Ένας συνεργάτης μου ρωτάει σε πολιτικη σελίδα μια βασική ερώτηση … αν αληθεύει η απόφαση 68/304 του οηε αληθεύει και δεν βγήκε να απαντήσει κάποιος..Απάντηση καμία …. μου στέλνει ο συνεργάτης …
τι και αν ρωτάω για αυτό και απάντηση δεν παίρνω. Να ναι τόσο επικίνδυνο? και το έχετε κρυμμένο? ενημέρωση προς όλους τους επιτηδευμένα μη ενημερωμένους πολίτες
http://www.un.org/press/en/2014/ga11542.doc O OHE ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΧΕ ΧΕ ΧΕ
htm http://www.un.org/en/ga/64/meetings/#sep
https://papersmart.unmeetings.org/ga/68th-session/plenary-meetings/programme/
Αποφασίσαμε με τον συνεργάτη να ρωτήσουμε πολλές σελίδες ..όσο δεν απαντούν τόσο θα σας το υπενθυμίζουμε !
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Resolution adopted by the General Assembly on 9 September 2014
http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=A/RES/68/304
mpravo file wraios !!!
Η ΑΠΟΦΑΣΗ . . 68 / 304 ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΙΣ 10– 9 — 2014
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Εκατόν είκοσι τέσσερις χώρες [ 124 ] απ’ όλον τον κόσμο αναγνώρισαν με απόφασή τους ότι :
η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ενός κράτους, που δεν μπορεί ΟΥΤΕ να ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΟΥΤΕ να ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ από ένα άλλο κράτος ή ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ , όπως οι γνωστοί μας «γύπες».
Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του Οργανισμού που ενέκρινε απόφαση, η οποία αναγνωρίζει ότι η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μιας χώρας.
Κύριοι για ποιό θέμα συζητάτε?? δεν ανοίγουν τα link που έχετε…
Ta prota 2 Link einai idi nekra!
Pes mas kati gia to ti akribos ginete.
Thx
Η απόφαση αφορά τις αναπτυσσόμενες χώρες. Αν θεωρείτε την χώρα σας αναπτυσσόμενη τότε δεν έχει νόημα η συνέχεια οποιασδήποτε εξήγησης.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ . ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ . ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ , ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ . ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ . ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ . ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ;
Αναρωτιέμαι γιατί θεωρείτε Επικίνδυνη -προφανώς- για Τους ‘’Δανειστές’’ Μας την συγκεκριμένη απόφαση 68/304 του ΟΗΕ αφού μπορεί να την επικαλεσθεί ΜΌΝΟ η ‘’Υπεύθυνη Κυβέρνηση’’ -πιθανότερο ο Ήλιος να ανατείλει από τη Δύση- κι όχι ο θυματοποιημένος, εξαθλιωμένος και καταδικασμένος σε (ενδεχόμενο) Αφανισμό Λαός, οπότε και προτείνω να μη κουράζεστε τζάμπα για μία ακόμα -ψυχοφθόρο σε κάθε περίπτωση- χίμαιρα – επιτυχία του blog σας.
Υ.Γ. Αν θέλετε να μείνετε στην Ιστορία σαν η Μοναδική Εξουσία που αποδείχτηκε Χρήσιμη για τους υπηκόους Της, μη δημοσιεύετε σχόλια γραμμένα με γκρικ λις πειθαναγκάζοντας τους ‘’Ευρωπα’ι’στές’’ FUN Τους να σεβαστούν Τη Γλώσσα που δόξασαν παγκοσμίως Κορυφαίοι Εκπρόσωποι Του Διαχρονικού Πολιτισμού Μας, από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη μέχρι τον Ν.Καζαντζάκη, τον Κ.Π.Καβάφη και τον Γ.Σεφέρη.
οι χωρες ειναι τωρα 224 που υπεγραψαν την συμβαση ..οι χωρες της ΕΕ μονο η ολανδια -ρουμανια-αυστρια η ελβετια η οποια το εθεσε σε δημοψηφισμα και παρεμεινε στα ιδια η ολανδια για να μην την κανει… εκαναν το νταισεμπλουμ προεδρο της κομισιον …… οι αλλες χωρες ειναι ΗΠΑ καναδας αυστραλια ιαπωνια σ αουδικη αραβια και τουρκια που ειπε σε λιγο γενικα 33 χωρες δεν υπεγραψαν μονο.,,,.αξιοσημείωτο ειναι οτι ιταλια αμερικη και βρετανια– γερμανια γαλλια δεν προσκληθηκαν καθολου και δεν ειναι οπως λεει ενας φιλος για τις αναπτυσομενες χωρες αλλα για ολα τα κρατη ..δεν ειναι η συνοδος του ΟΗΕ για την ανατυξη ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ περι δικαιωματων των κυριαρχων κρατων και την αποδοχη ως το μονο μεσο διαχειρηση του πλουτου στον πλανητη το αξιογραφο οποτε σταδιακα και με σκληρους ελεχους το χρεωγραφο εγκαταλείπετε προς το παρων να δινοντε μονο κατευθειαν στο λαο και οχι στις τραπεζες [ γιατι ο λαος θα παραγει και θα γινει πλουτος ]
ΚΑΙ 100 ΤΕΤΟΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο Ο.Η.Ε. ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ….ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΘΑ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ? ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΣΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΚΕΙ…ΜΑΓΚΕΣ ΜΗ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.. ΤΟ "ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ" ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΣΤΟΑΣ HONG ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ
https://www.youtube.com/watch?v=5U2A3dujFqY
Home Πολιτεία και Νέοι Δρόμοι Απόφαση ΟΗΕ 68/304, Δικαίωμα ενός Κράτους η Αναδιάρθρωση Χρέους
ΑΠΌΦΑΣΗ ΟΗΕ 68/304, ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΕΝΌΣ ΚΡΆΤΟΥΣ Η ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗ ΧΡΈΟΥΣ
Posted by: Katherine Mataraga Posted date: 9/15/2014 / comment : 0
Δημιουργία ενός Νομικού Πλαισίου για τις
Διαδικασίες Αναδιάρθρωσης Κρατικού Χρέους
Του Μπάμπη Μιχάλη
Εκατόν είκοσι τέσσερις χώρες απ’ όλον τον κόσμο αναγνώρισαν με απόφασή τους ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα ενός κράτους, που δεν μπορεί ούτε να ματαιωθεί ούτε να εμποδιστεί από ένα άλλο κράτος ή ιδιώτες πιστωτές, όπως οι γνωστοί μας «γύπες».
Δηλαδή, τα ακραία κερδοσκοπικά hedge funds, που αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές «σκοτωμένα» κρατικά ομόλογα στις δευτερογενείς αγορές και διεκδικούν την αποπληρωμή τους στο ακέραιο μέσω δικαστικών αγωγών. Funds όπως αυτά οδήγησαν νωρίτερα φέτος την Αργεντινή στη δεύτερη χρεοκοπία της την τελευταία 12ετία, ενώ έπαιξαν και κέρδισαν τα μαλλιοκέφαλά τους στην ελληνική κρίση χρέους.
Ολως περιέργως όμως, μεταξύ των 124 χωρών που ενέκριναν την απόφαση 68/304 του ΟΗΕ -και η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη «δημιουργία ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους»- δεν βρισκόταν η υπερχρεωμένη Ελλάδα.
Η αντιπροσωπεία της χώρας μας στον ΟΗΕ «επέλεξε» -όπως και ακόμη 40 χώρες- να απόσχει από τη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στην έδρα του ΟΗΕ. Έντεκα ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία (σχεδόν όλο το G7 δηλαδή), καταψήφισαν.
Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε κυρίως από αναπτυσσόμενες και φτωχές χώρες του πλανήτη (G77), που αγωνίστηκαν για περισσότερα από 10 χρόνια προκειμένου να περάσει ένα παγκόσμιο κανονιστικό πλαίσιο το οποίο θα τις βοηθήσει να απεξαρτηθούν από τα δυσβάσταχτα χρέη τους και τους τοκογλύφους. Η δημιουργία ενός δίκαιου, ανεξάρτητου και διαφανούς τρόπου διαιτησίας των χρεών όταν οι κυβερνήσεις αδυνατούν να πληρώσουν είναι άλλωστε προς όφελος όλων των λαών και κρατών του κόσμου.
Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της χθεσινής απόφασης είναι ότι επισπεύδει τις διαδικασίες. Προβλέπει ότι οι λεπτομέρειες των διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων και το κείμενο του πολυμερούς νομικού πλαισίου θα καθοριστούν πριν από το τέλος του 2014, στο κυρίως μέρος της 69ης συνόδου της Γ.Σ. του ΟΗΕ.
Η απόφαση τονίζει ακόμη την ιδιαίτερη σημασία της έγκαιρης, αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης στα προβλήματα χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών για την προώθηση οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.
Πρόληψη των κρίσεων
Καλεί σε εντατικοποίηση των προσπαθειών για την πρόληψη των κρίσεων χρέους, μέσω της ενίσχυσης των διεθνών χρηματοπιστωτικών μηχανισμών πρόληψης και επίλυσης κρίσεων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.
Καλεί όλα τα κράτη-μέλη και το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, τα θεσμικά όργανα του Μπρέτον Γουντς και τον ιδιωτικό τομέα να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και δράσεις για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, συμφωνιών και αποφάσεων των μεγάλων συνδιασκέψεων και συνόδων κορυφής των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με το ζήτημα της βιωσιμότητας του εξωτερικού χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών.
Νομικό πλαίσιο για χρέος
Αποφασίζει, τέλος, να επεξεργαστεί και να εγκρίνει μέσα από μια διαδικασία διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων, ως ζήτημα προτεραιότητας στη διάρκεια της 69ης συνόδου της Γ.Σ., ένα πολυμερές νομικό πλαίσιο για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του εθνικού χρέους, με σκοπό, μεταξύ άλλων, την αύξηση της αποτελεσματικότητας, της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την επίτευξη βιώσιμης, δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, αναλόγως των ιδιαίτερων εθνικών συνθηκών και προτεραιοτήτων.
Μπάμπης Μιχάλης για την εφημερίδα των Συντακτών