Συγκεκριμένα, από τα 40.000 δίκτυα που ελέγχθησαν, σχεδόν τα 20.000 από αυτά, δεν προστατεύονταν από κάποιον κωδικό, ούτε διέθεταν μια στοιχειώδη μορφή ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια του ”πειράματος”, οι ερευνητές διέθεσαν μισή ώρα σε κάθε πόλη, από τις έξι που εξέτασαν, χρησιμοποιώντας λογισμικό, που διατίθεται δωρεάν, για να δοκιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ”απροστάτευτα” ασύρματα δίκτυα.
Σχεδόν ένα στα τέσσερα, από τα ιδιωτικά δίκτυα (9,249) δεν είχε κάποιον κωδικό, παρά την πεποίθηση του κόσμου ότι το δίκτυό τους ήταν ασφαλές.
Αλλά η έρευνα, κατέδειξε περαιτέρω ότι ακόμα και τα δίκτυα που προστατεύονταν από κάποιον κωδικό δεν ήταν τελείως ασφαλή, καθώς ”χάκερς” κατόρθωσαν να ”σπάσουν” έναν τυπικό κωδικό, σε δευτερόλεπτα!
Ο ”χάκερ” που πραγματοποίησε το πείραμα, Jason Hart, και αντιπρόεδρος της CrytpoCard, δήλωσε πως ”ο κόσμος θεωρεί ότι οι χάκερς είναι εξαιρετικά οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις, που χρησιμοποιούν εξειδικευμένη τεχνολογία, για να υποκλέψουν δίκτυα. Όμως, όπως διαφαίνεται και από το συγκεκριμένο πείραμα, το μόνο που χρειάζεται ένας χάκερ είναι ένας φορητός υπολογιστής και διαθέσιμο λογισμικό.”
Επίσης τόνισε ότι ”με την ευρεία χρήση των smartphones και των ασύρματων δικτύων έχει γίνει πολύ έυκολο για τους χάκερ να ”σπάνε” τους κωδικούς και να έχουν πρόσβαση σε email, κοινωνικά δίκτυα και διαδικτυακούς τραπεζικούς λογαριασμούς.”
cosmo.gr
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice