Προβληματάκια φαίνεται να έχει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεννόηση με τους δανειστές μας .
Εμείς λέμε ότι είναι τριακόσια 50 εκατομμύρια € οι τροϊκανοί λένε ότι είναι δυόμιση δις .
Πιάσε το αυγό και κούρευτο, μαραθώνιες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν, το μπαλάκι του φόβου έχουμε δεν έχουμε παίρνουμε δεν παίρνουμε θα το παίξουν σε μεγάλη κλίμακα πλέον.
Η ουσία στην είδηση είναι να κατανοήσουμε για πιο λόγο κάθε φορά μα κάθε φορά που ελληνική κυβέρνηση συζητάει με τους δανειστές – κατακτητές της Ελλάδος , στην αρχή πάντα δε τα βρίσκουν με τα νούμερα και μετά συμβαίνει το μαγικό και τελικά τα νούμερα τα παίρνουμε μόνο που έχουμε δώσει λίγο παραπάνω κώλο .
Κάπως έτσι νομίζω θα ήταν το σωστό όλα τα ειδησιογραφικά κανάλια να αναφέρουν την είδηση ότι πλέον οι τροϊκανοί δεν δέχονται τα δικά μας νούμερα γιατί όταν έχει επαναληφθεί πάνω από 50 φορές καταντά γελοίο ….
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ναι αλλα σημερα τα Μεσα Μαζικης Εξημερωσης εχουν απεργια γιατι αραγε???? ΑΑΑΑ για τα δικαιωματα τους ξεχασα με συγχωρειτε βρε !!!!!!
Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι… όσα μας λένε ότι διαπραγματεύονται σκληρά τώρα, τα έχουν ήδη υπογράψει μέσα στο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο "ρετούς". Τόσος εμπαιγμός.
_Πλάνη_ μέσα στην οποία μας ζητούν να ζήσουμε, να τους πιστέψουμε (Μάτριξ). Η αντίρρηση της τρόικα είναι ο προϋπολογισμός, δεν αφορά τον προϋπολογισμό ωστόσο. Είναι ο προϋπολογισμός ως πρόσχημα.
Διότι αν συμμορφωθούμε με εκείνα που _μας λένε ότι_ ζητούν (μείωση συντάξεων κι αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, π.χ.), η Οικονομία της χώρας θα είναι σε περισσότερο δεινή κατάσταση. Άρα περισσότερο εξαρτημένη η χώρα από την βοήθεια τους που σημαίνει περισσότερη χρέωση, κι άλλο ξεπούλημα εθνικού πλούτου και περιουσίας.
Όταν το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ είναι τώρα 170%, όπου στοχεύουνε στο 120%, το 60% είναι το ανεκτό όριο στην Ε.Ε., και όσα κράτη φεύγουν από το 60 να πλησιάσουν το 100% χάνουν την εθνική τους κυριαρχία.
Ποιά είναι η πραγματική αντίρρηση της τρόικα; Τι δεν μας λένε;
Πρώτο, η δομή του κράτους εδώ είναι ασύμμετρη. Δηλαδή, ασυμβίβαστη με το μοντέλο που απαιτεί η Ευρώπη, ουσιαστικά η Γερμανία. Π.χ. συντηρείται ένας πελατειακός, δαπανηρός δημόσιος τομέας, διατηρούνται οι διαχειριστικές του κράτους δομές που αντί να στηρίζουν το κοινωνικό κράτος, χρηματοδοτούν μια ολιγαρχία.
Έχοντας δει αυτό η τρόικα, κι ακούγοντας στις δήθεν διαπραγματεύσεις και βλέποντας στην πράξη την απροθυμία του πολιτικού προσωπικού να αλλάξει τις δομές αυτές, απαιτεί ισοδύναμα μέτρα που θα πληρώνουν οι πολίτες μεν, δε μένει ανυποχώρητη σε άλλες δομές του κράτους που η κάθε κυβέρνηση των ετών της τελευταίας κρίσης αρνείται να αγγίξει. Από αγκύλωση, από υποτέλεια, από την πίεση των συμφερόντων που εξυπηρετεί αφού αυτά γεννούν και θρέφουν και κρατούν εξαρτημένο το πολιτικό προσωπικό.
Δεύτερο, δεν είναι εφικτή ακόμη η δέσμευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας για εκμετάλλευση από ξένα κέντρα συμφερόντων. Δεν έχουν ανατεθεί όλα τα έργα που απαιτούνται για όλες τις πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου – το γιατί καθυστερούν δεν οφείλεται σε καθυστέρησή μας, αλλά σε στρατηγικές κινήσεις κέντρων συμφερόντων που σε πρώτο στάδιο, κι αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2050. Όταν γίνει δυνατή η συνολική απομύζηση του εθνικού πλούτου, δεν θα χρειάζονται άλλο τον οποιονδήποτε κάτοικο καν στην χώρα – υπερβολή έστω αλλά μέσα στην υπερβολή βρίσκεται η αλήθεια.
Να λοιπόν τα κριτήρια κάθε κυβέρνησης που υπόσχεται ανάπτυξη. Ορθολογική τακτοποίηση του δημόσιου τομέα, απεξάρτηση από την ολιγαρχία του τόπου, αξιοποίηση του εθνικού πλούτου γενικότερα, στήριξη της ιδιωτικής και δημόσιας πρωτοβουλίας ανάλογα με τα μοντέλα διαχείρισης που διακηρύσσουν ότι θα εφαρμόσουν.
Άργος – oofia@yahoo.com
Το πιο γελοίο της υποθεσης, ειναι οτι η διαφορά ειναι πάντα 2-2,5 δις…
Καμία πρωτοτυπία. Κάθε φορά τα ίδια λεφτά….