Όπως σημειώνει ο Jeff Desjardins του Visual Capitalist, τώρα που εταιρείες όπως το Facebook, το Amazon και το Alphabet είναι από τις πιο αξιόλογες εταιρείες παγκοσμίως, οι άνθρωποι αρχίζουν να τις θεωρούν πιο υπεύθυνες για τον αντίκτυπο των ενέργειών τους στον πραγματικό κόσμο.
Από το σκάνδαλο Cambridge Analytica μέχρι τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple, είναι σαφές ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είναι υπό συνεχή έλεγχο .
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτής της ανησυχίας οφείλεται σε ένα βασικό «νόμισμα» που οι εταιρείες τεχνολογίας αξιοποιούν τη δική τους κερδοφορία, τα προσωπικά δεδομένα.
Τι γνωρίζουν για εσάς οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες
Το σημερινό infographic έρχεται από το Security Baron και συγκρίνει και αντιπαραβάλλει τα δεδομένα που οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας παραδέχονται ότι συλλέγουν στις πολιτικές απορρήτου τους.
Ενώ η λίστα των δεδομένων που συλλέγονται από τις μεγάλες τεχνολογίες είναι εκτεταμένη τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος, χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό.
Για πολλές από αυτές τις κατηγορίες, οι χρήστες πρέπει να παράσχουν εθελοντικά τα δεδομένα τους προκειμένου να συλλεχθούν.
Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε την κατάσταση της σχέσης σας στο Facebook, αλλά εκατομμύρια χρήστες επιλέγουν να το κάνουν.
Η πλειοψηφία των κατηγοριών δεδομένων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο έχει νόημα – δεν είναι το νόημα που έχει η Amazon τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή ότι η Google γνωρίζει ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε.
Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα ορισμένες κατηγορίες δεδομένων που συλλέγονται και αποθηκεύονται που μπορεί να ακούγονται αποθαρρυντικά για μερικούς ανθρώπους:
-Το Facebook γνωρίζει τις πολιτικές σας απόψεις, τις θρησκευτικές απόψεις, ακόμα και την εθνικότητά σας
-Οι χρήστες του Xbox θα έχουν συλλέξει τα δεδομένα παρακολούθησης μέσω της συσκευής Kinect
-Το Facebook γνωρίζει επίσης το επίπεδο εισοδήματός σας, το οποίο διαπιστώνει μέσω συνεργασιών με μεσίτες προσωπικών δεδομένων
-Οι πλατφόρμες συλλέγουν τα έγγραφά σας, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα δεδομένα μηνυμάτων σας – αν και μερικά από αυτά είναι μόνο μεταδεδομένα
-Το Facebook και η Microsoft αποθηκεύουν δεδομένα αναγνώρισης προσώπου, με βάση τις φωτογραφίες που μεταφορτώνετε
Θυμηθείτε, αυτό είναι ακριβώς αυτό που οι εταιρείες παραδέχονται ότι συλλέγουν στις πολιτικές απορρήτου τους – τι άλλο νομίζετε ότι γνωρίζουν;
http://www.bankingnews.gr/index.php?id=395823
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Πρακτικά γνωρίζουν μόνο ότι τους δίνουμε. Αυτό το μυρίστηκε γρήγορα το facebook και για να αποφύγει την λανθασμένη πληροφορία, άρχισε να ζητάει κινητά και ταυτότητες ώστε να γίνεται επαλήθευση του ονόματος!
Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και το VIBER που ανήκει σε εταιρία του Ισραήλ. Σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις μόνο αν το εγκαταστήσεις στο κινητό σου. Αν κατεβάσεις την έκδοση για σταθερούς υπολογιστές PC, σου ζητάει πρώτα να το έχεις ενεργοποιήσει στο κινητό. Ο σκοπός λοιπόν δεν απλά είναι η επαλήθευση του κινητού σου για λόγους ασφαλείας, διότι τότε θα σε άφηναν να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή, επαληθεύοντάς το απλά με τον αριθμό σου, χωρίς όμως να το εγκαταστήσεις πρώτα στο κινητό σου. Όμως στον υπολογιστή δεν έχεις λίστες με επαφές τηλεφώνων. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ! Αυτό που ζητάνε είναι να φακελώσουν όλη τη λίστα σου. Έτσι γνωρίζουν τους πάντες και ξέρουν τον κύκλο γνωριμιών σου. Αν αποφασίσεις να δηλώσεις ψευδώνυμο στο Viber, αυτό δε βοηθάει καθόλου αφού αν σε έχουν περασμένο στο κινητό τους οι φίλοι σου, τότε σε ξέρει και το Viber. Πχ εσύ βάζεις Ψευδώνυμο «Η Μαύρη Γάτα», ενώ ο ένας γνωστός σου σε έχει περασμένο στο κινητό του ως Τάκης, άλλος φίλος σε έχει ως Χρηστάκη, άλλος ως Χρήστο Παπαδόπουλο, άλλος σε έχει γράψει ως «Μηχανικός». Άρα το Viber μετά γνωρίζει ότι εσύ που έχεις τον αριθμό λέγεσαι Χρήστος Παπαδόπουλος και ότι είσαι Μηχανικός! Ακόμη κι αν αποφασίσεις να μη χρησιμοποιήσεις ποτέ το Viber, αν το χρησιμοποιούν τα άτομα που σε έχουν στη λίστα τους, τότε σε γνωρίζει και η Ισραηλιτική εταιρία. Ο κύκλος γνωριμιών και το ονοματεπώνυμο κάποιου ανθρώπου είναι πολύ χρήσιμα στοιχεία για τις μυστικές υπηρεσίες, οπότε μάντεψε που καταλήγουν τα δεδομένα σου. Βέβαια ας μη κοροϊδευόμαστε, το ίδιο κάνει η Μασονική Google. Έχεις android τηλέφωνο ή έχουν οι φίλοι σου android συσκευή;;; Τότε συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Bye, Bye!!!
https://youtu.be/CfshCcV-sFY
aπο την εποχη με τα σηματα Μορσ συμβαινει αυτο. Οταν ”’βγηκαν” τα τηλεφωνα εγινε της πουτανας απο τις εταιρειες της Γερμανιας και Αγγλιας και οταν αραξε ο πρωτος δορυφορος στο διαστημα τα υπολοιπα κρατη εσφιγγαν τους ορχεις των. Σημερα πραγματικα η κατασταση αλληλλουια επι της ακροασις του ενος επι του αλλου. [Δυο φορες ”’συνελαβα”’ τεμαχιο ανθρωπινο στην πολυκατοικια μου να ”’παιζει” με καλωδια τηλεφωνου και τα τελευταια σαραντα χρονια που ζουσα σε αλλες πολεις ,αλλες εξι φορες]. Ο ελληνικος οτε ειναι μια φωλια αρακτεων πρακτορων απο ολο τον πλανητη οπου γαμουν και φυσικα δερνουν αι μεγαλαι δυναμεις του κωλου – κοινες δολοφονικες ομαδες μαφιοζικες με ταμπελα κρατικη- και οι πολιτες αυτης της χωρας απλως πληρωνουν την παρακολουθηση των…
Έχει τύχη πολλές φορές να συζητάνε για κάποιο θέμα, παράδειγμα μια συσκευή που έχει πρόβλημα στο σπίτι. Χωρίς καμία αναζήτησή στο Ίντερνετ επι του συγκεκριμένου παραπονιούνται άνθρωποι που γνωρίζω ότι δέχτηκαν άμεσα διαφημίσεις στο Viber η στο Facebook που αφορούσαν την συσκευή. Όλοι πλέον καταλαβανουμε σε πιο σημείο φτάνει η παρακολούθηση για τα πάντα.. με τις υγείας μας