Λαμβάνοντας υπ’όψη το βαθμό εξάρτησής μας από τις τράπεζες για τη διασφάλιση των…
χρημάτων μας, η σχέση μας με το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό θεσμό θα πρέπει να βιώνεται ως στενός δεσμός ανάμεσα σε παλαιούς φίλους ή έμπιστους συγγενείς.
Άλλωστε, όταν συναλλάσσεται κανείς με τις τράπεζες, ουσιαστικά επιδεικνύει εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να διαχειρίζονται ασφαλώς και να προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία και τα επενδυτικά αγαθά σας», σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας Business Insider.
«Ένα πράγμα το οποίο εύκολα ξεχνάνε οι καταθέτες/πελάτες μιας τράπεζας είναι ότι αυτές δεν παύουν να αποτελούν επιχειρήσεις. Πρόκειται για μπίζνες – μία πραγματικότητα που θα πρέπει να έχει κανείς πάντα κατά νου. Έχετε χρέος, λοιπόν, ως πελάτες να αποκαλύψετε όλα όσα δεν θέλουν οι τράπεζες να γνωρίζετε», προσθέτει το άρθρο.
Ωστόσο, πολλά από τα τραπεζικά μυστικά, τα οποία καταγράφονται παρακάτω, στην πραγματικότητα δεν αποτελούν καθόλου μυστικά. Παρ” όλα αυτά, μην περιμένετε από τις τράπεζες να βγουν και να διατυμπανίζουν πράγματα που οφείλετε να τα γνωρίζετε, ώστε να είστε σε θέση να προφυλάσσεστε από τις εκάστοτε δοσοληψίες σας με αυτές.
Τα πέντε μυστικά:
1. Οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να αντλούν χρήματα από το λογαριασμό σας απροειδοποίητα.
Αυτό το δικαίωμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά μυστικά και ισχύει συχνά στην περίπτωση που διατηρείτε καταθετικό λογαριασμό και δάνειο στην ίδια τράπεζα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το τραπεζικό δικαίωμα είναι να είστε συνεπείς ως προς το χρόνο πληρωμής του δανείου σας.
2. Μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε τα τραπεζικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών σας.
Αυτά ποικίλουν από πιστωτή σε πιστωτή, γι” αυτό και ενδείκνυται κατά τις διαπραγματεύσεις σας να φαίνεστε αδιάφορος απέναντι στις προτάσεις της τράπεζας, ισχυριζόμενος πως έχετε άλλη καλύτερη πρόταση από ανταγωνιστική τράπεζα.
3. Τα τραπεζικά τέλη είναι και αυτά διαπραγματεύσιμα, όπως τα επιτόκια.
Επιμείνετε στη μείωση των τελών που σας επιβαρύνουν και μη δεχτείτε αρνητική απάντηση, δεδομένου βεβαίως και του ιστορικού της σχέσης με την τράπεζα.
4. Οι χρεωστικές κάρτες έχουν υψηλότερο ρίσκο, γι” αυτό και όταν ερωτάστε αν προτιμάτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα οφείλετε να λάβετε υπ” όψη το γεγονός ότι πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις ως προς το ποσοστό ρίσκου. Δείξτε προτίμηση προς τις πιστωτικές.
5. Οι ταμίες δεν είναι ειδικοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες.
Οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα μπαγκράουντ στο χώρο των οικονομικών και γι” αυτό δεν είναι καθόλου αρμόδιοι να σας κατατοπίσουν για τόσο πολύπλοκα ζητήματα, τα οποία οφείλετε να έχετε ξεκαθαρίσει προτού προβείτε στη σύναψη πελατειακής σχέσης με την τράπεζα.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Protimiste ti pistotiki? Kounia pou se kounage……
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥΣ-
Αντε μπ ρεεε σοβαρα, δεν μπορω αλλη βλακια μπεεεε
Θωμας
ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ—-ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ—–
Πολλές ανακρίβειες στο άρθρο.
Βασικα για μενα αυτα ειναι γνωστα δεν ειναι μυστικα γιατι ειχα εμπειρια σε ολα και δανειο ειχα παρει και τραπεζες αλλαξα γιατι ηταν τα τελη ακριβα κτλπ.
θα σας πω ομως κατι για το πρωτο μυστικο ενα μυστικο για το μυστικο..
Στο πρωτο μυστικο γραφεται σωστα οτι αν παρεις δανειο απο μια τραπεζα κατα πασα πιθανοτητα απο εκει που εχεις λογαριασμο υποτιθεται για ευκολιες πληρωμης και μπλα μπλα εαν δεν εισαι συνεπης στις υποχρεωσεις σου θα τραβηξουν τα λεφτα απο το λογαριασμο σου.
Βασικα θα τα τραβηξουν ουτος η αλλος γιατι συνηθως σε δανεια απο την ιδια τραπεζα τραβιονται αυτοματα.
Τωρα ομως ας περασουμε στο μυστικο.
Εγω λοιπον ημουν παλιοτερα σε μια τραπεζα και ειχα παρει ενα δανειο απο αυτην και πληρωνα αρκετα καθε μηνα σχετικα μεγαλο ποσο.
Και τα λεφτα τραβιονταν αυτοματα.
Ε σε μια φαση στην εταρια που ημουν ειχαν προβληματα και ειχαν αρχισει να διωχνουν κοσμο ε κι εγω ημουν μεσα σε αυτα.
Οποτε ημουν χωρις δουλεια.
η τραπεζα βεβαια συνεχισε να τραβαει χρημα ακομα και που ειδαν οτι στο λογαριασμο μπηκαν λιγοτερα λεφτα.
Ηταν τα λεφτα του πρωτου μηνα της ανεργιας.
Δεν εναι τα ιδια τα λεφτα της ανεργιας με της δουλειας ειναι λιγοτερα κι αυτα που ειχαν παρει μου λειπαν.
Και ρωτησα ενα φιλο που δουλευε σ ενα δικηγορικο γραφειο αν ηξερε κατι γι αυτο και μου λεει αυτος.
Τετοια πραγματα εχουμε τακτικα στο γραφειο με τραπεζες και συνεχισε λεγοντας θα πας την επομενη μερα στη τραπεζα και θα τους πεις οτι αυτα ειναι λεφτα απο το ταμειο ανεργιας και τα χρειαζεσαι για να εχεις κατι να φας.
Ειναι λεει υποχρεωμενοι να στα δωσουν εαν σ αρνηθουν μπορεις να κανεις και μηνησεις που θα αναγκαστουν να πληρωσουν εκεινοι γιατι δε τους επιτρεπεται να βαλουν χερι σε τετοια λεφτα.
Παω κι εγω την επομενη μερα μιλαω στο ταμια και του λεω ετσι κι ετσι και τα λεφτα που τραβηχθηκαν τα θελω πισω και μου λεει βαση δανειου δε τα παιρνεις και του λεω εγω εαν δε μου τα δωσεται θα παω σε δικηγορο θα ξεκινησω τις μηνησεις και βλεπουμε ποιος θα δικαιωθει..
Μολις του ειπα ετσι ο ταμιας εγινε σιφουνας και φωναξε αμεσως το διευθηντη και ειπα τα ιδια και του διευθηντη.
Και λεει ο διευθηντης μας συγχωρειται δε το ξεραμε οτι ειστε ανεργος και μπορουμε να σας βαλουμε τα λεφτα παλι το λογαριασμο και του λεω οχι δε τα θελω στο λογαριασμο τα θελω στο χερι και με αποδειξη κι ολας για σιγουρια.
Αυτος κοκκινησε εκεινη τη στιγμη δε ξερω ηταν η ζεστη ειχε νευρα παραξενο.
Hταν ομως απολαυση να τον βλεπεις να μετραει να σου δινει τα λεφτα και να ειναι κι ευγενικος.
Ο νομος εχει πολλα μυστικα παραθυρα και δε δικαιωνει παντα τις τραπεζες αρκει να μην υπαρχει φοβος..
Ασωτος