Διαφημίσεις

1. Η Διαφραγματική Αναπνοή (Diaphragmatic Breathing)

  • Επίσης γνωστή ως “κοιλιακή αναπνοή”, αυτή η τεχνική επικεντρώνεται στη χρήση του διαφράγματος για την πλήρη εκμετάλλευση των πνευμόνων. Είναι εξαιρετική για τη μείωση του άγχους και την ενίσχυση της χαλάρωσης. Στην πράξη, εισπνέεις βαθιά από τη μύτη, γεμίζοντας το στομάχι και όχι το στήθος, και εκπνέεις αργά από το στόμα.

2. Αναπνοή Μέσω της Μύτης (Nasal Breathing)

  • Αυτή η τεχνική επικεντρώνεται στην αναπνοή μόνο από τη μύτη, κάτι που προάγει τη φυσική ισορροπία της εισροής οξυγόνου και την παραγωγή νιτρικού οξειδίου. Η αναπνοή από τη μύτη βοηθά στη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας και του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Pranayama (Πραναγιάμα)

  • Πρόκειται για ένα από τα βασικά στοιχεία της γιόγκα, με πολλές παραλλαγές, όπως:
    • Nadi Shodhana (Εναλλασσόμενη αναπνοή από τα ρουθούνια): Βοηθάει στην εξισορρόπηση των ενεργειακών καναλιών (nadis) και προάγει την ηρεμία και την εσωτερική αρμονία.
    • Kapalabhati (Αναπνοή της φωτεινότητας): Πρόκειται για γρήγορες, έντονες εκπνοές και παθητικές εισπνοές. Προκαλεί ενεργοποίηση και ξεκαθάρισμα του νου.
    • Bhastrika (Αναπνοή του φυσούνα): Βαθιές, έντονες εισπνοές και εκπνοές για να ενισχυθεί η ενέργεια και η ζωτικότητα.

4. Αναπνοή Wim Hof

  • Μια διάσημη τεχνική αναπνοής που αναπτύχθηκε από τον Ολλανδό Wim Hof, γνωστή ως “The Iceman”. Η τεχνική περιλαμβάνει κύκλους έντονων, γρήγορων εισπνοών και εκπνοών, ακολουθούμενη από περιόδους κατακράτησης της αναπνοής. Είναι σχεδιασμένη για να αυξήσει την αντοχή, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό και να βελτιώσει την αντοχή στο κρύο και το άγχος.

5. Αναπνοή Holotropic

  • Μια δυναμική τεχνική αναπνοής που αναπτύχθηκε από τον Stanislav Grof, συνδυάζοντας ταχεία αναπνοή με μουσική και καθοδηγούμενες βιωματικές εμπειρίες. Χρησιμοποιείται για πνευματική αφύπνιση και βαθιά συναισθηματική θεραπεία. Η ταχεία και βαθιά αναπνοή οδηγεί σε αλλαγές στη συνείδηση και προκαλεί έντονα συναισθήματα και οράματα.

6. Αναπνοή 4-7-8 (The 4-7-8 Breathing Technique)

  • Μια απλή αλλά ισχυρή τεχνική που χρησιμοποιείται για να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα και να βοηθήσει στη μείωση του άγχους ή να προάγει τον ύπνο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εισπνοή για 4 δευτερόλεπτα, την κατακράτηση της αναπνοής για 7 δευτερόλεπτα και την εκπνοή για 8 δευτερόλεπτα.

7. Αναπνοή Κουτί (Box Breathing)

  • Χρησιμοποιείται συχνά από στρατιωτικούς και αθλητές για την ηρεμία και την επικέντρωση πριν από έντονες καταστάσεις. Το μοτίβο περιλαμβάνει την εισπνοή για 4 δευτερόλεπτα, την κατακράτηση της αναπνοής για 4 δευτερόλεπτα, την εκπνοή για 4 δευτερόλεπτα, και την κατακράτηση της αναπνοής ξανά για 4 δευτερόλεπτα.

8. Αναπνοή Buteyko

  • Μια τεχνική που εστιάζει στη μείωση της υπερβολικής αναπνοής ή στην υπεραερισμό (αυτό που θεωρείται συχνό πρόβλημα). Η μέθοδος Buteyko χρησιμοποιείται για να ρυθμίσει τον αέρα και να βοηθήσει στη διαχείριση αναπνευστικών προβλημάτων όπως το άσθμα, βελτιώνοντας τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

9. Τεχνική Αποκλιμάκωσης με Αναπνοή (Breath Focus Technique)

  • Χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην ηρεμία και τη χαλάρωση. Συχνά συνδυάζεται με λέξεις ή εικόνες που προκαλούν ηρεμία. Αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική για άτομα με άγχος ή πανικό, διότι επικεντρώνεται στη συνειδητή αναπνοή και την εστίαση στην παρούσα στιγμή.

10. Αναπνοή Ujjayi (Αναπνοή του Ωκεανού)

  • Μια τεχνική γιόγκα που χρησιμοποιείται για να ελέγχει και να εξισορροπεί την αναπνοή κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Η Ujjayi περιλαμβάνει αργή εισπνοή και εκπνοή μέσω της μύτης, ενώ παράλληλα κρατάς έναν ήχο που θυμίζει θρόισμα κύματος ή ωκεανού. Είναι ιδανική για να προάγει τη συγκέντρωση και να ηρεμήσει το νου.

11. Αναπνοή Rebirthing

  • Μια τεχνική που επικεντρώνεται στην κυκλική, συνειδητή αναπνοή και συνδέεται συχνά με ψυχολογική και συναισθηματική θεραπεία. Η διαδικασία αποσκοπεί στην απελευθέρωση τραυμάτων και αποθημένων συναισθημάτων από το υποσυνείδητο.

12. Τεχνική αναπνοής μετρώντας (Counting Breath)

  • Απλή τεχνική που περιλαμβάνει την εισπνοή και εκπνοή σε συγχρονισμό με τον αριθμό των δευτερολέπτων. Για παράδειγμα, εισπνοή για 4 δευτερόλεπτα, εκπνοή για 4 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιείται για να ηρεμήσει το μυαλό και να φέρει εσωτερική ησυχία.

13. Αναπνοή Lion’s Breath (Simhasana)

  • Τεχνική από τη γιόγκα που περιλαμβάνει μια δυνατή, θορυβώδη εκπνοή μέσω του στόματος, ενώ παράλληλα ανοίγεις το στόμα και βγάζεις έξω τη γλώσσα. Προάγει την απελευθέρωση της έντασης και την ανανέωση της ενέργειας.


Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek