Ιδιοκτήτης οικοπέδου στη Χαλκιδική ‘βάφτισε’ ιδιωτική την παραλία και την περιέφραξε! (ΦΩΤΟ)
Μεγάλο θράσος είχε ιδιοκτήτητης οικοπέδου στη Χαλκιδική, καθώς όπως καταγγέλουν οι λουόμενοι δεν του έφτανε το οικόπεδο, ήθελε με το ‘έτσι θέλω’ να κάνει δική του και την… παραλία!
Ο εν λόγω ιδιοκτήτης του παραθαλάσιου οικοπέδου φύτεψε κάκτους και φραγκοσυκιές με αρδευτική εγκατάσταση μπροστά στο οικόπεδο του στην παραλία (Καναπίτσα) του Παλιουρίου, Κασσάνδρας. Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, αλλά τοποθέτησε και ταμπέλα που απαγορεύει την είσοδο στον κόσμο, καθώς όπως γράφει, ο χώρος είναι ιδιωτικός! Μάλιστα, η ταμπέλα είναι γραμμένη, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά και στα ρώσικα!
seleo.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Εάν στο συμβόλαιο του αναφέρει ως ένα εκ των ορίων του οικοπέδου τη θάλασσα τότε γιατί είναι παράνομος?
Για τον απλούστατο λόγο φίλε μου η πρόσβαση στη θάλασσα είναι αναφαίρετο δικαίωμα το καθενός πολίτη, και πρέπει να είναι ελεύθερη και δωρεάν. Ο αιγιαλός σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη της νομοθεσίας είναι – εδώ και αιώνες – ανεπίδεκτος δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και αποκλειστικής χρήσης. Αυτά τα ολίγα ως προς την απορία σου γιατί είναι παράνομος.
Μάλλον δεν το ξέρεις καλά το θέμα φίλε μου.Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα ψηφίστηκε σαν νόμος του κράτους το 1983.Δεν μιλάω για τον αιγιαλό.Ούτε για την ελεύθερη πρόσβαση.
Η πρόσβαση γίνεται από εκεί που υπάρχει,όχι από το οικόπεδο γιατί είναι καταπάτηση ιδιοκτησίας.
Υπάρχουν πάρα πολλά συμβόλαια(έχω και γω 2 από αυτά στην Εύβοια)που αναφέρουν ως σύνορο τη θάλασσα.
«Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας»
Ορισμοί και γενικές διατάξεις Άρθρο 1
1. «Αιγιαλός» είναι η ζώνη της ξηράς, η οποία βρέχεται από τις μεγαλύτερες πλην συνήθεις αναβάσεις των κυµμάτων της θάλασσας.
2. «Παραλία» είναι η ζώνη της ξηράς, η οποία προστίθεται στον αιγιαλό σύμφωνα µε τις διατάξεις του παρόντος νόµου
3. «Παλαιός αιγιαλός» είναι η έκταση ξηράς, η οποία προκύπτει από τη μετατόπιση της γραμής του αιγιαλού προς τη θάλασσα, οφείλεται σε φυσικές προσχώσεις ή τεχνικά
έργα.
4. «Απλή χρήση» αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας είναι κάθε χρήση, η οποία δεν παραβιάζει τον προορισμό του ως κοινόχρηστου πράγματος και δεν επιφέρει αλλοίωση στη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία του.
¨μορφολογία του και τα βιοτικά στοιχεία του.
5.Η Παραλία ή «πάραλος γη» λέγεται ζώνη ξηράς που εκτείνεται από τον αιγιαλό και προς την ενδοχώρα και παρουσιάζει την αυτή σύσταση, δηλαδή μέχρι να καταστεί αυτή ορεινή.
Άρθρο 2
Κυριότητα και προορισµός αιγιαλού, παραλίας, παλαιού αιγιαλού, όχθης, παρόχθιας ζώνης και παλαιάς όχθης.
1. Ο αιγιαλός και η όχθη των λιµνών και ποταµών της παραγράφου 2 είναι πράγµατα κοινής χρήσης και ανήκουν κατά κυριότητα στο ∆ηµόσιο.
2. Ο παλαιός αιγιαλός και η παλαιά όχθη ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του ∆ηµοσίου και καταγράφονται ως δηµόσια κτήµατα.
Σημειώνεται ότι για τον εκάστοτε προσδιορισμό του εύρους της παραλίας απαιτείται προηγουμένως ο καθορισμός της γραμμής αιγιαλού, από την οποία και αρχίζει η μέτρηση και εκτείνεται, στις περιπτώσεις όπου υφίσταται οικισμός ή σχέδιο πόλεως, μέχρι της πρώτης οικοδομικής γραμμής ή μέχρι 50 μέτρα στις εκτός οικισμών περιοχές. Σκοπός του καθορισμού αυτού είναι η ανάγκη συγκοινωνιακής ανάπτυξης με διάνοιξη δημοσίων παραλιακών οδών, αλλά και φυσικής επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα. Την οικονομική εκμετάλλευση (προσωρινή ενοικίαση ή παραχώρηση χρήσης) της ζώνης παραλίας έχει η τοπική αυτοδιοίκηση, (Δήμος, Κοινότητα, Οργανισμός λιμένος ή Λιμενικό Ταμείο), ή ο ΕΟΤ εφόσον έχει παραχωρηθεί σ΄ αυτόν. Όπου δεν υφίστανται οι προηγούμενοι, την αρμοδιότητα αυτή έχει απ΄ ευθείας η κατά Νομό Κτηματική Υπηρεσία, (π.χ. ενοικίαση παράλιου χώρου για ανάγκες μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας).
Ελληνική Δημοκρατία
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Αριθμός γνωμοδοτήσεως 403/2009
Αυτά…….
Και αν δεν κατάλαβες ακόμη σου λέω ότι έχει ταμπέλες που "απαγορεύει" τη προσέλευση/διέλευση από τον χώρο-παραλία καθώς και την δυνατότητα χαρεί κάποιος με το απόλυτο δικαίωμα πολίτη κράτους, την παραλία στο εκάστοτε σημείο.
Μιας και λες για Ευβοια για θυμισου πως εχουν φραξει οι καλογεροι την παραλια στις κατασκηνωσεις τους προς τα Ηλια,το μερος λεγεται Ταξιαρχης.
Καποτε η διελευση ηταν ελευθερη,εδω και χρονια εχουν κλεισει και μερος που δεν ειναι δικο τους,το εχουν παει μεχρι τερμα τα βραχια.
Το οτι εκει μεσα στις κατασκηνωσεις ειχε ξεσπασει σκανδαλο με σεξουαλικη κακοποιηση παιδιων και το κουκουλωσαν ειναι αλλη ιστορια.
Επισης απο την αλλη μερια προς την Μονη Γαλατακη οποτε κατεβαινει ο τραγοπαπας με τις καλογριες για μπανιο και βλεπουν εστω και μακρια καμια ψαροβαρκα παιρνουν τηλεφωνο το Λιμεναρχειο και ερχεται αμεσως.Για να πας στην Μονη ο δρομος ειναι χαλια,οι καλογεροι δεν εχουν προβλημα γιατι διαθετοθν Jeep και SUV και πανε "αερα" στον χωματοδρομο.
Δυστυχως φιλε πολυ συντομα χαρη στην ΤΑΙΠΕΔ πολλες παραλιες θα τις βλεπουμε με τα κυαλια..Εκει αραγε γιατι δεν ισχυει ο παραπανω νομος?
Εκτος αυτου 50 η 80 μετρα δεν θυμαμαι καλα απο τον αιγιαλο ειναι ιδιοκτησια του κρατους
Δεν υφίσταται τέτοιος νόμος.Ο μόνος νόμος που υπάρχει είναι ότι δεν μπορείς να χτίσεις 12 μέτρα κάτω από τον εθνικό δρόμο.
Να πας να ρο πεις αυτό στον δήμαρχο της Ολυμπιάδας που έχει κλείσει όλες τις παραλίες και έχει βάλει εισητηρίο……
Ολοι θελουν ενα κομματι απο αυτη την χωρα ακομα και οι ελληνες,και δεν λεω για τα σπιτια μας κ τα χωραφια.
Ξεκιναμε απο τις γειτονιες που με καρεκλες και διαλυμμενα μηχανακια καβατζωνουν θεσεις παρκαρισματος ες αει.
Πείτε στον κόσμο τί ψήφισε η χρυσή αυγη για τον αιγιαλό..
Να το πεις στον δήμαρχο της Ολυμπιάδας αυτό που εφραξε όλες τις παραλίες και έβαλε εισητηρίο….
ΝόΜΟΣ UBERALLES. COSANOSTRA UBER ΝόΜΟΥ.