«Καϊ ό τρίτος άγγελος έσάλπισε, καϊ εκ του ούρανοΰ αστήρ μέγας καιόμενος ώς λαμπάς, και έπεσεν επϊ το τρίτον των ποταμών καϊ επϊ τάς πηγάς των υδάτων, καϊ το όνομα του αστέρος λέγεται “Αφινθος. καϊ εγένετο το τρίτον των υδάτων εις αφινθον, και πολλοί των ανθρώπων άπέθανον εκ των υδάτων, οτι επικράνθησαν»
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Άψινθος ή Αψινθιά
Η αψινθιά λατ. (Artemisia absinthium), γνωστή ως αψιθιά, αγριαψιθιά, απιστιά, πέλινοα και αβροβότανο ανήκει στο γένος Αρτεμισία ως είδος αψίνθη. Πρόκειται για ξηρόφυτο ποώδες πολυετές φυτό που το ύψος του κυμαίνεται ανάλογα με το υποείδος από 20 εκ. έως 1,20μ. Ευδοκιμεί στις εύκρατες και θερμές χώρες ως αυτοφυές σε άγονους και βραχώδεις τόπους. Ανήκει στα ανεμογαμικά (anemophily) είδη που η επικονίαση γίνεται μέσω του ανέμου.
Χαρακτηρίζεται από όρθιο βλαστό με έμμισχα εναλλασσόμενα, αντίθετα, ελαφρώς αρωματικά, φύλλα, ασημένιου-πράσινου χρώματος, τα οποία καλύπτονται από λευκές τρίχες για να μειώνεται η διαπνοή. Τα άνθη της είναι μικρά, κιτρινοπράσινου χρώματος και σχηματίζουν μικρά δισκοειδή κεφάλια (ανθίδια), τα οποία με τη σειρά τους οργανώνονται σε ταξιανθία φόβη (βοτρυώδης ταξιανθία). Από τη σύνθετη αυτή διάταξη των ανθέων πήρε η οικογένεια το όνομά της σύνθετα. Ανθίζουν από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο.
Οι χυμοί τους έχουν πικρή γεύση και από αυτό το φυτό εξάγεται ένα αιθέριο έλαιο πράσινου χρώματος, η αψίνθη, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν στη φαρμακολογία βοτάνων για τις αντιελμινθικές, αιμοστακτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιπυρετικές, αντισηπτικές και διουρητικές ιδιότητές του, καθώς και για την παρασκευή του αλκοολικού ποτού αψέντι αλλά και του βερμούτ.
Το αποσταγμένο έλαιο της Αψιθιάς ήταν βασικό συστατικό ενός ποτού που το ονόμαζαν Αψέντι (Absinthe). Η κατανάλωση αυτού του ποτού τον 19ο αιώνα θεωρήθηκε ένα σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα αντίστοιχο με το σημερινό των ναρκωτικών. Η χρήση του αιθέριου ελαίου της Αψιθιάς σαν αρωματικού καταργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ανακαλύφθηκε ότι το συστατικό Θουγιόνη (Thujone) που περιέχει σε υπερβολικές δόσεις προκαλεί βλάβη στο νευρικό σύστημα και παραισθήσεις. Η παρατεταμένη χρήση και σε υπερβολικές δόσεις της αψιθιάς μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο νευρικό σύστημα.
Η σημερινή νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1988 υπαγορεύει (συνιστά) πως «το αψέντι μπορεί να πωλείται νόμιμα υπό την προϋπόθεση να μην περιέχει περισσότερο από 10mg Θυϊόνης (thrujione)». Σήμερα χρησιμοποιείται σαν συστατικό διάφορων λικέρ στην Ιταλία και Ισπανία καθώς και στο Γερμανικό βερμούτ.
Συμπεράσμα: Προσοχή στο αψέντι. Μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις.
Οποιος καταφερει να πιει μια κουπα εγχυμα αψιθιας κατεβατο του δινω 50ευρω.
Μόνο 50€:·(
ΑΡΑΓΕ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ Ψ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Φ ; ΤΥΧΑΙΑ Ο ΑΨΙΧΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΦΙΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΧΗ ; Ο ΟΦΙΣ Ο Ξ-ΑΝΘΟΣ ΠΟΥ ΑΦ- ΕΡΕΙ ΤΟ- ΑΝΘΟΣ/ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ Π-ΕΝΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ/ΠΡΟΚΑΛΛΕΙ ΗΧΟ , ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ ;
Εμπρός χελονονιτζακια του γιεχωβά, κλαστε όλα μαζί.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ;
Εσυ κουκλα μου τι εισαι; Πορδοβουλωμα;;
Ο ΑΨΙΝΘΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ CHERNOBIL?
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ-
Τα πυρηνικα θα μας απασχολησουν σε 3-4 χρονια πολυ εντονα (οσοι θα ειμαστε)