουν κατι νεο ..κατι που ακομα δεν εχει χαρτογραφηθει ..!
Η ερωτηση ειναι λοιπον μηπως αυτο το φυσικο φαινομενο αντιδρασης της ανθρωπινης μαζας ειναι εργαλειο για καποιους που μπορουν να το ελενξουν ; ..Αν ειχες ενα κοπαδι προβατα και γνωριζες οτι αν το τρομαξεις αρκετα τοτε οι πορβατινες θα παρηγαγαν περισσοτερο γαλα και θα ειχαν περισσοτερες γεννησεις σε μικρα που θα ηταν ανωτερα σε αντοχες απο τις προηγουμενες γεννες θα εκανες το επιχειρημα να πιεσεις-τρομαξεις το κοπαδι ;..
Στην Ισπανικη γριπη η τεχνολογια δεν ηταν αναπτυγμενη ωστε οι ανθρωποι να μπορουν να επικοινωνουν , να ερευνουν και να διαμοιραζονται πληροφορια..σημερα ομως ειναι αλλιως !
Σημερα μπορουμε να δουμε και να συγκρινουμε , σημερα μπορουμε να αμφισβητουμε (οσο μας το επιτρεπει η ανελευθερια του λογου απο το παγκοσμιο καθεστως) και να θετουμε ερωτηματα ..!
Σκοπος του αρθρου μου ειναι να δειξει και να δημιουργησει ερωτηματα στο κατα ποσο οι παγκοσμιες επιδημιες ειναι τυχαιες , στο κατα ποσο ειναι και τυχαιες και οργανωμενες μαζι , η απλα μονο οργανωμενες !..
Στην εποχη μας οπου η πληροφορια ειναι παντου και ο ερευνητης μπορει να δει και να ξαναδει ενα βιντεο , μια δηλωση , ενα σχεδιαγραμμα ειναι ξεκαθαρο οτι η αφηγηση αυτης της πανδημιας δεν ειναι απολυτα αληθινη ! Περιεχει λαθη ,σφαλματα , επιλογες και εντολες λανθασμενες σε χρονο και σε τροπο …!
Η περιπτωση λοιπον πισω απο την πανδημια να υπαρχουν αλλοι σχεδιασμοι που βολευουν “αυτους” (που δεν θελει να αποδεχθει ευκολα ο ανθρωπος) ειναι μεγαλη … Δεν θελουμε να αποδεχθουμε οτι μπορει να υπαρχουν δυναμεις ελεγχου της ανθρωπινης φυλης !..αλλα υπαρχουν πολλα σημαδια που συνηγορουν σε αυτο και ετσι δεν μπορουμε να το αφηνουμε απλα χωρις ερευνα ..!
Προσπαθησα να σσας δωσω εναν μπουσουλα σκεψης ωστε να σας δημιουργηθουν ερωτηματα μεσα απο της επαναληψεις τον γεγονοτων , μεσα απο της “συμπτωσεις” και τις συγχρονικοτητες ωστε να μην μπορει ευκολα απο μεσα σας να φυγουν βασικα ερωτηματα που πρεπει να εχετε !
Πρεπει να απαντηθει το απο που και ποιον τροπο προηλθε αυτος ο Ιος , αν ειναι δημιουργημενος η τυχαιος ,αν το τυχαιος ειναι πλεον εργαλειο μιας ανηθικης σεκτας που τον χρησιμοποιει για ανηθικους στοχους και σκοπους …γιατι μονο μεσα απο αυτες τις απαντησεις θα κατανοησουμε τους πραγματικους φοβους που μπορει να εχουμε …Μονο αν γνωριζεις τον αληθινο κινδυνο μπορεις να προστατευτεις !
Stranger…
Και τοτε βιολογικο οπλο ηταν και μαλιστα φτιαγμενο απο την ιδια οικογενεια.
Οι ροκφελερς και τοτε το ριξανε και το μετεφεραν αμερικανοι στρατιωτες στην ευρωπη.
Ο ιος αυτος ειναι πολυ πιθανο να τον εχουν ξαναφτιαξει και να τον ετοιμαζουν για μετεγενεστερη χρηση οπως ανεφερε και ο προεδρος της γκανα χωρις να πιστευω οτι τον εβαλαν οι αλητες αυτοι να τα βγαλει εξω για τρομοκρατια ωστε να υποταχθουμε στις εντολες.
Το σιγουρο ειναι οτι αυτα τα καθαρματα της σκατοφαρας που ταλαιπωρει την ανθρωποτητα χιλιαδες χρονια εχει πολλα σχεδια για να μας ταλαιπωροι συνεχως και πρεπει οι λαοι να παρουν τις αποφασεις τους με αυτα τα σκουπιδια αλλιως αυτο δν θα τελειωσει ποτε.
Σεντόνι…
χάνοντας την ικανότητα να συγκεντρώνεσε και να μπορείς να διαβάζεις έχεις αυτόματα χάσει και την ικανότητα να σκέφτεσε και να κρίνεις τι ακούς και τι διαβάζεις, τι πληροφορίες λαμβάνεις, οπότε ούτε να επικοινωνήσεις ορθά και με σωστά επιχειρήματα μπορείς και έτσι, κάτι νούμερα σαν το Κούλη το Τσίπρα και τα άλλα παιδιά, κάτι τσίρκα περιφερόμενα, χαρακτηρίζουν εσένα “ψεκασμένο” και ηλίθιο, αγράμματο και μαλάκα και σε περιθωριοποιούν γιατί ο λόγος σου είναι συνθηματικός και παραληρηματικός, χωρίς ειρμό και επιχειρήματα …. με τέτοιους (σαν εσένα) είναι γεμάτο το διαδίκτυο και η κοινωνία και έτσι κανείς δεν παίρνει σοβαρά τις αντικειμενικές και αληθινές λογικές ερωτήσεις που τίθενται στο σύστημα, χαρακτηρίζονται ως “γραφικές”……Υ.Γ. συγνώμη που σε κούρασα με το μεγάλο μου σχόλιο….
https://youtu.be/OUGMDOwwjhw
Μου αρέσει ο τίτλος του άρθρου σου <> εκεί μας έχουν κατατάξει σαν λαό όλους μας, πλέμπα όπως λένε οι ισχυροί στις συνεδριάσεις τους.
Δεδομένα υπάρχουν για τις χριστιανικες χώρες εδώ αλλά για τις ισλαμικες χώρες δεν ξέρουμε τίποτα αυτές τι απέγιναν και τότε και τώρα; χώρες σαν την Τουρκία Ιράν Ιράκ δεν ξέρουμε τίποτα για το τότε και το τώρα εκεί δεν υπάρχει ο ιός; τι συμβαίνει τελικά με αυτούς
Απο τα πιό ωραία άρθρα σου και – νομίζω- το μόνο που σελιδοποίησα. Γράφοντας (ή μιλώντας) σ’ αυτόν τον τόνο βοηθάς το σύμπαν να σε δικαιώσει.