Την ώρα δηλαδή που οι βουλευτές νομοθετούν προκειμένου ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να περιοριστεί στα 450 ευρώ τον μήνα, οι ίδιοι επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία με 673,4 ευρώ την ημέρα!
Συγκεκριμένα:
Βουλευτική αποζημίωση: μ.ό. 7.500 ευρώ
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ζ’ Ψηφίσματος της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής (18/2/1975), οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού. Σήμερα η αποζημίωση για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 6.000-6.500 ευρώ καθαρά, περίπου 7.500-8.000 ευρώ μικτά!
Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 2.263 ευρώ
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2012, το ποσό που θα εκταμιευτεί για την κάλυψη του συγκεκριμένου επιδόματος ανέρχεται σε 8.146.900 ευρώ ή 2.263 ευρώ τον μήνα ανά βουλευτή. Στο ποσό περιλαμβάνεται και η ταχυδρομική ατέλεια, το κόστος δηλαδή για να στέλνονται οι επιστολές στους ψηφοφόρους.
Επίδομα κίνησης: μ.ό. 473 ευρώ
Το επίδομα κίνησης χορηγήθηκε με απόφαση της Ολομέλειας στις 30/5/1991. Σήμερα το ποσό που λαμβάνει κάθε βουλευτής μηνιαίως κυμαίνεται από 364 έως 607 ευρώ ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας.
Βουλευτικά Ι.Χ.: μ.ό. 975 ευρώ
Το Ιδρυμα της Βουλής παρέχει σε κάθε βουλευτή πολυτελές αυτοκίνητο αναλαμβάνοντας να πληρώνει το μηνιαίο μίσθωμα (leasing) στην εταιρεία ενοικίασης. Σύμφωνα με τις τελευταίες περικοπές, οι βουλευτές του Λεκανοπεδίου Αττικής (Α’, Β’ Αθηνών και Πειραιά και Υπόλοιπο Αττικής) δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Για τους βουλευτές περιφέρειας προβλέπεται Ι.Χ. έως 1.800 κ.ε. και 1.200 ευρώ μίσθωμα.
Επίδομα ενοικίου: 1.000 ευρώ
Το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνουν οι βουλευτές περιφέρειας που αναγκάζονται λόγω των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων να διαμένουν στην πρωτεύουσα. Για τον λόγο αυτό η Βουλή έχει προχωρήσει σε συνεργασία με συγκεκριμένα ξενοδοχεία ή διαφορετικά παρέχει ρευστό σε όσους επιθυμούν να μείνουν σε διαμέρισμα. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ποσό ανέρχεται σε 1.000 ευρώ τον μήνα.
Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία: 917 ευρώ
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ζ’ Ψηφίσματος, οι βουλευτές δικαιούνται ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η ετήσια δαπάνη της Βουλής για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 11.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές περιφέρειας δικαιούνται μέχρι και οκτώ τηλεφωνικές γραμμές και αυτοί του Λεκανοπεδίου Αττικής μέχρι επτά.
Ατέλεια κινητού τηλεφώνου: 200 ευρώ
Πέραν του σταθερού τηλεφώνου, οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν συσκευή κινητού. Η Βουλή καλύπτει λογαριασμούς έως και 200 ευρώ, ενώ τις τυχόν υπερβάσεις τις καλύπτει ο βουλευτής.
Αεροπορικά εισιτήρια: 875 ευρώ
Συνολικά 104 αεροπορικά εισιτήρια τον χρόνο δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας προκειμένου κάθε εβδομάδα να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, το συνολικό κονδύλι για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 10.000-11.000 ευρώ.
Δύο επιστημονικοί συνεργάτες: 4.500 ευρώ
Σε κάθε βουλευτή παρέχονται τέσσερις υπάλληλοι και δύο αστυνομικοί. Από τους υπαλλήλους οι δύο είναι αποσπασμένοι και άρα πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους. Τους υπόλοιπους δύο -οι ειδικοί συνεργάτες όπως αποκαλούνται (Σ.Σ. ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ)- τους επιλέγει ο ίδιος και πληρώνονται από τη Βουλή. Η μηνιαία επιβάρυνση του Κοινοβουλίου ανέρχεται σε περίπου 2.000-2.500 ευρώ για κάθε υπάλληλο.
Οικογενειακή παροχή και εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΟΠΠΥ: 350 ευρώ
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012, το συνολικό ποσό για την κάλυψη των συγκεκριμένων παροχών ανέρχεται σε 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή ανά μήνα.
Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα: μ.ό. 1.150 ευρώ
Το προβλεπόμενο κονδύλι ανέρχεται σε 2.875.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο ο κάθε βουλευτής λαμβάνει έξτρα 1.000 ευρώ μηνιαίως ως αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές (150 ευρώ ανά συνεδρίαση). Επιπροσθέτως, ως επιτροπές θεωρούνται και οι συνεδριάσεις των θερινών τμημάτων της Βουλής, με αποτέλεσμα ο κάθε βουλευτής να λαμβάνει 150 ευρώ ανά συνεδρίαση. Τα θερινά τμήματα διαρκούν συνήθως από μέσα Ιουλίου έως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και το συνολικό ποσό που λαμβάνει ο κάθε βουλευτής είναι περίπου 1.500 ευρώ.
….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice