Επιθέματα για λιποθυμία, πυρετό, πονοκέφαλο
Τα επιθέματα διαφέρουν από τα έμπλαστα γιατί οι ύλες τους δεν είναι οι ρητίνες και τα λίπη αλλά χόρτα, άνθη και κάποια έλαια και οινοπνεύμτα και αυτά σε αέρια κατάσταση.
Παίρνεις 51,28 γρ. (16 δρ) νερό λεβάντας (λαβάνδας), 12 σταγόνες γαρυφαλέλαιο και μουσκεύεις σε αυτό ένα λεπτό πανί και το τοποθετείς στους κροτάφους και στο στομάχι και στο σημείο των σφυγμών στα χέρια.
Χαρακτ.: υγρό και με άρωμα.
Δύναμ.: δυναμωτικό.
Χρήση: σε αιμορραγία και λιποθυμία
Δόση: όσο χρειάζεται, πολλές φορές.
Επίθεμα αντιπυρετικό
Παίρνεις 96,15 γρ. (30 δρ) φύλλα χλωρά απήγανου, 6 σκελίδες σκόρδο και 1,6025 γρ. (1/2 δρ) σκόνη σινάπι το κοπανίζεις και το ενώνεις με 25,64 γρ. (8 δρ) μέλι. Το τοποθετείς στο σημείο του σφυγμού στα χέρια ανά 3 ώρες.
Επίθεμα για πονοκέφαλο
Παίρνεις 25,64 γρ. (8 δρ) ροδόξιδο και 25,64 γρ. (8 δρ) ροδέλαιο στερεό και 30 κόκκους κάμφορα. Τα ενώνεις όλα με το ασπράδι του αυγού. Βρέχεις λεπτά πανιά και τα τοποθετείς στους κροτάφους και στο μέτωπο ανά 3 ώρες.
Χαρακτ.: ευωδιαστό
Δύναμ.: ανώδυνο
Χρήση: στον πονοκέφαλο, στα σκουλήκια του εγκεφάλου και στην ισχυρή κεφαλαλγία.
Επίθεμα αντιπαραλυτικό
Διαλύεις με τη φωτιά 6,41 γρ. (2 δρ) καλό σαπούνι Κρήτης, 51,28 γρ. (16 δρ) οινόπνευμα μυρμηγκιών, 51,28 γρ. (16 δρ) γαιοσκώληκες και 102,56 γρ. (32 δρ) οινόπνευμα λεβάντας. Αφού κρυώσει, προσθέτεις 12,82 γρ. (4 δρ) οινόπνευμα του αμμωνιακού άλατος και το φυλάς σε δοχείο κλεισμένο.
Χαρακτ.: ρευστό και ευωδιαστό
Δύναμ.: δυναμωτικό
Χρήση: στην παράλυση μελών του σώματος
Δόση: όσο αρκεί για να πλύνει και να περιτυλίξει ο πάσχοντας τα μέλη που είναι παράλυτα αφού τα τρίψει πρώτα με κάποιο ρούχο.
Επίθεμα εξάλειψης των ωχρών στιγμάτων του δέρματος
Παίρνεις 320,5 γρ. (100 δρ) δυνατό ξίδι και 64,10 γρ. (20 δρ) στύψη σε σκόνη. Προσθέτεις αλεύρι κριθαριού τόσο όσο απαιτείται για να γίνει μια μάζα μέτριας πήξης. Αυτή τη μάζα την απλώνεις σε ένα λεπτό πανί και το τοποθετείς το βράδυ στα στίγματα. Το αφήνεις ως την επομένη. Αυτό γίνεται δυο και τρεις φορές, μέχρι να εξαλειφθούν τελείως τα στίγματα.
Πηγή:Εγκόλπιον των ιατρών-Διονύσιος Πύρρος ο Θετταλός
Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Μπορείτε να μας εξηγήσετε τα εξής:
1. Τι είναι το οινόπνευμα μυρμηγκιών;
2. Τους γαιοσκώληκες τους βάζετε ολόκληρους ή περνάτε στο μπλέντερ πρώτα;
3. Τι είναι το "ροδέλαιο στερεό";
4. Τι είναι η "στύψη";
5. Τι είναι το "οινόπνευμα του αμμωνιακού άλατος";
6. Τι είναι τα "σκουλήκια του εγκεφάλου";
7. Ποιοι είναι οι "ειδικοί ιατροί" που γνωρίζουν από αυτά;
8. Από το 1838, οπότε ο κ. Διονύσιος Πύρρος ο Θετταλός, Αρχιμανδρίτης και Ιατροδιδάσκαλος αλλά και Ιππότης του Βασιλικού Τάγματος του Σωτήρος έγραψε το "Εγκόλπιον" δεν υπάρχουν εξελίξεις στην ιατρική;
ΖΦΝΤ (Πράκτορας – σκέτος)
Επίσης "καλό σαπούνι Κρήτης"υπάρχει και κακό σαπούνι Κρήτης ,κι αν ναι υπάρχουν τη διάφορα έχουν ???????????????