Έχετε ακούσει για το «ηλεκτρονικό τατουάζ», που εξοπλίζεται πλήρως με τη δυνατότητα να παρακολουθεί ζωτικά σημείων των ασθενών και να αναφέρονται τα συμπεράσματα στους ερευνητές; Η τεχνολογία αυτή είναι γνωστή ως ενα επιδερμικό ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΑ), και αναπτύχθηκε από μια διεθνή ομάδα ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.
Τα νοσοκομεία και τα γραφεία των ιατρών μπορεί μια ημέρα σύντομα να εξοπλίζονται στους ασθενείς με προσωρινό ηλεκτρονικό τατουάζ. Αυτά τα μπαλώματα δέρματος θα φέρουν έναν πλούτο πληροφοριών σε ένα μικρό χώρο και θα μπορούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες να βοηθήσουν να μειώθουν τα ιατρικά λάθη βελτιώνοντας τη φροντίδα.
«Στόχος μας ήταν να αναπτυχθεί μια ηλεκτρονική τεχνολογία που θα μπορούσε να ενοποιηθεί με το δέρμα με έναν τρόπο ώστε να είναι μηχανικά και φυσιολογικά αόρατο στο χρήστη,” λέει ο John Rogers απο το Πανεπιστήμιο του Illinois.
Οπότε, το αόρατο ηλεκτρονικό τατουάζ είναι καλό;
“Είναι μια τεχνολογία που θολώνει τη διάκριση μεταξύ της ηλεκτρονικής και της βιολογίας», και που θα επιτρέπει στους ερευνητές να παρακολουθούν τα ζωτικά σημεία.
Οι συσκευές είναι μικρές και “σχεδόν χωρίς βάρος». Είναι λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα και συνδέονται στο σώμα με τη χρήση του νερού και όχι μια κόλλα. Από αυτή την άποψη, είναι παρόμοια με τα προσωρινά τατουάζ. Όμως, σε αντίθεση με τα τατουάζ τσιχλόφουσκας, αυτά έχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάποια μέρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.Και με δεδομένο το γεγονός ότι ακόμη και τα ζώα μας εμφυτεύονται με ένα μικροτσίπ. Δεν θα είναι τόσο δύσκολο φαίνεται να πείσουμε τους ανθρώπους τι είναι «σωστό» για αυτούς.
Τα μικρά μπαλώματα θα δώσουν στο ιατρικό προσωπικό όλες της ζωτικής σημασίας πληροφορίες που χρειάζονται. Επιπλέον, οι ερευνητές εργάζονται πάνω σε παραλλαγές ενεργοποίησης φωνής, επιτρέποντας στους χρήστες να λειτουργούν με φωνητική ενεργοποίηση με περισσότερη ακρίβεια απο 90%
Η πτυχή αυτή θα μπορούσε να σας οδηγήσει να αναρωτηθείτε, εάν θα είναι σε θέση να λειτουργεί με τη φωνή του χρήστη, δεν θα μπορούσε η φωνή να χρησιμοποιείται και από άλλον ελεγκτή;
“Αυτό το είδος της συσκευής θα μπορούσε να παράσχει χρησιμότητα για εκείνους που υποφέρουν από ορισμένες ασθένειες του λάρυγγα. Θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει τη βάση για μια υπο-φωνητική ικανότητα επικοινωνίας, κατάλληλη για μυστικές ή άλλες χρήσεις », είπε ο Rogers.
Οι επιστήμονες εργάζονται τώρα για μια καλύτερη κόλλα, χωρίς να θυσιάζει την ευκολία της εφαρμογής του νερού. Η ανησυχία τους είναι ότι το δέρμα αναγεννάται, και ένα νέο τατουάζ, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται, έτσι ώστε να μην χαθεί το παλιό.
Φαίνεται ότι αυτή η «πρόοδος» μόλις μας έφερε πιο κοντά στη συγχώνευση του ανθρώπου με τη μηχανή. Σύντομα, μερικοί από μας μπορεί ακόμη να πετύχουμε και την αθανασία.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice