Το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση 692/2009 του Εφετείου Θράκης με την οποία απαγορεύονταν η εγγραφή του “τουρκικού” σωματείου στα μητρώα ενώ η Ελλάδα επισήμως δηλώνει ότι αναζητά και εξωδικαστικούς τρόπους αναγνώρισης του..
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ…
Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν άλλα εξωδικαστικά μέσα, προκειμένου να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τις οποίες καταδικάσθηκε η Ελλάδα, επειδή αρνήθηκε να αναγνωρίσει, ως ένωση, την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», που ιδρύθηκε από μειονοτικούς μουσουλμάνους στη Δυτική Θράκη. Αυτό διαβεβαίωσε με επιστολή της προς το αρμόδιο τμήμα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η νομική σύμβουλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, Ουρανία Πατσοπούλου.
Η Επιτροπή των Υπουργών του ΣτΕ, που έχει την αρμοδιότητα επίβλεψης για την ορθή και έγκαιρη εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από τις χώρες-μέλη, έχει απαιτήσει, μετ’ επιτάσεως, την τελευταία διετία, από τις ελληνικές αρχές, να εξηγήσουν γιατί καθυστερούν στην εκτέλεση της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου, στις υποθέσεις Μπεκίρ Ούστα και Μουσταφά Ογκλού Μπεκίρ, που προβλέπει την εγγραφή στα μητρώα των ενώσεων στην Ελλάδα, της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, διαβάστηκε επιστολή της κ. Πατσοπούλου, στην οποία αποκαλύπτεται ότι με απόφασή του στις αρχές της εβδομάδας, ο Άρειος Πάγος στην Ελλάδα, ακύρωσε την απόφαση 692/2009 του Εφετείου της Θράκης, με την οποία είχε απαγορευθεί η εγγραφή της εν λόγω ένωσης στα μητρώα, με το σκεπτικό ότι παραβιάζει την νομολογία του ΕΔΑΔ, το Σύνταγμα και τους ελληνικούς νόμους.
Αποκαλύπτεται, ακόμη, πως, στην ίδια απόφαση του, ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι απλές υποψίες ή εντυπώσεις για την παράνομη δράση ιδρύματος ή δράσης που στρέφεται κατά της δημόσιας τάξης, που απορρέουν μόνον ή βασίζονται αποκλειστικά και μόνον στην ονομασία ενός ιδρύματος δεν μπορούν να θέτουν εμπόδια στην αναγνώριση της νομικής τους υπόστασης από το Κράτος.
Στην επιστολή, μάλιστα, διαβεβαιώνεται ότι, επειδή η εθνική νομοθεσία δεν προβλέπει την επανεξέταση και το άνοιγμα μιας διαδικασίας στα αστικά δικαστήρια, χωρίς να υπάρχει αντίθετη απόφαση του Δικαστηρίου, «οι ελληνικές αρχές εξετάζουν άλλα μέσα, προκειμένου να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του Δικαστηρίου στις παραπάνω υποθέσεις».
Υπενθυμίζεται ότι, η Ελλάδα έχει καταδικασθεί τελεσίδικα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για παραβίαση του δικαιώματος περί ενώσεων, ύστερα από την άρνηση των ελληνικών αρχών, να εγγράψουν στα μητρώα την «Τουρκική Ένωση Θράκης», που ιδρύθηκε από μειονοτικούς μουσουλμάνους στη Δυτική Θράκη.
Η άρνηση των ελληνικών αρχών βασίστηκε τότε στο επιχείρημα ότι η βασική ιδέα των Ενώσεων ήταν η προώθηση της ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με τα όσα ορίζονται στη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ “ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ” ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ, ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ. ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙΣ);
ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΕ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΗΚΩΝΑΤΕ ΠΑΝΤΙΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΙΔΕΕΣ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΣΚΙΩΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΚΟΥΒΕΛΗ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΚΟΝΤΕ, ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΕ, ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΕ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕ ΝΤΟΛΙΟ, ΚΕ ΣΑΛΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ;;;
….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice