Διαφημίσεις

Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος τελειώνει επίσημα  την Κυριακή 3/10, 92 χρόνια μετά , όταν η Γερμανία θα πληρώσει και το τελευταίο κομμάτι των αποζημιώσεων που της επιβλήθηκε από τους Συμμάχους.Η τελική πληρωμή του υπολοίπου 59,5 εκατομμύρια λίρες, θα  γίνει από τους Γερμανούς σαν ποινή για την δημιουργία του Α παγκοσμιου πολέμου και την αρχή του Β.Η Γερμανία αναγκάστηκε να πληρώσει τις αποζημιώσεις σύμφωνα με την  Συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919 ως αντιστάθμισμα για την καταστροφή από τον πόλεμο  του Βελγίου και της Γαλλίας και να καταβάλει τους Συμμάχους μέρος του κόστους της συμετοχής τους σε αυτόν που ήταν  ο πιο αιματηρός  στην ιστορία, αφήνοντας σχεδόν δέκα εκατομμύρια στρατιώτες νεκρούς.Το αρχικό ποσό που έχει συμφωνηθεί για τις ζημίες του πολέμου το 1919 ήταν 226 δισεκατομμύρια Reichsmarks, ένα ποσό που στη συνέχεια μειώθηκε σε 132 δισεκατομμύρια ευρώ ισοδυναμεί με περίπου £ 24000000000.Το νομοσχέδιο θα είχε διευθετηθεί πολύ νωρίτερα αν ο Αδόλφος Χίτλερ συμφωνούσε  στις αποζημιώσεις κατά τη διάρκεια της βασιλείας του.”Την Κυριακή η τελευταία δόση του χρέους μας  για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο,  οικονομικά τουλάχιστον, τερματίζεται για τη Γερμανία», δήλωσε η Μπιλντ, η μεγαλύτερη εφημερίδα σε πωλήσεις της χώρας.
Τα περισσότερα από τα χρήματα πηγαίνουν σε ιδιώτες, συνταξιοδοτικά ταμεία και εταιρείες που κατέχουν κρατικά ομόλογα όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της Συνθήκης των Βερσαλλιών, όπου η Γερμανία υποχρεώθηκε να υπογράψει τη κατηγορία σαν  “ένοχη  πολέμου», αποδεχόμενη οτι  φταίει για τον πόλεμο.Η Γαλλία, η οποία είχε καταστραφεί πιο πολύαπό τον πόλεμο, πίεσε πολύ περισσοτερο για μεγαλύτερη τιμωρία και μεγαλύτερες αποζημιώσεις των Γερμανών.Ο κύριος εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών στη διάσκεψη ειρήνης του Παρισιού, ο John Maynard Keynes, παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 1919 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εύρος των απαιτήσεων.”Η Γερμανία δεν θα είναι σε θέση να διαμορφώσει σωστή πολιτική αν δεν μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται», προειδοποίησε.Όταν η Wall Street κατερευσε  το 1929, εκτοξεύτηκαντα χρέη στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης . Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Χίτλερ εξελέγη καγκελάριος.

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek