Το 2008, χρησιμοποιώντας την τοξική βιομηχανική χημική μελαμίνη σε βρεφικό γάλα, 6 βρέφη πέθαναν, ενώ περισσότερα από 303.000 ήταν άρρωστα.
Εκείνη την εποχή, ο ΟΗΕ και η Επιτροπή του Codex Alimentarius(CAC), είχε επιτρέψει το μέγιστο όριο 1 χιλιοστογράμμου ανά χιλιόγραμμο. Τώρα το CAC έχει αναθεωρήσει εκείνο το μέγιστο σε 0.15 millgrams ανά χιλιόγραμμο.
Η μελαμίνη είναι μια επικίνδυνη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στηνκατασκευή των πιάτων και σκευών κουζίνας. Οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν το χημικό ως μια ελαφριά λύση για το βρεφικό γάλα σε σκόνη, με το πρόσχημα ότι ήταν θετικό για τον εμπλουτισμό των πρωτεϊνών.
Η κινεζική γλουτένη ρυζιού και σίτου περιέχει επίσης τη μελαμίνη και βρέθηκε σε επικίνδυνα επίπεδα, όταν εξετάστηκαν τα τρόφιμα κατοικίδιων ζώων που εξήχθησαν από την περιοχή το 2007. Οι γάτες και τα σκυλιά που έφαγαν τα τρόφιμα πέθαναν από νεφρική ανεπάρκεια.
Εχουν καταλήξει επίσης στο συμπέρασμα ότι η μελαμίνη έχει προκαλέσει την ανάπτυξη πετρών στα νεφρά και νεφρική βλάβη στους ενήλικες.
Το CAC είναι ένα διακυβερνητικό σώμα των Η.Ε που αποτελείται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Η.Ε. η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), και 170 διεθνείς κυβερνητικοί εκπροσώποι, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με το CAC, ο ΟΗΕ προσπαθεί να αναλάβει τις τιμές των τροφίμων διεθνώς με τον έλεγχο του εμπορίου τροφίμων και τον ανασχηματισμό της καταναλωτικής υγείας.
Επιτηρούν τα διεθνή πρότυπα τροφίμων και σιγουρεύονται ότι οι κυβερνήσεις τους τα εφαρμόζουν με την επιρροή των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).
Αυτή τη στιγμή η Ιταλία στη Ρώμη, έχουν την 35η σύνοδο στην Επιτροπή του Codex Alimentarius. Την ατζέντα τους, για το στρατηγικό σχέδιο 2014-2019, όπου το CAC αναπτύσσει «βασισμένα σε επιστημονικά δεδομένα και συνολικά εφαρμόσιμα διεθνή πρότυπα για τα τρόφιμα, την προώθηση της χρήσης των προτύπων αυτών από τις χώρες.”
Στη συνεδρίαση, το CAC αποφάσισε σχετικά με τις
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Η εξισωση της Αβύσου