Διαφημίσεις

Μεγαλύτερες εξουσίες στις υπηρεσίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερίσα Μέι, προειδοποιώντας ότι τίθενται σε κίνδυνο αθώες ζωές.

Η Τ.Μέι είπε ότι οι Αρχές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναγκάζουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν στοιχεία για τις επικοινωνίες μέσω τηλεφωνίας και Διαδικτύου.

«Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς πρόταση για έναν νόμο περί των δεδομένων για τις επικοινωνίες, οι δυνατότητες τις οποίες έχουν οι άνθρωποι που φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς ελαττώνονται και… περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν και ναι, εγκλήματα θα μείνουν ατιμώρητα και ζωές αθώων θα διατρέξουν κίνδυνο», τόνισε η Μέι μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Μέι, στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ανάγκη επειγόντως τις αυξημένες εξουσίες, αλλά οι κομματικές πολιτικές διαφωνίες προσκόπτουν την κύρωση ενός νόμου για να επιλυθεί το ζήτημα.

Το νομοσχέδιο, το οποίο οι επικριτές του αποκαλούν «χάρτα των σπιούνων», αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη νέα Βουλή εφόσον οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές του Μαΐου. Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της συμπολίτευσης έχουν απορρίψει την πρόταση του Ντέιβιντ Κάμερον και της Μέι.

Σε μια σύνοψη των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των Βρετανών πολιτών έναντι τρομοκρατικών απειλών, η κα Μέι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στα σύνορα επί επιβατών, οχημάτων και προϊόντων και πως έχει συμφωνηθεί με ομολόγους της από την Ευρώπη και την Αμερική το μοίρασμα των πληροφοριών ασφαλείας και των πληροφοριών από την παρακολούθηση υπόπτων τρομοκρατών.

Πρόσθεσε πως σε προσεχείς ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βρετανία θα συμπεριληφθούν στοιχεία που διέκριναν τις επιθέσεις του Παρισιού, ενώ τόνισε πως σε ετοιμότητα στο πλευρό της αστυνομίας βρίσκονται και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Τερέζα Μέι στο γεγονός ότι η Βρετανία έχει από τις αυστηρότερες νομοθεσίες ως προς την κατοχή και εμπορία όπλων. Σημείωσε εξάλλου ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστούν για να τεθούν εκτός κυκλοφορίας όπλα από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Υπενθύμισε δε πως επί υπουργίας της έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα περισσότεροι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι κληρικοί από οποιαδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην απέλαση του Αμπού Κατάντα και στην έκδοση του Αμπού Χάμζα.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Στο όνομα της ασφάλειας ξεκινάει η παρακολούθηση δεδομένων στη Βρετανία;”
  1. Ανενημέρωτη η κυρία…δεν γνωρίζει ότι η παρακολούθηση δεδομένων γίνεται εδώ και χρόνια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek