Διαφημίσεις

Μπορεί η βία να ανθεί γύρω μας, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που ανάμεσα στην ένταση των διαδηλώσεων γίνονται κάποιες πράξεις που κάνουν τη στιγμή να… παγώσει.

Και ευτυχώς ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί να το απαθανατήσει. Παιδιά και νέοι ενάντια στη βία.

Και επειδή μία εικόνα αξίζει όσες χίλιες λέξεις δείτε τις φωτογραφίες:

Βοσνία 2013

Οι πολίτες της Βοσνίας, διαμαρτυρήθηκαν για το χτίσιμο του Κοινοβουλίου στο Σαράγεβο. Εκεί ξεκίνησε και η «διαμαρτυρία μωρών», μια μικρή διαμαρτυρόμενη ομάδα γονιών που έσπρωχναν τα καροτσάκια τους προς το κοινοβούλιο για να απαιτήσουν να έχουν τα νεογέννητα προσωπικούς αριθμούς ταυτοτήτων. Κάποια στιγμή, ένα κοριτσάκι πρόσφερε μπουκάλια με νερό στους αστυνομικούς.

Λος Αντζελές 1992

Τον Μάρτιο του 1991, ο Ρόντνεϊ Κινγκ, ένας Αφροαμερικανός, είχε χτυπηθεί άσχημα από λευκούς αστυνομικούς. Στις 29 Απριλίου του1992, οι αστυνομικοί αθωώθηκαν έπειτα από δικαστική απόφαση και την ίδια ημέρα ξέσπασαν διαταραχές στο Λος Άντζελες ως αποτέλεσμα της αθώωσης τους. Περίπου 2000 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 58 πέθαναν. Ήταν μια από τις χειρότερες εξεγέρσεις στην Αμερικάνικη ιστορία. Κατά την διάρκεια αυτών των διαταραχών ένα παιδάκι στάθηκε δίπλα στα μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Σαουδική Αραβία, 2012

Από το 2011, η Συρία ξεκίνησε διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις που εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο, αφήνοντας πολλά παιδιά ορφανά και κάνοντας τους ανθρώπους μετανάστες. Το συγκεκριμένο παιδί της φωτογραφίας, είναι ένα ορφανό αγοράκι που μετανάστευσε στην Σαουδική Αραβία και έγινε σύμβολο αντίστασης φωνάζοντας «Θάνατος στον Ασαντ» και υποστηρίζοντας τους αντάρτες.

Κολομβία, 2011

Στην Μπογκοτά της Κολομβίας, στις 26 Οκτωβρίου του 2011, φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της μεταρρύθμισης που δημιουργήθηκε κατά την προεδρία του Χουάν Μανουέλ Σάντος, αυξάνοντας τα δίδακτρα για την εκπαίδευση . Χιλιάδες φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για πάνω από δυο εβδομάδες ενώ μια μέρα αποφάσισαν να χαρίσουν ομαδικές αγκαλιές στους αστυνομικούς. Μια φοιτήτρια προσπάθησε να φιλήσει μια αστυνομικό.

ΗΠΑ, 1992

Στην Γεωργία των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 1992, η Κου Κλου Κλαν έκανε μια παρέλαση. Το μικρό αυτό παιδάκι, έμεινε στην ιστορία αφού αν και οι γονείς του ασπάζονται την ιδεολογία της ακραίας οργάνωσης, ντύνοντάς το μάλιστα με τη χαρακτηριστική στολή της οργάνωσης, φεύγει από την πορεία και στέκεται μπροστά από έναν μαύρο αστυνομικό. Η αντανάκλασή του στην ασπίδα του τραβάει την προσοχή. Πόση εντύπωση μπορεί να του έκανε.. Και η στιγμή καταγράφηκε στον φακό. Το παιδί είναι γνωστό με το μικρό του όνομα, Τζος.

Ρουμανία, 2012

Οι πολίτες της Ρουμανίας, ξεσηκώθηκαν το 2012 για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνησή τους και όλους τους πολιτικούς θέλοντας να τους ανατρέψουν. Την δέκατη ημέρα των πορειών, μια φωτογράφος τράβηξε την στιγμή που ένα μικρό παιδάκι χάρισε σε έναν αστυνομικό ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Ο αστυνομικός κράτησε την καρδιά μπροστά από την ασπίδα του.

Καλιφόρνια, 2011

Κατά την διάρκεια διαμαρτυριών στο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ένας καθηγητής αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με τον δικό του τρόπο εκκενώνοντας την τάξη του και διδάσκοντας έξω από το κτίριο γράφοντας το μάθημα στους τοίχους.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Παιδιά ενάντια στη βία: Οταν η φωτογραφία «πάγωσε» τη στιγμή (εικόνες)”
  1. σκατά στα μούτρα όσων βάζουν παιδιά μπροστά σε στρατιωτικές δυνάμεις ή ματ, δεν διαφέρουν σε πολλά με όσους τα ζώνουν με εκρηκτικά και τα στέλνουν σε στόχους, οι μεγάλοι να λύσουμε μοναχοί μας τα προβλήματα με το κράτος ή με ένοπλες καταστάσεις και να τα προφυλάσσουμε, έχει ιδέα κανείς ένα χτύπημα τι μπορεί να προκαλέσει σε ένα παιδί ή ένα δακρυγόνο στη μούρη του; σα δεν ντρεπόμαστε λέω γω να βάζουμε και τέτοια ποστ για την ηλιθιότητα των ανθρώπων ως κάτι ευγενές ενώ είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

  2. Σε λίγο θα βλέπεις τα παιδιά των διαδηλωτών να μαλώνουν με τα παιδιά των μπάτσων..

  3. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΡΑΠΑ 'ΡΟΝΤΝΕΫ ΚΙΝΓΚ', καθότι εγκληματιζόμενος με την ΠΡΕΖΑ και το ΑΛΚΟΟΛ και κατά τα άλλα… έπιανε και τιμόνι στις ΧΕΡΟΥΚΛΕΣ του, ο
    βρωμιάρης και ύστερα φταίνε οι ένστολοι που τον ξυλοκόπησαν αγρίως, τη στιγμή που ο
    ίδιος πρόβαλε και αντίσταση απέναντι τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek