Αυξήσεις στις τιμές των βασικών προϊόντων, οικονομική κρίση, τεχνολογικές εξελίξεις, οι καπιταλιστές κάθε κατηγορίας και οι πολυεθνικές ποντάρουν τώρα στην οικολογία για να κάνουν επανεκκίνηση της μηχανής.
Η Γερμανία ηγεμονεύει του πράσινου καπιταλισμού..Από τη δεκαετία του 70 δρομολογήθηκε και άρχισαν οι πρώτες ζυμώσεις δεν είναι τυχαίο ότι αργότερα έγινε το λίκνο των Πράσινων κινημάτων διεθνώς..Μέχρι κάποια στιγμή η συμφωνία ήταν με Αμερικάνους εσείς έχετε το στρατό πάτε στη Μέση Ανατολή στον Κόλπο εξασφαλίζετε πετρέλαια και για την βαριά βιομηχανία μας..Εμείς είμαστε η παραγωγική δύναμη.
Με την ενεργειακή κρίση και προ του αδιεξόδου αλλάζει το ενεργειακό της δόγμα για να έχει εναλλακτική και συμπράττει με την Ρωσία ιστορικό της αντίπαλο για το αέριο.. Αυτό φέρνει αντίμετρα από την αμερικάνικη ελίτ και πολλές αμερικάνικες εταιρίες αποχωρούν γιατί θίγονται τα πετρελαϊκά συμφέροντα των ΗΠΑ
Στη πορεία κι από το 1992 ως τώρα άλλαξε τρεις φορές και το αμυντικοστρατιωτικό της δόγμα και πέρασε από το μη επιχειρείν σε τρίτες χώρες να μετέχει ο στρατός της κανονικά σε πολλές εξωτερικές αποστολές του ΝΑΤΟ.
Η σύγκρουση με ΗΠΑ κορυφώθηκε επί Μπους που δεν μίλησε με καθόλου κολακευτικά λόγια για Γερμανία ακόμη κι ως ΝΑΤΟ-ική σύμμαχο.. Σε ένα φόρουμ που οργάνωσε η κατεξοχήν εφημερίδα του κεφαλαίου και της ντόπιας ολιγαρχίας η zeitung από πρόεδρο μεγάλου Ινστιτούτου Στρατηγικού τομέα διατυπώθηκε η θέση για τη μετάβαση από την ορυκτή στη μετα-ορυκτική ενέργεια.
Είναι όπως είπε μια Β΄Βιομηχανική Επανάσταση…Το αφήγημα του κορωνοιού είναι για τους Γερμανούς ευτύχημα μια καλή συγκυρία όπως την αποκαλούν για να επιτευχθεί…Δεν είναι τυχαίο ότι συστήθηκε στη Γερμανία τελευταία Παγκόσμιο Κέντρο πρόληψης και μελέτης επιδημιών και κλιματικής αλλαγής..
Άλλωστε υπήρξε το Νταβός ο Γερμανός καθηγητής που όρισε το δόγμα της Μεγάλης Επανεκκίνησης…Θέμα της φετινής συνάντησης Κορυφής 2021 του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum γνωστού ως Νταβός [Διεθνής ΜΚΟ (INGO)], είναι η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δημιουργήθηκε το 1971 από τον Γερμανό καθηγητή Klaus Schwab τον επινοητή του Great Reset .
Η λογική του κέρδους εξηγεί και την τρέχουσα περιβαλλοντική καταστροφή.
Ο καπιταλισμός λειτουργεί σύμφωνα με τη δική του λογική – με κάθε νέο εμπόρευμα που πωλείται, μια επιπλέον ποσότητα χρημάτων μπαίνει στην τσέπη των καπιταλιστών – και αυτή η λογική κάνει το κάθε καπιταλιστή να ενδιαφέρεται άμεσα για την απεριόριστη αύξηση της παραγωγής, από την οποία προέρχεται τα κέρδη του.
Επιπλέον, η ύπαρξη ιδιωτικής ιδιοκτησίας και πολυάριθμων κεφαλαίων σε ανταγωνισμό υποχρεώνει κάθε καπιταλιστή να το κάνει (ή να προσπαθήσει να το κάνει) για να μην παραχωρήσει τη θέση του στους ανταγωνιστές του, να χάσει το μερίδιο αγοράς και τελικά να εξαφανιστεί από την αγορά. Υπό αυτή την έννοια, ο ανταγωνισμός παρεμβαίνει ως «νόμος του εξωτερικού καταναγκασμού». Έτσι η αλόγιστη χρήση πρώτων υλών δημιούργησε τόσο το έλλειμά τους βλέπε ενεργειακή κρίση όσο και την περιβαλλοντική καταστροφή από την υπερπαραγωγή. Οι καταστροφικές δυνάμεις και σ’ αυτή την περίπτωση θέλουν να διαδραματίσουν το ρόλο του ευεργέτη!!
Επειδή η Γερμανία εκτός από ατμομηχανή της Ευρώπης στην οικονομία έχει την εποπτεία στην φάση κορωνοιού που την διευκολύνει στους σχεδιασμούς της πρωτοστατεί αλλά με διακριτικό τρόπο.
Στη γερμανική πολιτική και μιντιακή σκηνή δεν μιλούν συχνά ή ελάχιστα για πανδημία αναφέρονται με τον όρο ”κρίση κορωνοιού” δεν πήραν εξωφρενικά μέτρα άλλωστε τους παρέχει μια σχετική ευελιξία το ομοσπονδιακό μοντέλο για μη οριζοντιοποίηση αυτών. Ο γερμανικός λαός φημίζεται ωστόσο για την πειθαρχία του κι αυτό εν μέρει εξηγεί αυτή την ελαστικότητα…
Τα σχολεία της ήταν ανοιχτά έκλεισαν απειρο-ελάχιστα στο lockdown συγκριτικά με τα δικά μας που τα στοίχειωσαν και έγιναν κατοικητήρια της σοφής κουκουβάγιας. Δόγμα Μέρκελ για μη υποχρεωτικότητα σε υγειονομικούς , το απαραβίαστο της μάσκας στη Γερμανία δεν ήταν θέσφατο στην καθημερινότητα κ.α Η Γερμανία περισσότερο εξάγει την κρίση κορωνοιού παρά την καταναλώνει εξού κι η σύμπραξη Βiontech με Pfizer…
Το πρόβλημα με τη γερμανική βιομηχανία είναι ότι υστερεί στην μικροτεχνολογία εν αντιθέσει με τη βαριά και όλα αυτά τα χρόνια προμηθευόταν μέσω Κίνας μικροτσιπ κλπ. Αναγνωρίζοντας την εξάρτηση το τελευταίο διάστημα επιταχύνει ρυθμούς ανάπτυξης και σ΄αυτό τον τομέα για να έχει μια σχετική αυτάρκεια…
Δεν υπάρχει ισχυρή αντίφαση…
H σύγχρονη πολιτική σε υψηλό κι όχι τοπικό επίπεδο ερασιτεχνικού τριτοκοσμικού χαρακτήρα είναι εξελιγμένη όσο ένα αμυντικό πυραυλικό σύστημα S300. Έχει τη δυνατότητα παράλληλης πολλαπλής στόχευσης αλλά καταρρίπτει πάντα πρώτο το στόχο που δεσμεύει ως τον πιο επικίνδυνο.
Η σύγχρονη πολιτική είναι μακρού βεληνεκούς δηλ. θέτει μακροπόθεσμους στόχους…Διαθέτει κινητή μονάδα Κέντρο Διεύθυνσης πυρός όπου με πληροφορικά συστήματα και προγράμματα η μάχη αν και πραγματική μοιάζει με εικονική όπως και συστοιχίες 4×8=36.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Money talks, the other thing walks! 🙂 “Βυθίστηκε ο Λίβανος στο σκοτάδι με αλληπάλληλα blackouts. 4 χώρες συσκέφθηκαν και αποφάσισαν να διοχετεύσουν ρεύμα στον στερημένο ενεργειακά Λίβανο μέσω Συρίας και Ιορδανίας”. Βρε τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει…
https://www.youtube.com/watch?v=FuDuhz1X7uA