Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η πιθανότητα γέννησης αγοριού αυξάνεται από 51% σε 56% στην εξωσωματική γονιμοποίηση ενώ στη μικρογονιμοποίηση η πιθανότητα γέννησης αγοριού είναι 49%, έναντι 51% στις γέννες με φυσικό τρόπο.
Η μελέτη ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 14.000 μωρών που είχαν γεννηθεί με τεχνητή γονιμοποίηση μεταξύ των ετών 2002 – 2006.
Στην εξωσωματική γονιμοποίηση ένα ωάριο λαμβάνεται από τη γυναίκα και αναμιγνύεται με το σπέρμα του άνδρα στο εργαστήριο και στη συνέχεια, αν γονιμοποιηθεί, μεταφέρεται στη μήτρα. Στην μικρογονιμοποίηση ο γιατρός διαλέγει και απομονώνει ένα συγκεκριμένο υγιές σπερματοζωάριο που θα γονιμοποιήσει το ωάριο και το εισάγει σε αυτό με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας.
Η αναλογία αγοριών-κοριτσιών σε ένα πληθυσμό μεταβάλλεται διαχρονικά λόγω διαφόρων εξωτερικών παραγόντων, όπως οι φυσικές καταστροφές, οι πόλεμοι ή ο λιμός. Η νέα μελέτη δείχνει ότι, με την πρόοδο της επιστήμης και τεχνολογίας, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αποτελεί ένα πρόσθετο παράγοντα που επιδρά σε αυτή την αναλογία ανάμεσα στα δύο φύλα.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice