Μία «ανατριχιαστική» εφαρμογή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το διαδίκτυο, δημιούργησε Ελληνας προγραμματιστής. Ο Ιωάννης Κακκαβάς, υπογράφει το «Creep» το οποίο κυριολεκτικά παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών του διαδικτύου.
Ακολουθώντας τη λογική της εφαρμογής HighLight, το Creep του Ιωάννη Κακαβα πάει την «κοινωνική έρευνα» ένα βήμα παραπέρα, αφού μπορεί να συγκεντρώνει όλες τις δημόσιες πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και όλα τα check-in που έχει κάνει στον χάρτη. Σύμφωνα με τον Κακαβά, ένας από τους στόχους του για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, ήταν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ατόμου.
«Οι αναφορές του Creep στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα blogs και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα», αναφέρει ο ίδιος ο Κακαβας σε ανάρτησή του. «Δεν έχω στατιστικά, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένας καλός τρόπος να πάρουν οι άνθρωποι τη διαδικτυακή και την ιδιωτική ζωή τους λίγο πιο σοβαρά» προσθέτει
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Δηλαδή αν εγώ βρώ και σκοτώσω το κ. Κακκαβά επειδή δεν μου αρέσει το ρουφιανιλίκι, θα επικαλεστώ ότι με αυτό το φόβητρο κρατάω μακριά από παρόμοιες πράξεις κάθε πιθανό συνεχιστή του έργου του?
Δηλαδή κάνω φόνο για τον παραδειγματισμό και την ευαισθητοποίηση των προγραμματιστών που πιθανόν να παρεκτραπούν και να τους κατέβει η ιδέα να ασχοληθούν με τις ιδιωτικές μου κινήσεις στο διαδίκτυο.
Μπορεί και να το κερδίσω το δικαστήριο τελικά, διότι και οι δικαστές χρησιμοποιούν διαδίκτυο…
Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).
ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΔΗ
Αφού εφευρίσκουν το όπλο και διαδίδουν τον τρόπο χρήσεως,μετά μας λένε ότι αυτό σκοτώνει. Τι μας λέει τώρα ο άνθρωπος;