06:46 - 24/06/2013

Bug του Facebook εκθέτει 6 εκατομμύρια email και τηλέφωνα χρηστών

Διαφημίσεις

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο εντόπισε ένα νέο κενό ασφαλείας στα συστήματα του που εξέθεσε προσωπικά δεδομένα των χρηστών του όπως διευθύνσεις email και τηλέφωνα.

Το bug εντοπίστηκε σε ένα εργαλείο downloading του Facebook με την ονομασία “Download Your Information” το οποίο παρέχει στους χρήστες ένα πλήρες ιστορικό των δεδομένων τους όπως φωτογραφίες, video, δημοσιεύσεις και προσωπικές πληροφορίες. Το πρόβλημα προήλθε από τον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να συνδέσει τους χρήστες του με τις επαφές τους από τα Gmai, Yahoo και άλλες υπηρεσίες, συγχωνεύοντας τες με τις πληροφορίες των επαφών τους στο Facebook.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι περίπου 6 εκατομμύρια διευθύνσεις email και τηλεφωνικοί αριθμοί βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε άλλους χρήστες του Facebook (όχι developers ή διαφημιστές) ωστόσο άλλες προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες δε διέρρευσαν. Αυτή τη στιγμή το κοινωνικό δίκτυο απομάκρυνε το bug αφού όμως είχε παραμείνει ενεργό για περισσότερο από μια εβδομάδα.

allthingsdπηγη

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 06/24/2013 @ 10:11 ΠΜ

    Eμένα γιατί μου φαίνεται λίγο 'χαζό' αυτό σαν είδηση.
    Το λέω αυτό γιατί από τη στιγμή που ανεβάζεις, προσωπικά στοιχεία , ξέρεις ο ίδιος , ότι μπορεί να τα δει η μάρα και η σάρα. 1-1,5 δις νοματαίοι.

  2. Ανώνυμος 06/24/2013 @ 1:43 ΜΜ

    den eko facebook kardia moy
    ουτε θα αποκτησω. ουτε twitter

    οτιδηποτε ζητα στοιχεια πιστοποιησης δεν τα χρησιμοποιω

    και στο nadroid εχω τα data κλειστα. ας μην εχω χαρτες και αναβαθμισεις. δεν θα ειμαι δουλος της τεχνολογιας. και ας ζω 30+ χρονια απο αυτη χρησιμοποιώντας οτι εφαρμογη υπαρχει στον πλανητη (για λογαριασμο τριτων).

    ειστε ηδη τσιπαρισμενοι, αν δεν το εχετε παρει χαμπαρι. δεν χρειαζονται καρτες και barcodια.
    παραδειγματα για απλους χρηστες http://donttrack.us/ και http://dontbubble.us/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*