Διαφημίσεις

Στο Διαδίκτυο σήμερα το κυρίαρχο μήνυμα από την Ιαπωνία είναι ένα: είμαστε τρομοκρατημένοι εξαιτίας του κινδύνου να σημειωθεί πολύ σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα
– και θέλουμε απελπισμένα να φύγουμε.
Οι πληροφορίες ότι ραδιενέργεια, έστω χαμηλού επιπέδου, κατευθύνεται προς το Τόκιο προκάλεσε πανικό σε πολλούς χρήστες δημοφιλών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, παρότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάλεσε να υπάρξει ψυχραιμία και διαβεβαίωσε ότι η ραδιενέργεια απέχει πολύ από τα επίπεδα κινδύνου.
“Σας παρακαλώ μαζέψτε την οικογένειά σας, σημαντικά έγγραφα, τα οικογενειακά σας κειμήλια και φύγετε”, έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.
“Πηγαίνετε νότια, πηγαίνετε στην Ταϊβάν, στην Αυστραλία αν μπορείτε.

Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να εγκαταλείψετε την Ιαπωνία, πηγαίνετε όσο πιο μακριά νοτιοδυτικά στη χώρα μπορείτε.
Αυξήστε όσο είναι δυνατόν την απόσταση ανάμεσα στην πληγείσα περιοχή και αυτή όπου θα μετεγκασταθείτε προσωρινά”.
Στο Τόκιο γίνονται μαζικές αγορές πανικού, με τα αποθέματα σε ορισμένα καταστήματα να έχουν εξαντληθεί όσον αφορά φακούς, ραδιόφωνα, κεριά και υπνόσακους, εν μέσω του πιο σοβαρού πυρηνικού δυστυχήματος σε διεθνές επίπεδο μετά από εκείνο του Τσέρνομπιλ στην –σοβιετική τότε– Ουκρανία το 1986.
“Έχω τρεις κούτες με νερά, γεμάτη δεξαμενή καυσίμου.
Γέμισα την μπανιέρα με νερό για να ρίχνω στην τουαλέτα, να κάνω μπάνιο κ.λπ., αν το νερό διακοπεί”, έγραψε άλλος χρήστης στο Twitter.
“Η κατάσταση στα πυρηνικά εργοστάσια στη Φουκουσίμα γίνεται όλο και χειρότερη, και φοβάμαι πάρα πολύ.
Τώρα πάω να κάνω ψώνια μαζί με το άρρωστο παιδί μου, κι άλλο νερό και άλλες προμήθειες”, έγραψε ένα χρήστης στο Facebook.
Ιάπωνες και ξένοι εγκαταλείπουν τη χώρα, με τον αριθμό των επιβατών που περιμένουν πτήσεις στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο στο Τόκιο, το Ναρίτα, να αυξάνεται.
Πολυεθνικές εταιρίες ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετεγκατασταθούν εκτός Ιαπωνικής πρωτεύουσας.
“Ευτυχώς κατάφερα να βρω μια θέση σε μια πτήση για την Οκινάουα σήμερα.
Παίρνω την πτήση 2000 από το Χανέντα [στο Τόκιο]”, έγραψε ένας χρήστης στο mixi, έναν Ιαπωνικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
“Όσοι μείνετε, προσέχετε να μην πέσει επάνω σας καμιά βροχή”.
Η είδηση ότι η εταιρία η οποία διαχειρίζεται τα πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια στη Φουκουσίμα, η Tepco, απέσυρε εκατοντάδες εργαζομένους της από αυτά κλιμάκωσε τους φόβους.
“Οι ειδικοί στα πυρηνικά εργοστάσια γίνονται όλο και λιγότεροι — ποιοι θα μείνουν να δουλεύουν σε αυτά; Φύγετε απο το Τόκιο και πηγαίνετε νότια για την ώρα — τουλάχιστον, και πάρτε και τους γέρους ανθρώπους μαζί σας!”, έγραψε μια ξένη που ζει στην Ιαπωνία στο Facebook.
Ένα από τα μηνύματα που επαναλαμβάνεται σε πολλούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι “προσευχηθείτε για εμάς”.
Πολλοί επέκριναν το χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν παρέχει επαρκή πληροφόρηση για τα γεγονότα.
Μεγάλο μέρος των μηνυμάτων στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης (social media) επικεντρώνονται στον έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιεύονται σε ιστοτόπους, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με άλλους τρόπους, με πολίτες να ανταλλάσσουν πληροφόρηση για χώρους όπου μπορούν να φροντίσουν την προσωπική τους υγιεινή, να βρουν τρόφιμα κ.λπ.–γεγονός που αντανακλά την δυσπιστία των πολιτών έναντι της κυβέρνησης.
“Μην πιστεύετε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι ασφαλή–φύγετε από την Ιαπωνία τώρα”, έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.
Στο Weibo, έναν ιστότοπο παρόμοιο με το Twitter στην Κίνα, πολλοί χρήστες κυκλοφόρησαν έναν χάρτη, ο οποίος απεικονίζει το πώς η πυρηνική μόλυνση θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος των ανατολικών ακτών της χώρας, προκαλώντας έντονο διάλογο σχετικά με το εάν είναι αυθεντικός.
Η Κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε καμιά αφύσικη αύξηση των επιπέδων της ραδιενέργειας οπουδήποτε στην Κίνα, ανακοινώνοντας πάντως ότι αύξησε την επαγρύπνησή της.
“Το 2012 ήρθε νωρίς, κι η ανθρωπότητα το προκάλεσε στον εαυτό της”, έγραψε ένας χρήστης στο Weibo, αναφερόμενος στην προφητεία περί επικείμενου Αρμαγεδώνα, η οποία είχε γίνει ταινία το 2009.
‘Αλλοι πάντως ήταν πιο ψύχραιμοι παρά τις τραγικές συνέπειες σε περίπτωση που υπάρξει σοβαρό δυστύχημα.
“Πρέπει να τρέξω να φύγω αν το πυρηνικό εργοστάσιο εκραγεί, αλλά δεν έχω πού να πάω, ούτε έχω βενζίνη”, έγραψε μια πρωτοετής φοιτήτρια.
“Οπότε μάλλον πρέπει να το αποδεχθώ”.
Μπ.Γ. 

http://prezatv.blogspot.com/2011/03/blog-post_205.html 

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek