Τριάντα χιλιάδες άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον Αμερικανό διπλωμάτη που έχασε τη ζωή του από τον ιό Έμπολα στη Νιγηρία προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές στη δυτική Αφρική και τη Βρετανία προκειμένου να φρενάρουν τον κίνδυνο μετάδοσης της θανατηφόρας ασθένειας.
O άτυχος Αμερικανός, Πάτρικ Σόγιερ που εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών της Λιβερίας, ταξίδεψε στη Νιγηρία με δύο πτήσεις – η μία εκ των οποίων ήταν διεθνής πτήση της British Airways – εκθέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες. Το γεγονός ότι ταξίδευε αεροπορικώς ενώ είχε νοσήσει -έκανε εμετούς και είχε διάρροια στη διάρκεια των πτήσεων- κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές οι οποίες έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σ΄ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον Σόγιερ.
Την ώρα που στη Δυτική Αφρική η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με την Σιέρα Λεόνα να κλείνει τα σύνορα και τη Λιβερία να βάζει λουκέτα στα σχολεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εμφανίζεται σήμερα καθησυχαστικός σε ότι αφορά τη μετάδοση της νόσου μέσω των αεροπορικών ταξιδιών. Ο ΠΟΥ διευκρίνισε πως δεν συνιστά ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή κλείσιμο συνόρων εξαιτίας της επιδημίας του ιού του Έμπολα- αν και χτες είχε ανακοινώσει πως πρόκειται για τη χειρότερη επιδημία του ιού στην Ιστορία- την ώρα που η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) επεσήμανε πως ο κίνδυνος για τους άλλους επιβάτες, σε περίπτωση που θα συνταξίδευαν με κάποιον που έχει μολυνθεί από τον ιό, θα ήταν μικρός.
Εν μέσω τουριστικής περιόδου, η ΙΑΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση ύστερα από αρκετές ημέρες διαβουλεύσεων με τον ΠΟΥ και με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) –την υπηρεσία του ΟΗΕ που φροντίζει για την εφαρμογή των διεθνών κανονισμών στις αερομεταφορές–ύστερα από τον θάνατο του Αμερικανού ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα αφού ταξίδεψε από την Λιβερία στη Νιγηρία με ενδιάμεσο σταθμό την Λομέ, πρωτεύουσα του Τόγκο.
Η Σιέρα Λεόνε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία ώστε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιδημία του ιού Έμπολα και θα επιστρατεύσει τις δυνάμεις ασφαλείας για να εφαρμόσει το μέτρο της καραντίνας στις εστίες του θανατηφόρου ιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της χώρας Ερνεστ Μπάι Κορόμα. Ανάλογα μέτρα έλαβε χθες και η γειτονική Λιβερία.
Η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας, ενώ έθεσε σε υποχρεωτική άδεια πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο των μέτρων που προσπαθεί να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας του Έμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι.
Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι η επιδημία του Έμπολα στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής-Γουϊνέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία-έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί ποτέ και μέχρι στιγμής ευθύνεται για 672 θανάτους.
Ο ιός Έμπολα, που προκαλεί ακατάσχετες αιμορραγίες, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 90% μεταδίδεται μέσω επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων.
defencenet
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1976 ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΙΟ ΕΜΠΟΛΑ ΣΕ ΦΟΝΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΙΟ-ΦΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΑΥΡΗΤΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΕΝΒΕΡ ΤΟΥ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΜΗ17 ΤΩΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=f–z-sbsMfY
Nα και μια καλή είδηση..